Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
Znalezione na Druchii.net
From www.forumgwtilea.it
General rules: hatred and eternal vs He. No Ap to xbows
Lords:
-Malekith: ws 3+, heavy armour, confirmed french rumors about weapon that subtract enemy magic levels. T4 is given by the armour. He is on Seraphon.
-Morathi: doesn't get the hit by unused power dice. Her weapon will wound on 2+ always. Then she's as now.
-Dreadlord: as now but costs like an HE lord.
-High sorc: quite the same.
Heroes:
- Shadowblade: like now but with asf
- Kouran: if he is in a bg, the unit is irreducible. 4+ ward save and halberd that negates armour saves. He can also get the wounds addressed to the dredlord if he's within the unit.
- Tullaris. not much here. Killing blow and extra points for captured standards.
- Noble: as now, but can ride a Manticore.
- Sorc: as now.
- hag queen or whatever she calls: fury, ward save 6+, 4 poisoned attacks and can get a cauldron (here again!).
Cauldron: it doesn't move, gives "always frenzy", ward save 5+ and re roll to wound at the guardians and the hag of course. Then works like a dwarf anvil, so power at 4+ (instead at 2+) that gives one of these effects also to a unit of witches, or the same (but the ward save drops to 6+), at one unit of non-witches.
Troops:
- Spears: one point less that the He spearmen.
- Xbows: as now.
- Harpies. as said. So core that do not counts towards the minimum troops.
- Dr: lesser cost but they do not count too to troops. No March move at the turn 0.
- Corsairs: as the french rumors.
Specials:
- Coc: no improvements, except for naggs, but not more 1-2 choice.
- Coks: riders get S3, but the naggs get 2 attacks. Lesser cost.
- Executioners: S5 and attack in initiative order. killing blow is in.
- Witches: as said, but with 6+ armour save.
- black guards: lesser costs, stubborn, 2 attacks and always re roll failed to hit.
- Shades, as french rumors said
rares:
Rbt: as now.
hydra: the breathe works with S as like the remaining wounds, but here these are 6 and not 5. Regeneration.
Manticore: as now but killin blow.
Beastmaster: it's not a rare choice, but he can go with the hydra or on the manticore. He can re roll failed Ld tests to all the beasts within 12" "it seems he can make re roll even stupidity and all the tests for the harpies).
Magic:
we loose the +1 to cast, but gain the use of how many dice we want to throw a spell.
lvl 0 spell is as said.
The new spell is the "make the unit frenzy", at 8+. D3 killed if already frenzied.
Soulstealer hit an enemy model with los and deal 1 S4 hit with no As. 18".
Magic banners:
there is a standard vs stupidity.
Hydra banner gives 1 more attack to models in the unit.
There is a banner that gives a 5+ ws vs shooting
It is said that there is the banner of Nagarithe that gives +1 only to the unit and cost much less... I'd see!
Magic weapons:
- sword that works in challenges and gives +2 S, no as, and duplicates the wounds.
- executioner's axe: now wounds on 3+ and costs less
- venom sword: give poisoned attacks
- magic xbow (I just don't remember what's its name in english): like an hocland rifle but costs more.
Magic armours:
- one that gives regeneration
- shield of ghrond now negates 1 enemy attack.
talismans:
- one that gives a ward save that raises with the S of the hit (it seems like 4+ vs S3, 3+ vs S4 and 2+ if S5 or more)
- ward save 5+ that covers also the mount.
- ring of Hotek, but it works at 12".
Temple of Khaine: all the poisons go from 50 to 10 points.
- black lotus: automatic wound on hit scored
- black poison: consider the opponent T one point less the attacker S and negate armour saves.
- Others that are unknown
raz jest, ze coldy 1 atak, ale najci s4 teraz znowu mowa o 2 atakach. . .
xbowy jednak bez ap. . .
itd.
Jakoś nie chce mi się w te newsy wierzyć. O Ap mowa była tak często, że myślałem iż to pewniak, podobnie jak jeden atak coldów. Z uwagi na fakt, ze coldy występują także u lizardów - wydało mi się to sensowne, że nie będą zmieniać ich statystyk pomiędzy armiami. ..
xbowy jednak bez ap. . .
itd.
Jakoś nie chce mi się w te newsy wierzyć. O Ap mowa była tak często, że myślałem iż to pewniak, podobnie jak jeden atak coldów. Z uwagi na fakt, ze coldy występują także u lizardów - wydało mi się to sensowne, że nie będą zmieniać ich statystyk pomiędzy armiami. ..
