Euro 2008 w piłce nożnej

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

A ja nei lubie takiego optymizmu głupiego... Trzeba im dopingować, życzyć wygranej, ale może nie koniecznie sądzić, że wygrają...
mi tylko o to chodzi...żeby wspierać :D
a zauważ że nie ma chyba zespołów którym łatwo gra się z Niemcami. drużyna typowo turniejowa..zresztą, pamiętasz takie powiedzenie: futbol to gra w której 22 facetów biega po boisku za piłką. A i tak wygrywają Niemcy... :D

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Ja znam: Wszyscy dobrze grają, ale wygrywają Niemcy...

A jak wyjdziemy to zasadnicoz trafimy na dobre dla nas drużyny... Portugalie, albo Czechy (chyba...) Każdy chyba pamięta, ale przypomne - portugalia, 2:1 dla nas i 2:2, czechy 2:0 dla nas :D

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja poza naszymi kibicuję Holendrom i Francuzom, a propos naszych, mecz fajny, starali się, a że obronę mamy kiepską to wiemy nie od dziś, kilku "pieknych trzydziestoletnich" pójdzie do wymiany.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Polacy grali o niebo lepiej niż 2 lata temu. To co było za Janasa to był wstyd i żenada (nie mówiąc o tym że Szpakowski wtedy przeżywał jak Ballack dostał zółtą wtedy jakbyśmy co najmniej strzelili 3 gole w 10 minut :/ ). Grali dobrze ale to tylko zasługa tego ze przegrywali 1-0 i Niemcy nie cisneli. Gdyby było 0-0 to Niemcy by cały czas napierali do przodu. A Niemcy z tą grą to do finału nie wejda. Jezeli Polska w 60 minucie ma 50% strzałow oddanych wiecej(12-6) i przez dłuższe okresy rozgrywa sobie piłke( Niemcy potwierdzili to w wywiadach) to Niemcy daleko nie zajda, bo jednak Polska nie nalezy do czołowki Euro a ja osobiscie byłem zadowolony z tego jak grali i Niemcy byli nieznacznie lepsi i mieli szczescia wiecej.(sedzia liniowy polecial ostro w ch... . Najpierw puscil spalonego a potem przy identycznej sytuacji dla nas podniosl choragiewke. W naszej lidze od razu by mu zaspiewali "Je..ć sędziego i całą rodzine jego :twisted: )
Krzynówek był najgorszy na boisku. Miedzy 35 a 55 minuta mial 7 strat, co było żenujące bo na tym poziomie to było o 6 strat za dużo a każda starata to było pozbawienie zespołu dobrej akcji.
Żal mi Golanskiego bo nie grał tragicznie (dobre długie przerzuty) a bramke zawalil jakby był dzieckiem z porażaniem mózgowym. Gdyby nie to 1-1 mogło by być.
Sytuacji Żurawskiego żal ale widac na powtórce było że jakby trafił czysto w piłke to by trafił wtedy w nogi obrońcy.
Z Austria moze byc róznie.Wszoraj w meczu zChorwacja (5 w rankingu) przez 2 polowe ich cisneli ostro i bylo widac po meczu ze Chorwatom w kosci to dało.

Jedyny plus tych 2 dni Euro jest to ze Czesi są duzo słabsi od nas a sa głownym konkurentem dla nas do zajecia 1 miesjca w grupie el. do MŚ w 2010 roku w RPA.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Wlasnie, ja cieszylem sie, ze Polsat bedzie tranmitowal, bo maja imo lepszych komentatorow.
Ale wczoraj 'laczymy sie z Piotrkiem Swierczewskim na murawie' to byl dół.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

dół to był jak Piotrka Świerczewskiego pokazali w studio.

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

Polska wyjdzie z grupy ;)

wystarczy wygrać dwa mecze: z Chorwacją, grali słabo, powiedziałbym że dużo gorzej od Polaków i z Austrią, bez Freia nie będą tacy mocni...

reszta meczy nas nie obchodzi (chyba że Austriacy wygrają z Niemcami), bo najpierw liczą się duże punkty, potem bezpośrednie spotkanie, a dopiero później bilans bramek z tego co się orientuję :)

