Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Też mi się wydaje bardzo optymalnie dwa bolczyki i hydrant.
W końcu hydra będzie naprawde ładnie walczyć. Dobry dodatek do armii. Dark Elfy teraz mogą zrobić niezłego monster Trucka, zupełnie innego niż Lizaki ale wcale nie gorszego, też pakernego,
W końcu hydra będzie naprawde ładnie walczyć. Dobry dodatek do armii. Dark Elfy teraz mogą zrobić niezłego monster Trucka, zupełnie innego niż Lizaki ale wcale nie gorszego, też pakernego,
Hydra teraz bedze wporządku, z tego co mówią plotki. Jednak wszystko sie okarze.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nie no, bolce są tak charakterystyczne dla DE od początku ich istnienia że choć dla przyzwoitości trzeba mieć jeden:) No może 2 ale 4 to już faktycznie przesada, ogólnie nie podoba mi się wystawianie kilku jednostek tego samego typu bo są mocne a już na pewno nie kiedy są to rary.
The age of RBT is Over. The time of CoB has come.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
głupie ploty ! ja chce ap na rxbow ! ! !
Czary całkiem, niecałkiem. Acz z pewnością in plus.
A co do coldow to dziwie się, że ktokolwiek łudził się 2atakami skoro już od dawna powtarzają się informacje, że nie będzie 2a.
Kocioł trochę mnie rozczarowuje jeśli będzie w takim kształcie - ok stubborn, super rzecz, ale dlaczego inne bonusy tylko na 4+ ? ;P Nie lubię 4+. Jak jest 5+ to jest "a nuż się uda, ale nie można tego zakładać", jak jest 3+ to "prawdopodobnie się uda, można zaryzykować i uzależnić od tego ważne posunięcie", a jak jest 4+ to może się nie udać, może się nie udać. . . ;P najlepsze jest oczywiście 2+ - wtedy jest "jak się nie uda to będzie megapech"
Wg mnie 2rbt nadal będą standardem, mimo wszystko. Nic tak skutecznie i niezawodnie nie zdejmuje rank i biegaczy w obrębie całego pola bitwy jak para wspierających się RBT. Są jeszcze kusznicy co prawda, ale to nie to samo. W 3 ostatnich bitwach z lizardami 2 razy ustrzeliłem biegacza z RBT i zmasakrowałem przeciwnika, a raz niestety zadałem tylko jedną ranę po trafieniu i dostalem 15:5.
Czary całkiem, niecałkiem. Acz z pewnością in plus.
A co do coldow to dziwie się, że ktokolwiek łudził się 2atakami skoro już od dawna powtarzają się informacje, że nie będzie 2a.
Kocioł trochę mnie rozczarowuje jeśli będzie w takim kształcie - ok stubborn, super rzecz, ale dlaczego inne bonusy tylko na 4+ ? ;P Nie lubię 4+. Jak jest 5+ to jest "a nuż się uda, ale nie można tego zakładać", jak jest 3+ to "prawdopodobnie się uda, można zaryzykować i uzależnić od tego ważne posunięcie", a jak jest 4+ to może się nie udać, może się nie udać. . . ;P najlepsze jest oczywiście 2+ - wtedy jest "jak się nie uda to będzie megapech"
Wg mnie 2rbt nadal będą standardem, mimo wszystko. Nic tak skutecznie i niezawodnie nie zdejmuje rank i biegaczy w obrębie całego pola bitwy jak para wspierających się RBT. Są jeszcze kusznicy co prawda, ale to nie to samo. W 3 ostatnich bitwach z lizardami 2 razy ustrzeliłem biegacza z RBT i zmasakrowałem przeciwnika, a raz niestety zadałem tylko jedną ranę po trafieniu i dostalem 15:5.
wczytaj się uważnie - te ploty to głupotki; wyłapuj to co sensowne, a nie takie nie wiadomo co
magia wcześniej była podawana z bardziej sprawdzonego źródła, poza tym inne zasady też - np. jeśli chodzi o kocioł
magia wcześniej była podawana z bardziej sprawdzonego źródła, poza tym inne zasady też - np. jeśli chodzi o kocioł
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
A co napisałem ? Zacząłem posta od stwierdzenia "głupie plotki". Szczerze to nie zbyt daje im wiare, a jeszcze mniej chcę im dawać wiarę.Scimitar pisze:wczytaj się uważnie - te ploty to głupotki; wyłapuj to co sensowne, a nie takie nie wiadomo co
Właściwie to już ugruntowałem sobie kształt tej armii na wcześniejszych info i te ostatnio przytaczane mnie mało przekonują.
