Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
- Corvus Albus
- Kretozord
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Smok Delfów moze się nawet pokusić o klotz z przodu. Raczej bez trudu wbije te minimum 5 ran a często więcej.
O tak teraz to naprawde bedzie częsty gość na turniejach, jak dla mnie to wcale teraz nie będzie gorzej wychodził odStar Dragona. Wprawdzie siły siedem nie ma ale Lord przy dobrej kompozycji bedzie w stanie czołg też szarpnąć czy inne twarde bajery.
Moim zdaniem będzie kilka schematów, zważywszy na to że teraz każdy będzie mógł znaleźć coś dla siebie. Magia też jest fajna więc jak nawet ktoś wcześniej pisał nawet jeden mag 4 poziomu będzie mógł sobie pocharcować.
Tak samo kombinacje na herosach też będą różne.
Tak samo kombinacje na herosach też będą różne.
- Corvus Albus
- Kretozord
H@lfing pisze:O tak teraz to naprawde bedzie częsty gość na turniejach, jak dla mnie to wcale teraz nie będzie gorzej wychodził odStar Dragona. Wprawdzie siły siedem nie ma ale Lord przy dobrej kompozycji bedzie w stanie czołg też szarpnąć czy inne twarde bajery.
No jeżeli będzie rekawiczka to lord walnie z S8 XD i po kłopocie
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ale będzie Executoniers axe podobno +3 do siły i tańszy
fakt, ze rekawiczka jest z kampanii a nie booka powinien ci dosc jasno okreslic status tego itemu...Corvus Albus pisze:H@lfing pisze:O tak teraz to naprawde bedzie częsty gość na turniejach, jak dla mnie to wcale teraz nie będzie gorzej wychodził odStar Dragona. Wprawdzie siły siedem nie ma ale Lord przy dobrej kompozycji bedzie w stanie czołg też szarpnąć czy inne twarde bajery.
No jeżeli będzie rekawiczka to lord walnie z S8 XD i po kłopocie
- Corvus Albus
- Kretozord
Aha no nic i tak damy rade da sie dwuraka lordowi i kolejne hity z S 6
- Paraszczak
- Falubaz
Mounted heroes receive +1S when using GW instead of normal +2. Wybij se z glowy S6 z dwurura na Smoku.
No itemy z kampani z Albionu to nic innego jak itemy z 40-stki zmodyfikowane na zasady wersji Fantasy....
do tego zasady Power Fista i Gauntleta w sumie są takie same, w 40-stce podwaja siłę, ignoruje armora i zmniejsza inicjatywę do 1 (czyli atakuje ostatni zawsze), w Fantasy, daje siłę 8 (czyli podwaja, bo bazowo lord nasz ma 4), ignoruje armora i ma strike last....
prosta sprawa
do tego zasady Power Fista i Gauntleta w sumie są takie same, w 40-stce podwaja siłę, ignoruje armora i zmniejsza inicjatywę do 1 (czyli atakuje ostatni zawsze), w Fantasy, daje siłę 8 (czyli podwaja, bo bazowo lord nasz ma 4), ignoruje armora i ma strike last....
prosta sprawa
Tak, rękawiczka to fajna zabawka, ale ja i tak jakoś wolałem Draicha, z tym wardem na 4+. Z nowych magicznych przedmiotów to mam nadzieję że sprawdzi się ta plota mówiąca o Czarnym Amulecie dający Warda na 4+ to będzie masakra.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
No tak draich jak wyszedł to robił furore, ale jak rozmawiałem z Blessem to na poprzednią edycję nie robił szału bo różnil sie od zwykłego dwu raka jedynie kiling blowem, crimson death jest tańszy. Jak dla mnie to rękawiczka jest poprostu świetna. Żałuje że jej nie będzie ale naszczęście GW to sprytnie zastąpiło.