trzeba mieć nadzieję! ona umiera ostatnia :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jankiel pisze:Ja kibicuję Włochom - najbardziej cenię sobie ich styl gry, gdzie liczy się tylko zwycięstwo, a nie "sport i dobra zabawa".
Jankiel, zacznij wreszcie używać emotek, na Trygława i Swaroga ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Zacznijmy od tego, że Austria w ogóle nie była specjalnym zagrożeniem dla nas, nawet z Freiem ;)
A Chorwacja to już inna sprawa. To drużyna naprawdę mocna, z niesamowicie skuteczną obroną i grająca z fantazją, ale z problemami z motywacją. Jeśli potraktują Polaków jak groźnych przeciwników, to będzie bardzo ciekawy mecz :)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A po co emotki? Piszę na poważnie.
Dosyć mam tego wszechobecnego klimaciarstwa, heroicznych porażek i absolutnie bezwartościowych sukcesów. Te cechy przesiąkają wszystkich, od polityków, przez sportowców po grających w wfb. Ja chcę wreszcie krwi i chwały, a nie meczów o honor z Kostaryką i mitu Wembley.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Jankiel pisze:Ja kibicuję Włochom - najbardziej cenię sobie ich styl gry, gdzie liczy się tylko zwycięstwo, a nie "sport i dobra zabawa".
To Niemcom chyba też ;)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Ja kibicuję Włochom - najbardziej cenię sobie ich styl gry, gdzie liczy się tylko zwycięstwo, a nie "sport i dobra zabawa".
Rozwiń to - Anglicy grają do ostatniego gwizdka - dla nich też liczy się zwycięstwo - Grecy z kolei murują bramkę do ostatniego gwizdka i grają praktycznie tylko i wyłącznie z kontry i stałych fragmentów - co dla Ciebie znaczy włoski Styl gry ?

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

THE_END pisze:
Ja kibicuję Włochom - najbardziej cenię sobie ich styl gry, gdzie liczy się tylko zwycięstwo, a nie "sport i dobra zabawa".
Rozwiń to - Anglicy grają do ostatniego gwizdka - dla nich też liczy się zwycięstwo - Grecy z kolei murują bramkę do ostatniego gwizdka i grają praktycznie tylko i wyłącznie z kontry i stałych fragmentów - co dla Ciebie znaczy włoski Styl gry ?
Wlosi graja w pilke tak jak jezdza samochodami, czyli bardzo agresywnie. Brak lusterka, szyby, wypadajace swiatlo - who cares, byle do celu ;)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Tak Was czytam i zebrało mi się na jedną refleksję, właściwie dwie:

Polacy grali jak orki, a Niemcy jak Space Marinsi,
Polakom zabrakło drzewca...

A tak na powagę, to wiedziałem, że tak będzie, ale z grupy wyjdziemy! Serca w góre... :D
A co do włochów itp, nie lubie ich gry i po prostu zespołu. ;) Tak już mam...
A idąc dalej jestem za Holandią (legalizacja)!!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

ograł Nas Polak-niemiec . :D i teraz gościu jak tu przyjedzie (do Polski) to wątpie aby kibice go ładnie przywitali :D żenada z tego meczu.Niemcy lepsi i tyle .

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Ja też jestem za Holandią !
Ruud Van Nisterlooy<3

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

żenada z tego meczu.Niemcy lepsi i tyle .
Ot, podsumowales. :roll:

Mecz nienajgorszy, ale rozczarowujacy. Zurawski i Krzynowek zawiedli po calosci, ale nawet pomimo tego mozna bylo osiagnac przyzwoity wynik. Wiem, ze pokusa wylewania pomyj na druzyne, ktora nie dorosla do oczekiwan "pana kibica" jest ogromna, ale warto obejrzec powtorki bramek. Pierwsza dla Niemcow padla ze spalonego, z kolei wyrownujaca Smolarka byla prawidlowa. Mielibysmy 1:1, ja bym wygral 140 zl w stsie i nie byloby takiego lamentu w polskiej prasie jak teraz.

Pozytywy? Na pewno Roger, reszta jakos tak bez szczegolnych rewelacji, ale tez nie ponizej oczekiwan (oprocz Golanskiego). Spodziewam sie wyjscia z grupy, Austrie pokonamy w czwartek i mam nadzieje, ze Chorwacja w tym samym dniu wygra z Helmutami.

Janiszek
Masakrator

CzarnY pisze:
żenada z tego meczu.Niemcy lepsi i tyle .
Ot, podsumowales. :roll:
A jak ty chcesz coś takiego podsumowac ?? Nie można wiecznie mówic "a nawet jak przegrają są dobrzy czy tam nie zostawimy ich" Niemcy mieli powiedziane : Macie wygrać ! i już ,a my,moglibyście wygrać . Słabi jesteśmy i nie wiem po co w ogóle idziemy na mistrzostwa jak piłki przyjądź nie potrafią ;/ żenada ....

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

_SkaVen_ pisze:ograł Nas Polak-niemiec . :D i teraz gościu jak tu przyjedzie (do Polski) to wątpie aby kibice go ładnie przywitali :D
Tylko, ze on kiedys chcial grac w naszej reprezentacji i teraz wszyscy odpowiedzialni za nie przyjecie go moga sobie pogratulowac :]

Janiszek
Masakrator

Raptaparat pisze:
_SkaVen_ pisze:ograł Nas Polak-niemiec . :D i teraz gościu jak tu przyjedzie (do Polski) to wątpie aby kibice go ładnie przywitali :D
Tylko, ze on kiedys chcial grac w naszej reprezentacji i teraz wszyscy odpowiedzialni za nie przyjecie go moga sobie pogratulowac :]
To i jeszcze to , że nawet gdy już miał jakieś sukcesy to i tak go nie chcieli . No ale to się nazywa PZPN więc nic dziwnego . ;/

ODPOWIEDZ