Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
Ciesze się, że moich 30 starych korsarzy nie idzie do kosza, ale aż nie mogę uwierzyć, że GW tak mnie zniechęca do zakupu nowych figurekJankiel pisze: Też miałem taką nadzieję. Niestety. IMO będą wystawialni tylko z dwiema brońmi i bannerem dającym frenzy (corsairs only). 21 A z hatred i AS na 4+ od strzelania sprawia, że są troszkę lepsi od WE. No i są corem.
Może jakieś inne ciekawe bannerki mają? Może jakiś z bonusem do strzelania? Skirmish? Skauting?
Z tego co ja wiem BG są za 13, a co do tej rozpy z Warseera to pamiętam o plotce mówiącej, że dokupienie czempiona kosztuje 75 pkt., wtedy wszystko się zgadza.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
No ma dawać, ale to jeszcze wiem z plotek a nie z potwierdzonych informacji, dodatkowo 4A z S5.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Może wygląda. Ale nie jest.ale racje ma.... a fota wyglada jkby z podrecznika była prawda?
Kouran ma 3A z S6.Te 4 at z sila5 to dzialanie magicznej broni.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2008, o 11:31 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Krótko i po polsku - jest zajebiście
A teraz ad Jankiel
- Jeśli ten ASF banner jest po 35 ptk to w skrócie oznacza że biczki go nie zabiorą na plecy - racja ?
- Czy czarodziejka ma 0 zawsze czy tylko w przypadku używania darka ?
- Scrificial dagger + zaklęcie 0 i wymiot jest konkretny ... Da się tak ?
- Jak widzisz Jankielu skład tej armii ? Do tej pory grało się raczej na fastach - teraz Darki są niezłe shady świetne za to Black Gardzi doskonali - czy to zmieni trochę obraz armi dark elfickich ? Innymi słowy czy Black Dragon w końcu pójdzie do domu ?
A teraz ad Jankiel
- Jeśli ten ASF banner jest po 35 ptk to w skrócie oznacza że biczki go nie zabiorą na plecy - racja ?
- Czy czarodziejka ma 0 zawsze czy tylko w przypadku używania darka ?
- Scrificial dagger + zaklęcie 0 i wymiot jest konkretny ... Da się tak ?
- Jak widzisz Jankielu skład tej armii ? Do tej pory grało się raczej na fastach - teraz Darki są niezłe shady świetne za to Black Gardzi doskonali - czy to zmieni trochę obraz armi dark elfickich ? Innymi słowy czy Black Dragon w końcu pójdzie do domu ?
chyba, ze maja hageTHE_END pisze: - Jeśli ten ASF banner jest po 35 ptk to w skrócie oznacza że biczki go nie zabiorą na plecy - racja ?
zawsze- Czy czarodziejka ma 0 zawsze czy tylko w przypadku używania darka ?
smok chyba nie jest niegrywalny :d po prostu wyglada na to, ze ma teraz sporo alternatyw- teraz Darki są niezłe shady świetne za to Black Gardzi doskonali - czy to zmieni trochę obraz armi dark elfickich ? Innymi słowy czy Black Dragon w końcu pójdzie do domu ?
a wiadomo jaki będzie ARMY DEAL?
Z Death Hagą jako BSB jest taki problem, że ma frenzy - więc w Exekach to kiepski pomysł - będzie z nich wybiegać. Natomiast w WE jak najbardziej.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
czemu? Jak by co to execi z nią wszarżują i już.
Koncepcja mi się rodzi na którą trudno mi się będzie zdecydować
Duża magini albo na pegazie i mobiność dużo jej da + jej zerowy czar albo stawiać na poświęcanie ludków z każdym czarem z dodatkowym zerowym czarem. Oczywiscie raczej lepiej nie rzucac czaru 5 koscmi chyba ze w przypływie desperacji. No chyba będziemy musięli uważać z tym poświęcaniem bo test paniki pójdzie jeszcze po naszym regimencie jak za dużo poświęcimy. 4 elfy w pierwszej turze? A także mordując włąsne elfy to srednio 3 na turę = 18 na bitwę? Cały odział.
Chyba sobie ustalę że poświęce na bitwę max 5 ludków z początkowego stanu powiedzmy 25 spearów. Do czegoś w walce też muszą się przydać.
Koncepcja mi się rodzi na którą trudno mi się będzie zdecydować
Duża magini albo na pegazie i mobiność dużo jej da + jej zerowy czar albo stawiać na poświęcanie ludków z każdym czarem z dodatkowym zerowym czarem. Oczywiscie raczej lepiej nie rzucac czaru 5 koscmi chyba ze w przypływie desperacji. No chyba będziemy musięli uważać z tym poświęcaniem bo test paniki pójdzie jeszcze po naszym regimencie jak za dużo poświęcimy. 4 elfy w pierwszej turze? A także mordując włąsne elfy to srednio 3 na turę = 18 na bitwę? Cały odział.