- Corvus Albus
- Kretozord
Ja stwierdzam, że zaglądanie tutaj jest już mało istotne, już niedługo dowiemy się i tak jak będzie wyglądać nasza armia. Przeglądając ten temat nic nowego się nie dowiaduję tylko co chwile coś się powiela albo zaprzecza się jednemu by po jakims czasie było to niby prawdą i tak w kółko wytrzymałem tyle czasu na 6 ed. to i wytrzymam "parę" dni do 7 ed. . Cokolwiek nas spotka w nowej edycji, nie wpłynie to na moje uwielbienie dla tej armii
- Corvus Albus
- Kretozord
Hehe zajrzeć pewnie zajrzę na podforum, które produkuje prawdopodobnie najwięcej spamu. Już się boję nowego tematu pt. Wrażenia odnośnie nowego AB tam będzie chyba z milion stronDarkDruchii pisze:Corvus, dobrze wiesz,ze i tak nie powstrzymasz sie od tego zeby tu nie zajrzec
Ale zgadzam sie z Toba, cokolwiek by sie nie stalo w tej nowej edycji...I will be always spilling blood in the name of Khaine...
Kiedy wyjdzie nowy book, to - OBIECUJĘ- stworzę Wam temat, w którym będziecie mogli kombinować i zachwycać się nowymi DE. Jedyne, co będę ciąć to wulgaryzmyArtein pisze:ale ile będzie z tego uciechy
gorzej jak nasza Hag Queen zrobi nam Death Night
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Brawo dla tej Pani powyzej !!
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
czyli po 14tym ??Yudokuno pisze:Kiedy wyjdzie nowy book, to - OBIECUJĘ- stworzę Wam temat, w którym będziecie mogli kombinować i zachwycać się nowymi DE. Jedyne, co będę ciąć to wulgaryzmyArtein pisze:ale ile będzie z tego uciechy
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
to oczekiwanie na 14 rozwala mnie psychicznie. Do tego jeszcze mecz i egzamin jutro. . . jeśli dzisiaj wygramy, a jutro zdam to na pewno będzie lżej się czekało
Przydałoby się jakieś. .. zdjęcie nowego booka ?
Tak sobie myślę, że chyba się ustawie z kimś na jakąś bitewkę na 2250 na niedziele
Wczoraj wieczorem czytałem starego booka i przypomniałem sobie pierwsze bitwy DE, jeszcze na Rh kiedy coldy miały dwa ataki bez głupoty i 8 move. To było coś Rozjeżdzało wszystko. .. i ten słoneczny dzień krótko po premierze kiedy szedłem kupić nowego booka przekonany, że będzie super wyczesany tak jak figurki. Ale gdy tylko zobaczyłem, że korsarze nie mają kusz, że coki zostały tak pocięte a na dodatek mają takiego garba dziwacznego, a shadzi mają tylko 4 bs. . . od razu ogarnął mnie smutek Ale nie poddałem się
Przydałoby się jakieś. .. zdjęcie nowego booka ?
Tak sobie myślę, że chyba się ustawie z kimś na jakąś bitewkę na 2250 na niedziele
Wczoraj wieczorem czytałem starego booka i przypomniałem sobie pierwsze bitwy DE, jeszcze na Rh kiedy coldy miały dwa ataki bez głupoty i 8 move. To było coś Rozjeżdzało wszystko. .. i ten słoneczny dzień krótko po premierze kiedy szedłem kupić nowego booka przekonany, że będzie super wyczesany tak jak figurki. Ale gdy tylko zobaczyłem, że korsarze nie mają kusz, że coki zostały tak pocięte a na dodatek mają takiego garba dziwacznego, a shadzi mają tylko 4 bs. . . od razu ogarnął mnie smutek Ale nie poddałem się
- Paraszczak
- Falubaz
Jestem przekonany, ze na RH COKs mieli glupote. W zasadzie chyba mieli ja od zawsze.
Złożę w Twoim imieniu 1000 ofiar KrwawoRękiemuYudokuno pisze:Kiedy wyjdzie nowy book, to - OBIECUJĘ- stworzę Wam temat, w którym będziecie mogli kombinować i zachwycać się nowymi DE. Jedyne, co będę ciąć to wulgaryzmyArtein pisze:ale ile będzie z tego uciechy