Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

zapraszam do dzialu plot : http://forum.wfb-pol.org/index.php?f=13 albo tu http://forum.wfb-pol.org/index.php?f=2

ostatnie sa najbardziej cisniete VC, DL i imperium.

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

fajnie szkoda tylko ze tak malo figurek

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

fajnie, szkoda zę mało i że sie nie kalkuluje wg tego cennika co podali:/ wychodzi 154$ osobno w boxach a razem spearchedzie 192$, ale wg maelstromgames wychodzi niby tyle samo 100,8 funtów, więc nie bedzie może tak źle :D pewnie i tak kupie ^^
Ostatnio zmieniony 5 cze 2008, o 16:51 przez KreoL, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Na Exekach bedzie fajny
Obawiam się, że może być za drogi dla egzeków. Raczej tylko dla elity, a nie dla khainitów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Lipa dla mnie akurat że hydrant jest w spearhedzie bo mam już dwie i na nic mi trzecia.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

to fakt,ze malo widac....ale same nowe figsy...wiec pewnie spearhead i tak bedzie moj...tylko dlaczego jeszcze taaaaaaaak dlugo! :)

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Romek pisze:
Tullaris pisze:A co sądzicie o tym sztandarze ASF, sprawdzi się czy nie, skoro Wichki nie mają tej zasady to może chociaż sztandar będzie :roll: .
Na Exekach bedzie fajny :), nareszcie De dostana to na co zasluguja klimatem...
Pięknie powiedziane Romek masz u mnie PIWO :D na pierwszym turnieju na którym się spotkamy :D :) i nagrodę dwukasetowy odkurzacz do spawania mebli :D HAHAHAH XD
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

http://uk.games-workshop.com/storefront ... &orignav=9
+ male modyfikacje i moze byc fajna konwersja...corsarzowy champ/bohater? (fajna figurka btw)...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

O_o boska figsa O_o chyba cześciej tam będę zaglądać O_o
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Rach, ciach, ciach, pare bitsow i alternatywny lokhir gotowy...:) bo w spearheadzie, ten z przodu, to niby wlasnie on ma byc....przynajmniej tak pisza na warseerze...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Lepsze tłumaczenie
Khainites works with the Cauldron of blood, can't remember if its 18 or 24" range (sorry!), but anyway 1 of those units can choose either..

+1 Attack, 5+ Ward Save or Killing Blow

And also within 12" they gain Stubborn.

Nothing else on this, so we don't know yet if it takes a rare slot, if its an upgrade, if its still stuck where its deployed...
The assassin now costs (10 less than a RBT) and can join any infantry unit, similar profile as before and can take over 50 points of Gifts and of course, he has ASF.
Corsairs, one point more expensive I think, can take the crossbow pistols (mshot x2, not x3, still S3 and always stand&shoot)

I forgot to mention, Black Guards also gained an extra attack.

The Hydra is S5 T5.
Shades! Same point cost as the new HE Shadow Warriors, WS5 BS5 though! And they can take additional hand weapon or great weapon. The champion has BS6 and 2A for a high cost upgrade however.

ALL our repeater crossbows (not sure on corsair pistols?) will be 'armour piercing'

So, mengil's manflayers are 'merged' with the Shades, the models are still great though so I'll definitely be using them as Shades.
Magic! Not much change and the new spell ('zero') that gives D3+1 PD is cast on a 4+ and any of those dice that are not used by the end of the phase will do a S4 hit on the sorc.

There's also a 8+ sspell that does 3d6 WS4 attacks at s3 (or s4?) vs a unit. (WEIRD) . No more +1 to cast though.

Don't you guys want to know about Special Chars and Magic items?, btw Malekith has T4.
i Dark Alliance potwierdził te plotki z francuskiego forum.... :D

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Gdzie mogę go zobaczyć O_O? jest już pokazany? ten Lok?
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Corvus - link z drugiego postu na tej stronie....male zdjecie spearhead'a...a lok to niby ten koles z przodu z dwoma mieczami i mackami na twarzy :p

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

O_o ja już na to odkładam kase :D fajny box :) ciekawe ile się na tym oszczędza.?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

"ale fajnie będzie"
Nie dziwie, że DE dostaną hate, każdy mógłby się zdrowo "zdenerwować" jakby ciągle dostawał w dupę :D

Jak kociołek będzie dawał moim cok dodatkowy atak to ma u mnie pewne miejsce na stole :P dorzucając do tego egzegów z sztandarem AFS(a nóż będą mogli go mieć) jeszcze shadesi mają gwarantowane miejsce na stole z GW i BS5 a nad ostatnim slotem się jeszcze pomyśli.

Mam nieodparte przeczucie, że charioty wypadną z gry :P

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Nic, nic sie nie oszczedza..

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

jarlaxle17 pisze: Mam nieodparte przeczucie, że charioty wypadną z gry :P
spoko pewnie za pół roku jak już wszyscy wykupią dostateczną ilość z magazynów nigdy nie używanych wcześniej jednostek a pozbędą sie chariotów ukaże sie errata z zmianą 2na slot :D

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

to co oni pokazali wyżej to są wszystkie nowe figurki ? tzn nowe modle ?

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Tak.

Zablokowany