na to bydle tylko bolce i zatrzymanie (oczywiscie boh)
albo 5 DP z BB i wsysają pana (oczywiscie popychaczka)
a jak nei to czarować go WL z LS
Jak zabić stardragona arcymagiem?
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Szrederator
- Chuck Norris
myślę że kiedy będziemy mieli już to beast covers na arcy magu z BoH to jak puścimy smoka wolno na jedną turę to albo nie wyleci albo wyleci za/zza kolejny lasek/domek
Wsadzasz arcymaga do 10-12 PG. Wybierasz High Magic. Masz trzy skuteczne czary: Vaul's Unmaking - pomaga zdjąć górę; Curse of Arrow Attraction - pomaga pruć z bolców; Courage of Anearion - jak będzie chciał szarżować na PG to się na nich zatrzyma (musisz dać im Lion Standard). Ze swoim wardem i tak najdłużej wytrzymają z całej armii. Dobić resztą armii, lub zatrzymać do końca bitwy (PG powinni przeżyć ze 3 rundy walki).Jankiel pisze:Jak w temacie. Macie jakieś pomysły czy sprawdzone taktyki? Inne somki to mniejszy probllem, bo WL czy swordmasters dadzą radę wbić kilka ran i wystać z jednego breaka. Ze stardragonem jest ten problem, że dzięki ASF lord zabija nam 2-3 i już nie ma kim oddać, a cały model wypłaca tyle ataków, że dowoly elitarny oddział kończy się po dwóch turach hth.
W dodatku nie działa spirit of the forge i rule of burning iron. Jak Wy radzicie sobie ze star dragonem?
No i w armii musisz mieć 4 bolce.
Ach no i magiem trzeba spieprzyć za nim tam smok wleci .
bardzo optymistyczne założenie..
SD sam wpakuje sie w klocek, w którym ugrzęźnie na 3 tury... :/
jak wejdzie czar to ... 17% szans ze smoczek wpadnie.. trochę mało..Asaliuru pisze:Myśle że zostane przy pitce
to nie może być taktyką.. ewentualnie szczęściem.
Napisałem jakby chciał szarżować... pewnie nie będzie chciał, wiem że ja bym nie szarżował. Przewaga High Magic nad wyżej podanymi jest taka, że tu kilka czarów może się przydać na samego smoka. A inaczej, jak nie wylosujesz tego jednego...Asassello pisze:bardzo optymistyczne założenie..