Chyba sobie ustalę że poświęce na bitwę max 5 ludków z początkowego stanu powiedzmy 25 spearów. Do czegoś w walce też muszą się przydać.
Nom ale koszt tego bannera rośnie astronomicznie ... Death Haga do tego BSB do tego sztandard - i to jest model który nie ma AS ... Jak dla mnie biczki nie warte zachodu ( Jak dobrze że składam armie na Hackseer crusie Malusa )
Co do 0 ... No to K-wa Z-biscie De - Sztylet - 20 Speramanów = Dominacja w turze magii ... Ps Shino mają jakiś item - know all spells ?
Army Deal - Brak - Będzie spearhead - mój jest już zamówiony
Swoją drogą CoK mi się podobają - śliczne modele ... Jak myślicie będzie się opłacało brać 10 + Lord + BSB ?
Ogólnie myślałem nad czymś takim
Lord na Coldzie
BSB na Coldzie
2x Magini on foot
20x Spearman
20x RXB
5x Dark Riders
2x 5 Harpies
21x Corsairs ( z Bannerem Frenzy )
------
10 CoK
2x 6 Shadów
XXX Black Guardów ( tylko nie mam pojęcia ilu ? )
----
2 Repce
Hydra
Jak kupie to się będę to starał wcisnąć w jakieś sensowne ptk
Co do smoka to się cieszę że nie będzie obligatoryjny ... W empire nigdy nie wystawiałem 2 tanków i 4 cannonów , Demonami też gram na luzie a VC po tym booku sprzedałem - great że DE nie będą musiały na turniejach wystawiać takiego syfu jak smok.
Co do 0 ... No to K-wa Z-biscie De - Sztylet - 20 Speramanów = Dominacja w turze magii ... Ps Shino mają jakiś item - know all spells ?
Swoją drogą CoK mi się podobają - śliczne modele ... Jak myślicie będzie się opłacało brać 10 + Lord + BSB ?
Ogólnie myślałem nad czymś takim
Lord na Coldzie
BSB na Coldzie
2x Magini on foot
20x Spearman
20x RXB
5x Dark Riders
2x 5 Harpies
21x Corsairs ( z Bannerem Frenzy )
------
10 CoK
2x 6 Shadów
XXX Black Guardów ( tylko nie mam pojęcia ilu ? )
----
2 Repce
Hydra
Jak kupie to się będę to starał wcisnąć w jakieś sensowne ptk
Co do smoka to się cieszę że nie będzie obligatoryjny ... W empire nigdy nie wystawiałem 2 tanków i 4 cannonów , Demonami też gram na luzie a VC po tym booku sprzedałem - great że DE nie będą musiały na turniejach wystawiać takiego syfu jak smok.
Sweet...już się nie mogę doczekać, a kiedy jest premiera podręcznika właściwie 2 sierpania czy września??
Czy to pewna że ten czar 0 lvl mamy zawsze a nie tylko z dark magic, bo to istotne?
Duża strata z tym ograniczeniem do 25pkt na sztandar, szczególnie na egzekach boli ale myślę że mimo to znajdzie się dla nich miejsce na armie mocno opancerzone bo maja wtedy pewną przewagę nad BG w postaci KB i S6.Gorzej z wiczkami bo teraz to już tak nie miażdżą ilością ataków i nawet na zombich lepiej się sprawdzą korsarze ze sztandarem. Pomijając mój osobisty sentyment do nich to GW samo sobie zaszkodziło bo raczej nikt ich teraz nie kupi. BG są aż tak dobrzy że aż jest z nimi problem, bo przed wzięciem każdej innej standardowej piechoty pojawi się myśl czy ich kolejny oddział nie byłby lepszy. No ale cóż lepsze takie problemy niż to co było do tej pory
Czy to pewna że ten czar 0 lvl mamy zawsze a nie tylko z dark magic, bo to istotne?
Duża strata z tym ograniczeniem do 25pkt na sztandar, szczególnie na egzekach boli ale myślę że mimo to znajdzie się dla nich miejsce na armie mocno opancerzone bo maja wtedy pewną przewagę nad BG w postaci KB i S6.Gorzej z wiczkami bo teraz to już tak nie miażdżą ilością ataków i nawet na zombich lepiej się sprawdzą korsarze ze sztandarem. Pomijając mój osobisty sentyment do nich to GW samo sobie zaszkodziło bo raczej nikt ich teraz nie kupi. BG są aż tak dobrzy że aż jest z nimi problem, bo przed wzięciem każdej innej standardowej piechoty pojawi się myśl czy ich kolejny oddział nie byłby lepszy. No ale cóż lepsze takie problemy niż to co było do tej pory
ale dupa, a batalion?THE_END pisze: