tak czy siak proszę o surowe oceny to moje pierwsze figurki co jak co ale oni ida do przemalowania wiec mówcie co wg was powinno być poprawione .... nie moge wrzucić tych zdjęć robiłem już 4 tematy musiałem pousówacbo cos mi nie działa....

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Może z automatu zmień na manualny i pobaw się zoomem. Możesz tez wykorzystć tryb makro, ale to do detalów. Malowanie spoko jak na pierwsze figsy, ale podstawki to mógłbyś poprawić. Dla mnie dobra podstawka to 50% końcowego efektu figurkiustawiać ostrości na canonie i dlatego to tak wygląda
Racja, ja bym jeszcze dodał trawkę elektrostatyczną w kolorze żółtym, nie zielonym. Imituje suchą roślinność pustynną (nieliczną ale zawsze), ozywiającą podstawkę, bo sam piasek to mało.Stach697 pisze:pustynia=pustka czyli tylko piach i pył czasem kamienie
Zależy jakiej bejcy używasz i o jakiej gestości. Ja bejcowałem swoich luczników i jestem zadowolony z efektu. Stosunek poświęconego czasu/efekt wypada bardzo dobrze w wypadku bejcowania.Ryu pisze:Nie żartuj tak Voodoo![]()
TK się NIE NADAJĄ dla bejcy. Szkielety wyglądają jakby wyszły z gluta...
Ja podałem tylko ten sposób malowania jako alternatywę dla tradycyjnego. Nikogo do niczego nie namawiam, poprostu czasem warto wiedzieć więcej i mieć świadomość że coś takiego istniejePiotrax pisze: A nie po najmniejszej linii oporu- bejca.