Demony -update 27.XI. Skulltaker
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Demony -update 27.XI. Skulltaker
Jako,że zanosi się na to że nie będe mógł korzystać z moich demonow w mojej armii Mortali, postanowiłem zbudować szybką do pomalowania i niezbyt drogą ($) armię Demonów, aby móc wykorzystywać stare modele. Założenie jak zwykle - w miarę silna ale wymagająca, inna niż standard, nie przeładowana w żadnym aspekcie (szczególnie w tych w danej armii przegiętych)
Moja armia Mortali zawierałaScreamery, Furie Daemon Prince'a iGiganta (który póki co może spokojnie odgrywać rolę Wielkiego Nieczystego)
To pierwszy z nowych regimentów. Od dość dawna (odkąd zobaczyłem klasyczną już armię Beastmenów z Kroot Carnivores kilka lat temu) chciałem zrobić Plaguebearerów z wykorzystaniem Kroot Warriors.
Ciała i ręce pochodzą właśnie z zestawu Krootów, podobnie jak kilka elementów ozdobnych. Dłonie z bronią wziąłem od Bestii i Marauderów, otwarte upazurzone puste dłonie -od Ghuli. Ghule dostarczyły również główek, dobrze się zgrywając z moim planem na jednostki horrorów z ciał Ghuli (bezgłowe ciała Ghuli, kikut na którym normalnie opiera się głowa pomalowany na sterczące, pojedyncze, pozbawione powiek oko). Całość przyozdobiły beastmeńskie rogi i akcesoria od Ghuli, głównie duże ilości kości.
Planowaną rozpiskę można zobaczyć tu: DEMONY 2250pts
Moja armia Mortali zawierałaScreamery, Furie Daemon Prince'a iGiganta (który póki co może spokojnie odgrywać rolę Wielkiego Nieczystego)
To pierwszy z nowych regimentów. Od dość dawna (odkąd zobaczyłem klasyczną już armię Beastmenów z Kroot Carnivores kilka lat temu) chciałem zrobić Plaguebearerów z wykorzystaniem Kroot Warriors.
Ciała i ręce pochodzą właśnie z zestawu Krootów, podobnie jak kilka elementów ozdobnych. Dłonie z bronią wziąłem od Bestii i Marauderów, otwarte upazurzone puste dłonie -od Ghuli. Ghule dostarczyły również główek, dobrze się zgrywając z moim planem na jednostki horrorów z ciał Ghuli (bezgłowe ciała Ghuli, kikut na którym normalnie opiera się głowa pomalowany na sterczące, pojedyncze, pozbawione powiek oko). Całość przyozdobiły beastmeńskie rogi i akcesoria od Ghuli, głównie duże ilości kości.
Planowaną rozpiskę można zobaczyć tu: DEMONY 2250pts
Ostatnio zmieniony 27 lis 2011, o 16:54 przez Cyel, łącznie zmieniany 7 razy.
Fajni, chociaż krooci nadają się lepiej na horrory
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Chaoschild
- Chuck Norris
Zajefajne!!!! Brawo za swietna konwersje!
Super konwersje!
A tak w ogóle to "życie mi ratujesz" - potrzebna mi jest właśnie taka cześć jak na Twoim sztandarze - ta która łączy się z wykałaczką. Sierp. Skąd to można wytrzasnąć ? Jeśli ktoś wie skąd podobną taka cześć można wziąć to również proszę o odpowiedź.
A tak w ogóle to "życie mi ratujesz" - potrzebna mi jest właśnie taka cześć jak na Twoim sztandarze - ta która łączy się z wykałaczką. Sierp. Skąd to można wytrzasnąć ? Jeśli ktoś wie skąd podobną taka cześć można wziąć to również proszę o odpowiedź.
Mały update, jeszcze tylko kilka horrorów, flamery i Herald Nurgla i będę miał wszystkie potrzebne do armii modele:) Malowanie niestety potrwa pewno nieco dłużej, choć nie nastawiam się na specjalną dokładność, dostosowuję styl do starszych, niespecjalnie wybitnych modeli.
Ponieważ Ghule ochotniczo użyczyły głów i dłoni Plaguebearerom, należało również coś zrobić z całą resztą wyprasek
testowe malowanie Horrora i fillera do przyszłego regimentu (duuuży Horror )
I jak wstępnie prezentuje się regiment Horrorów
Ponieważ Ghule ochotniczo użyczyły głów i dłoni Plaguebearerom, należało również coś zrobić z całą resztą wyprasek
testowe malowanie Horrora i fillera do przyszłego regimentu (duuuży Horror )
I jak wstępnie prezentuje się regiment Horrorów
Te horrory to z ghuli ?
-
- Kretozord
Dastor uważaj bo zaraz dostaniesz żółtą kartkę za buractwo
Jak masz zastrzeżenia to złóż skargę do moderatora.
Ale to nam zostaw ocenianie.
I nie spamuj.
F.
Jak masz zastrzeżenia to złóż skargę do moderatora.
Ale to nam zostaw ocenianie.
I nie spamuj.
F.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Jak sądzicie,czy używanie tego modelu, po zmianie podstawki na 50mm jako Great Unclean One'a ujdzie, czy wzbudzi kontrowersje ? Niedawno ukończyłem ten model, nie nagrałem się nim zbytnio, podoba mi sie ale został boleśnie udupiony w armyliście Demonów, a jak będzie wyglądał w listopadowym Warrioriowym (o ile w ogole będzie) można tylko zgadywać.
Ogólnie czy model pasuje do sporo potężniejszych statsów Większego Demona (coś a la Daemon King zamiast Prince)
Ogólnie czy model pasuje do sporo potężniejszych statsów Większego Demona (coś a la Daemon King zamiast Prince)
Tak myślałem ale nie byłem pewien na 100 %Nie, z chaos knightow:)
@Cyel
IMHO jak dla mnie trochę mały Bardziej jako heralda ...
moim zdaniem jakbys dolepil tym ghulom macki z gsu to bylo by OK
zapowiadają się fajnie:) myślę że kolorystyką spokojnie odróżnisz horrory od pb. swoją droga jakby w pb tez zrobić filler z czymś większym...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Hmm w sumie trzeba by robić tak: wycinasz wszystkie pierza z ghuli, wszystkie kości łańcuchy itp itd, dajesz po 2 pary rąk, gęby robisz z gsu i do tego jakieś takie włosy rurki jak na tych GW. Na koniec odpowiednie malowanie i powinno być
Fajne regimenciki ale GUO nie daje rady... jako herald nurgla ok ale nie jako wielki demon.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned