![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jak na razie użyłem tej armii w kilku bitwach "domowych" (przeciwnicy HE arcymag, DE smok i VC smok) oraz z bardzo dobrym skutkiem na turnieju w Knurowie (przeciwnicy VC smok, HE arcymag - jakieś fatum czy co
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Keeper of Secrets (Rhobaardh Badrhlon) @ 530 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Slaanesh
Soul Hunger [25], Siren Song [25], Enrapturing Gaze [25], Torment Blade [5]
Herald of Slaanesh (Saadreslyinn) @ 190 Pts
Magic Level 1 Siren Song [25]
Steed of Slaanesh [25] Pts
5 Seekers of Slaanesh 120 Pts
Herald of Nurgle (Scrofus Nur'Sus) @ 325 Pts
Magic Level 1; Battle Standard Bearer
Slime Trail [10] Noxious Vapours [25]
Great Standard of Sundering [50]
Palanquin of Nurgle [50] Pts
17 Plaguebearers of Nurgle @ 234 Pts FCG
2 Beasts of Nurgle @ 200 Pts
Herald of Tzeentch (Tziintritx) @ 185 Pts
Magic Level 2; Disc of Tzeentch [20] Pts
Spell Breaker [25] Master of Sorcery [25]
10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts
10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts
3 Flamers of Tzeentch @ 105 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 8
Models in Army: 65
Total Army Cost: 2249
Trzewia Nurgle'a, bo twardym "tułowiem" tej armii armii sa oddziały Zarazy, a szczypce bo na flankach dosłownie szaleją oddziały i demon Slaanesha. Zwykle błyskawicznie przechodzą przez boki,a potem wpadają na oddziały w centrum, najczęściej od flanek lub tyłów. Oddziały Tzeentcha to świetny support, a herald z master of sorcery miażdży (a z początku nie byłem przekonany).
Na magiczne sztandary dla PB i diablic na strusiach nie ma punktów, zresztą jedynie dla demonetek tak naprawdę chciałbym wziąć (siren standard). Bloodthirstera i oddziałów Khorne'a po prostu nie chcę brać.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Siren song to dla mnie zachwycająca nowość. Herald wyciaga lekkie oddziały lub obsługi groźniejszych maszyn (jeśli tylko ktoś jest na tyle uprzejmy że wystawia je w zasięgu szarży
Furie - nieocenione do zdejmowania maszym, zajmowania ćwiartek i łapania uciekających oddziałów.
Chciałbym więcej flamerów, ale ni ma skad wziąć punktów. Ew. mogę wymienić bestie Nurgle'a na fiendy, ale jakoś wolę "pancerne ślimaki".
Zdarzają się pechowe wpadki, jak jeden swormaster zdejmujący heralda Nurgle'a...
P.S. Kloca plagueberarerów z heraldem (wtedy na mouncie, który czasem miał postac ... palanquina