Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Na liscie GW kuszole byli po 9 pkt. Wydaje mi sie ze to kwas jak z tarczami.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Eh... fajnie by było gdyby BG były po 15 pkt :wink:

A jak nie, to zaczne zbierać nową armie :twisted:

Kellaris
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kellaris »

Jankiel pisze: Też miałem taką nadzieję. Niestety. IMO będą wystawialni tylko z dwiema brońmi i bannerem dającym frenzy (corsairs only). 21 A z hatred i AS na 4+ od strzelania sprawia, że są troszkę lepsi od WE. No i są corem.
Ciesze się, że moich 30 starych korsarzy nie idzie do kosza, ale aż nie mogę uwierzyć, że GW tak mnie zniechęca do zakupu nowych figurek :?
Może jakieś inne ciekawe bannerki mają? Może jakiś z bonusem do strzelania? Skirmish? Skauting?

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Z tego co ja wiem BG są za 13, a co do tej rozpy z Warseera to pamiętam o plotce mówiącej, że dokupienie czempiona kosztuje 75 pkt., wtedy wszystko się zgadza.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

możliwe żę 335p wychodzi po wykupieniu spec bohatera

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Tullaris pisze: dokupienie czempiona kosztuje 75 pkt.
LoL ale hardcore. A ten czempion daje im unbrejken xD?

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

No ma dawać, ale to jeszcze wiem z plotek a nie z potwierdzonych informacji, dodatkowo 4A z S5.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

4A S5 to ma zwykly champion a nie champion-bohater specjalny co daje unbreakable.

Te 4 at z sila5 to dzialanie magicznej broni.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ale racje ma.... a fota wyglada jkby z podrecznika była prawda?
Może wygląda. Ale nie jest.
Te 4 at z sila5 to dzialanie magicznej broni.
Kouran ma 3A z S6.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2008, o 11:31 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

czy mógłby ktoś to krótko, po polsku mniej wiecej objaśnić?
Obrazek

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Krótko i po polsku - jest zajebiście

A teraz ad Jankiel

- Jeśli ten ASF banner jest po 35 ptk to w skrócie oznacza że biczki go nie zabiorą na plecy - racja ?

- Czy czarodziejka ma 0 zawsze czy tylko w przypadku używania darka ?

- Scrificial dagger + zaklęcie 0 i wymiot jest konkretny ... Da się tak ?

- Jak widzisz Jankielu skład tej armii ? Do tej pory grało się raczej na fastach - teraz Darki są niezłe shady świetne za to Black Gardzi doskonali - czy to zmieni trochę obraz armi dark elfickich ? Innymi słowy czy Black Dragon w końcu pójdzie do domu :D ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

THE_END pisze: - Jeśli ten ASF banner jest po 35 ptk to w skrócie oznacza że biczki go nie zabiorą na plecy - racja ?
chyba, ze maja hage ;)
- Czy czarodziejka ma 0 zawsze czy tylko w przypadku używania darka ?
zawsze ;)
- teraz Darki są niezłe shady świetne za to Black Gardzi doskonali - czy to zmieni trochę obraz armi dark elfickich ? Innymi słowy czy Black Dragon w końcu pójdzie do domu :D ?
smok chyba nie jest niegrywalny :d po prostu wyglada na to, ze ma teraz sporo alternatyw ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a wiadomo jaki będzie ARMY DEAL?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Z Death Hagą jako BSB jest taki problem, że ma frenzy - więc w Exekach to kiepski pomysł - będzie z nich wybiegać. Natomiast w WE jak najbardziej.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

czemu? Jak by co to execi z nią wszarżują i już.

Koncepcja mi się rodzi na którą trudno mi się będzie zdecydować
Duża magini albo na pegazie i mobiność dużo jej da + jej zerowy czar albo stawiać na poświęcanie ludków z każdym czarem z dodatkowym zerowym czarem. Oczywiscie raczej lepiej nie rzucac czaru 5 koscmi chyba ze w przypływie desperacji. No chyba będziemy musięli uważać z tym poświęcaniem bo test paniki pójdzie jeszcze po naszym regimencie jak za dużo poświęcimy. 4 elfy w pierwszej turze? A także mordując włąsne elfy to srednio 3 na turę = 18 na bitwę? Cały odział.

Chyba sobie ustalę że poświęce na bitwę max 5 ludków z początkowego stanu powiedzmy 25 spearów. Do czegoś w walce też muszą się przydać.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Nom ale koszt tego bannera rośnie astronomicznie ... Death Haga do tego BSB do tego sztandard - i to jest model który nie ma AS ... Jak dla mnie biczki nie warte zachodu :D ( Jak dobrze że składam armie na Hackseer crusie Malusa :D )

Co do 0 ... No to K-wa Z-biscie De - Sztylet - 20 Speramanów = Dominacja w turze magii ... Ps Shino mają jakiś item - know all spells ?

Army Deal - Brak - Będzie spearhead - mój jest już zamówiony :D

Swoją drogą CoK mi się podobają - śliczne modele ... Jak myślicie będzie się opłacało brać 10 + Lord + BSB :D ?

Ogólnie myślałem nad czymś takim

Lord na Coldzie
BSB na Coldzie

2x Magini on foot

20x Spearman

20x RXB

5x Dark Riders

2x 5 Harpies

21x Corsairs ( z Bannerem Frenzy )

------

10 CoK

2x 6 Shadów

XXX Black Guardów ( tylko nie mam pojęcia ilu ? )

----

2 Repce

Hydra

Jak kupie to się będę to starał wcisnąć w jakieś sensowne ptk :D

Co do smoka to się cieszę że nie będzie obligatoryjny ... W empire nigdy nie wystawiałem 2 tanków i 4 cannonów , Demonami też gram na luzie a VC po tym booku sprzedałem :D - great że DE nie będą musiały na turniejach wystawiać takiego syfu jak smok.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Sweet...już się nie mogę doczekać, a kiedy jest premiera podręcznika właściwie 2 sierpania czy września??
Czy to pewna że ten czar 0 lvl mamy zawsze a nie tylko z dark magic, bo to istotne?
Duża strata z tym ograniczeniem do 25pkt na sztandar, szczególnie na egzekach boli ale myślę że mimo to znajdzie się dla nich miejsce na armie mocno opancerzone bo maja wtedy pewną przewagę nad BG w postaci KB i S6.Gorzej z wiczkami bo teraz to już tak nie miażdżą ilością ataków i nawet na zombich lepiej się sprawdzą korsarze ze sztandarem. Pomijając mój osobisty sentyment do nich to GW samo sobie zaszkodziło bo raczej nikt ich teraz nie kupi. BG są aż tak dobrzy że aż jest z nimi problem, bo przed wzięciem każdej innej standardowej piechoty pojawi się myśl czy ich kolejny oddział nie byłby lepszy. No ale cóż lepsze takie problemy niż to co było do tej pory ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

THE_END pisze:
Army Deal - Brak - Będzie spearhead - mój jest już zamówiony :D
ale dupa, a batalion?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Chodak