Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

O jakoś nie zwróciłem uwagi na takie plotki o CoC, a już sie o niego martwiłem :) Natomiast dziwne to będzie jak CoC i CoK będą mieli rożne jaszczurki, chyba że te stare grubaski to wersja pociągowa a te dla jeźdźców to model delux (skórzane fotele, klima, nawigacja itp) i od razu mamy uzasadnienie plotki o ulepszeniach statystyk dla coldów :lol2:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Nie wierzyłbym w różne jaszczurki. Cold One to Cold One i czy to u lizaków czy u DE będzie ten sam. No chyba, że dostalibyśmy jakąś specjalną wersję, o innej nazwie i statach.

No to wychodzi, że rydwan ma :
ASv 3+
kusze i speary na pokładzie
S4 na załogantach
I6 na załogantach
Ld 9

?? Jeśli tak, to bomba - dla jednego się miejsce znajdzie, a może i dla dwóch.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

I6 na załodze to chyba nie za bardzo. W koncu to "zwykly" elf.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Kto wie.? Rydwaniarzem być to niejaki zaszczyt. Do niedawna tylko Malekith mógł dosiadać rydwanu ale odwołał swój zakaz i teraz dosiadac rydwanu jest oznaką statusu .
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

No i patrzajta na zasady Goblinkow co do rydwanow, tam herosi na wyscigowkach nie zjadaja slotow, co jest przyjemnym bonusem. Dajemy BSB magiczna jakas zabawke jakas np lance/miecz cokolwiek innego na przod:) Mamy rydwanik z bardzo potezna sila przebicia, ktory doskonale wspiera tanie klocki piechoty, zdejmuje ranki etc.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Co nie zmienia faktu, że ja mam 3 rydwany jednego się chętnie pozbędę.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ba ja mam 4 i żadnego nie chcę się pozbywać. Bo po co.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Narożny pisze:No i patrzajta na zasady Goblinkow co do rydwanow, tam herosi na wyscigowkach nie zjadaja slotow, co jest przyjemnym bonusem. Dajemy BSB magiczna jakas zabawke jakas np lance/miecz cokolwiek innego na przod:) Mamy rydwanik z bardzo potezna sila przebicia, ktory doskonale wspiera tanie klocki piechoty, zdejmuje ranki etc.
myślisz, że te też nie będą zjadać slota, jeśli pod herosem będą ?? tak jak u gobosów i orków??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ja w sumie do tej pory nie zaopatrzyłem się w rydwan :o
ale przymierzam się do wersji Gamezone wkrótce :P
jeden powinien mi starczyć, w specialach i tak gęsto i tłoczno będzie

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Taka jest raczej moda u GW. Nie licze Lwiego rydwanu, bo to jednostka typu chariot wersja de lux. Boar chariot tez jest za free, tak jak wolf chariot.

Skoro CoK z 2 atakami to sciema, a coksy nie maja sily 5, ASF, 2raczkow to raczej bedzie, nie jest to tak potezna jednostka jak lwi rydwan.

no i przede wszystkim nie mamy tyle miejsca w special choice co HE,a tyle samo co orki.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Murmandamus pisze:Kto wie.? Rydwaniarzem być to niejaki zaszczyt. Do niedawna tylko Malekith mógł dosiadać rydwanu ale odwołał swój zakaz i teraz dosiadac rydwanu jest oznaką statusu .
To może w rydwanie jeżdżą BG, jeśli by popatrzyć na ploty Ws5, I6, to istnieje taka możliwość (chociaż nie było mowy o dwóch atakach). Szkoda że nie będzie można brać go dwa na jeden slot, ale sądzę, że i tak często będzie wystawiany.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Jest pewne że jeden rydwan to jeden slot?
W tych kilku kartkach Warriors of Chaos co dostali na-razie dalej jest zapisek że 2 rydwany to jeden slot.... chociaż tam chyba rydwan pod bohaterem zjada zlot.... nie wiem :P

a i DA powiedział, że Korsarze nie będą mieć ambusha....
i że CoB nie będzie poruszał się w oddziale Witch Elfek, chyba zasugerował też coś w stylu, że "będzie w stanie się poruszać i będzie "war machine" co sugerowałoby podstawkę 50x50 a nie rydwanową jak ma do tej pory, co będzie wymagało uściśleń od GW (jak w przypadku smoka HE)"

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Szkoda tylko, że nie zrobili nowego modelu -.- największy idiotyzm nowe zasady, a modelu dopasowanego do nich nie ma.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Katapulty i bolce krasnoludzkie też nie mają kółek. A jakoś się poruszają.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

Jankiel pisze:Katapulty i bolce krasnoludzkie też nie mają kółek. A jakoś się poruszają.
a modele jakby nie patrzeć nowe :p Więc istnieje ryzyko, że nawet gdyby zrobili nowy model to i tak nie miałby kółek. . .

Skoro rydwany będą jednak wystawialne to jestem w kropce bo nie mam pomysłu na kółka. . .

wiem, że kiedyś maszyny krasnoludzkie dostawały w zestawie dwa rodzaje kółek - pełne i ze szprychami i ew. inne - teraz też tak jest ? ;P

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

Narożny pisze:Taka jest raczej moda u GW. Nie licze Lwiego rydwanu, bo to jednostka typu chariot wersja de lux. Boar chariot tez jest za free, tak jak wolf chariot.

Skoro CoK z 2 atakami to sciema, a coksy nie maja sily 5, ASF, 2raczkow to raczej bedzie, nie jest to tak potezna jednostka jak lwi rydwan.

no i przede wszystkim nie mamy tyle miejsca w special choice co HE,a tyle samo co orki.
Jak dla mnie w nowej armii DE rydwany są naprawde OK, tak jak powiedział kolega Paraszczak, pozatym lwi rydwan u HE kosztuje troche więcej niż ten w nowym booku u DE. Zwłaszcza że dark elficki wcale gorzej nie wychodzi, w mojej nowej armii to będzie mocna powycja. Dwa rydwany powinny się czasami znaleźć

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

"Cold One to Cold One i czy to u lizaków czy u DE będzie ten sam. No chyba, że dostalibyśmy jakąś specjalną wersję, o innej nazwie i statach. "

DE breedują Nurgi ;) Lizaki nie szczególnie po prostu na nich jeżdżą :D

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

Odpowiedź jest prosta, Cold One u mroczniaków ma Hejta a u lizaków niet. dla mnie to nie jest złe

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Właśnie to Hate działa też na stworzenia, koniki i takie tam?
Obrazek

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

Corvus Albus pisze:Właśnie to Hate działa też na stworzenia, koniki i takie tam?
psychologia jeźdzca przenosi się na wierzchowca. Smok też ma hate, pegaz ma hate, mantysia ma hate, hydra ma hate. . . no chyba, że jeźdzcy albo poganiacze nie żyją :p

Zablokowany