Choc zauważ, że brak ap na rxbowach powtarza się już chyba 3 raz mimo, że wszystkie trzy źródła określono jako niewiarygodne. Zaczynam się obawiać, że coś w tym musi być.
Co do magii to w 99% pewien jestem chyba tylko co do 0 i 1 zaklęcia i może tego, że doombolta także nie zmienią. . . i że nie będzie +1.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Patrząc przez analogie do High Elfow moim zdaniem ap na kuszach to sprawa wrecz niemozliwa. Nie mowie juz o tym ze bylo by mocne ale o koszcie punktowym, 10 czy tam 11 pkt za kusznika z 4+sv w cc i ap na kuszach?:>
No plix...gwiazdka przyszla wczesniej czy jak.
Reszta plotek bardzo ciekawa i wiarygodna(mozliwa)
No plix...gwiazdka przyszla wczesniej czy jak.
Reszta plotek bardzo ciekawa i wiarygodna(mozliwa)
-
- Pseudoklimaciarz
Na "cold one-y" bym nie narzekał. Płaci się o dwa punkty taniej, mają nienawiść, a jeźdźcy mają siły 4. Całkowicie nie rozumiem rozgoryczenia
z tego powodu. Co więcej, Mroczne Elfy są moją drugą armią, którą zbieram od niedawna tylko dlatego, że grało się nią niezbyt łatwo a moją Bretonią łatwo nawet gdy w mojej rospisce więcej było chłopów niż rycerzy. Teraz po zmianach uważam, że są w miarę łatwą armią do grania. Moi ulubieńcy Black Guard, których używałem zawsze, nigdy mnie nie zawiedli a teraz po zmianach płacimy za nich mniej a są groźniejsi. Nie mogę słuchać narzekania wszystkich powergamerów. Nowa armia jest mocna w dobrych rękach. Wiem, że niektórzy chcieliby przedmiot
magiczny, który automatycznie wygrywa bitwę, żeby zabłysnąć na jakimś turnieju.
Pozdrawiam
z tego powodu. Co więcej, Mroczne Elfy są moją drugą armią, którą zbieram od niedawna tylko dlatego, że grało się nią niezbyt łatwo a moją Bretonią łatwo nawet gdy w mojej rospisce więcej było chłopów niż rycerzy. Teraz po zmianach uważam, że są w miarę łatwą armią do grania. Moi ulubieńcy Black Guard, których używałem zawsze, nigdy mnie nie zawiedli a teraz po zmianach płacimy za nich mniej a są groźniejsi. Nie mogę słuchać narzekania wszystkich powergamerów. Nowa armia jest mocna w dobrych rękach. Wiem, że niektórzy chcieliby przedmiot
Pozdrawiam
- swieta_barbara
- habydysz
he he he he.przemekliw pisze:Moi ulubieńcy Black Guard, których używałem zawsze, nigdy mnie nie zawiedli a teraz po zmianach płacimy za nich mniej a są groźniejsi. Nie mogę słuchać narzekania wszystkich powergamerów. Nowa armia jest mocna w dobrych rękach. Wiem, że niektórzy chcieliby przedmiot
Pozdrawiam
Niekoniecznie trzeba automatycznie wygrywać bitwy, ale można by tak na 2+ , a przeciwko hajom z przerzutem .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
mówisz i masz trochę gorszą wersje blood nightów- zabójcze CoK
czysto statystycznie: wystawiamy 6 cok +banner hydry + kociołek krwiiiii sztandar +1A (wybieramy +1 Atak z kotła) + hate
co nam daje: góra 21(champion +bohater) ataków z S6 +hate, dół 18 ataków z s4 +hate
tak zwana "hujnia z patatajnią"
u mnie 2x6 cok to będzie podstawa
Zgadzam się z przedmówcą, pozatym nowe DE bedą naprawde fajną armią, na szczęście nie tak przegiętą jak DL czy VC ale nie tak upośledzoną jak HE pod względem obsługi porównywalnej do cepa. CoK będą kosztować 1 ptk mniej niż w oryginale a są duuużo silniejsi, piechota corowa jest poprostu wyśmienita, bo jest tania i fajna, tak samo kusze mają AP. Nie wiem o co ten krzyk i jęczenie skoro twórcy zrobili naprawde fajny AB. Jest kilka dobrych ustawień CoK-ów które sprawiają że są lepsi niż można sobie to wyobrazić.
Poprostu nie ma co popadać w paranoje
Poprostu nie ma co popadać w paranoje