HE do Knurowa
HE do Knurowa
W sobotę będzie pierwszy turniej w Knurowie, na który zabiorę sobie poniższą rozpiskę. Jestem bardzo zawiedziony DP - są drodzy i zawsze mi zbyt szybko giną. Za to piechota spisuje się fenomenalnie, spłaca mi się zawsze no i w pełni wykorzystuje ASF. Piszę z pamięci, bo nie mam ab w pracy, więc mogą zdarzyć się pewne nieścisłości punktowe.
Archmage, dodatkowy czar, ring of fury, 2xscroll
Mage, Seer, Scroll
Bsb na piechotę z dwurakiem, mag pierwszego poziomu (nie pamiętam, jak się ten item nazywa)
21 spearelves z lion standard
10 archers
14 WL z banner of balance i skeinsliver
8 WL
14 Swordmasters z banner of sorcery
2x5 SH
2 RBT
Orzeł
Sprawdzają mi się spearelves, jest gdzie magów trzymać, zwłaszcza, że WL i SM idą od razu do walki, a nie służą do trzymania magów.
Archmage, dodatkowy czar, ring of fury, 2xscroll
Mage, Seer, Scroll
Bsb na piechotę z dwurakiem, mag pierwszego poziomu (nie pamiętam, jak się ten item nazywa)
21 spearelves z lion standard
10 archers
14 WL z banner of balance i skeinsliver
8 WL
14 Swordmasters z banner of sorcery
2x5 SH
2 RBT
Orzeł
Sprawdzają mi się spearelves, jest gdzie magów trzymać, zwłaszcza, że WL i SM idą od razu do walki, a nie służą do trzymania magów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie rozumie jednej rzeczy. Skoro SE maja służyć do niańczenia magów to może ich mniej wystawić. I tak sprawdzą się odpowiednio. Można odjąć z 5 SE i wystawić dodatkowego orła. No chyba że SE sprawdzają Ci się tylko jak masz masówe ich...
Always look at the bright side of death.
fajne, choć mnie ten bsb tez sie troche nie podoba - nie lepiej wsadzic go na konia, by wiekszego save'a?
SM ida od razu do walki.. przeciwnik przypadkiem nie omija ich i nie ostrzeliwuje?
SM ida od razu do walki.. przeciwnik przypadkiem nie omija ich i nie ostrzeliwuje?
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
misiek jest dosc sytuacyjny.. poza tym czasem bardzo cięzko jest przechytrzyć przeciwnika. Prawdopodobnie w turze gdy bedziemy najbardziej tego potrzebowali przeciwnik zachowa kosci i zdispeluje ten czar.Xet pisze:bsb bierze beast'a i rzuca na siebie pierwszy czar. Dostaje wtedy niezlego kopa. Pozostali magowie moga swobodnie sobie wybierac inne lory.
w takiej sytuacji jeszcze jednym rozwiazaniem moze byc Shadow i BSB jako zabojca maszyn i innych lekkich oddziałów.
Choc dla mnie, powinien on sie trzymac blisko WL i nie dac sie szybko zabic.
Jankiel, nie myslałes o przycieciu elitarnej piechoty do 12 i wstawieniu np. orła?
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Ja bym archamge'a dał z Bookiem, caddiego pierwszy level, z bsbka zdjąć czarowanie i wrzucić bolca.
WL to teraz bardzo dobre unity, naprawdę świetnie się sprawują na dużą ilość armii.
Z bookiem czarujesz od pierwszej tury gładko przechodząc przez ochronę magiczną wroga, SE, WL i SM ładnie przyjmują i przetrzymują wiele unitów. Czekasz, czarujesz i strzelasz.
pozdro
WL to teraz bardzo dobre unity, naprawdę świetnie się sprawują na dużą ilość armii.
Z bookiem czarujesz od pierwszej tury gładko przechodząc przez ochronę magiczną wroga, SE, WL i SM ładnie przyjmują i przetrzymują wiele unitów. Czekasz, czarujesz i strzelasz.
pozdro
Booka nie chcę, bo nie siądą mi czary i po zabawie. Dodatkowo mam tylko 4 zaklęcia w ogóle co jest mało uniwersalne. A tak mam miejsce na drain magic czy 1 z lighta/shadowa/metala, dwa wybrane czary (beast cowers i wolf hunt najlepsze, czy choćby mały i duży pocisk) i praktycznie komplet dla arcymaga. Pewnie, że gorzej się przebijam, ale jak już się przebiję to mogę zrobić dużo więcej.
Bsb jednak mam na koniu z lancą, źle pamiętałem. Poza tym, nie mam figurki bsb na piechotę![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Orła bym drugiego wziął, tylko nie mam figurki.
Bsb jednak mam na koniu z lancą, źle pamiętałem. Poza tym, nie mam figurki bsb na piechotę
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Orła bym drugiego wziął, tylko nie mam figurki.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Rozpiska bardzo fajna, a nade wszystko niestandardowa ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
BSB ma siedzieć w jakimś konkretnym regimencie?
Ciekawym rozwiązaniem do tej rozpy byłby dragon mage z seerem i power stonem, no ale to chyba raczej za dużo cięć wymaga.
Łuczników próbowałbym zamienić chociazby na 14/12 włóczników.
Jedną kawalerię można by się pokusić o dopakowanie warbannerem.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
BSB ma siedzieć w jakimś konkretnym regimencie?
Ciekawym rozwiązaniem do tej rozpy byłby dragon mage z seerem i power stonem, no ale to chyba raczej za dużo cięć wymaga.
Łuczników próbowałbym zamienić chociazby na 14/12 włóczników.
Jedną kawalerię można by się pokusić o dopakowanie warbannerem.