Tomb Guard pierwsza 5

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stach697
"Nie jestem powergamerem"

Tomb Guard pierwsza 5

Post autor: Stach697 »

http://stach697.fotosik.pl/albumy/453337.html <--- link do albumu ze zdjęciami do moich tg ... a tak przy okazji powiedzcie mi jak wrzucić zdjęcie żeby bylo na forum a nie w linku?? probowałem [img]link[/img] ale nie działa
tak czy siak proszę o surowe oceny to moje pierwsze figurki co jak co ale oni ida do przemalowania wiec mówcie co wg was powinno być poprawione .... nie moge wrzucić tych zdjęć robiłem już 4 tematy musiałem pousówacbo cos mi nie działa.... :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Kiepska jakość fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klikasz prawym na obrazek, klikasz kopiuj adres obrazka i dopiero potem w klamry ;)

Awatar użytkownika
Stach697

dzięki :wink: zdjęcia są z aparatu 7,2 mega wiec jakość dobra ale nie umiem ustawiać ostrości na canonie i dlatego to tak wygląda ((jakość dobra jest możesz nawet na pierwszym zdjęciu z tylu zobacz jest pudełko po grze world of prince of persia i wyszło dobrze))

Awatar użytkownika
Stach697

tak czy siak powiedzcie co o nich sadzicie ;]

Awatar użytkownika
odein

Post autor: odein »

nie sa takie zle, ale podstawki posypane samym piaskiem bylyby juz lepsze niz te... tak na moj gust przynajmniej

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

W realu lepiej wyglądają :wink:

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=606

masz poradnik (ciekawe czemu jest on pierwszy w tym dziale...)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

ustawiać ostrości na canonie i dlatego to tak wygląda
Może z automatu zmień na manualny i pobaw się zoomem. Możesz tez wykorzystć tryb makro, ale to do detalów. Malowanie spoko jak na pierwsze figsy, ale podstawki to mógłbyś poprawić. Dla mnie dobra podstawka to 50% końcowego efektu figurki ;)

Awatar użytkownika
Stach697

najgorsze jest to ze ja przestawiłem na manuala ](*,) pobawiłem sie trochę i to efekt.... na początku figurki z takiego bliska wyglądały jak kolorowe pomioty (plamy) po ustawieniu jakiejś ostrości doszedłem do tego ;] to moje pierwsze forty... mam jeszcze pomalowana cała armie na 2250pts wiec nauczę sie robić zdjęcia ;] poza tym czy mi sie wydaje czy canon nie pasuje do robienia zdjęć tego typu :?: :?: (((( >> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=606 <<to już czytałem przed wystawieniem figurek ;] stad domyśliłem sie ze można dać kartkę na tło ;p i tak nie umiem ustawić ostrości na canonie... ech... ))))

Awatar użytkownika
Stach697

Podstawki takie maja być co byście dali na pustyni?? pustynia=pustka czyli tylko piach i pył czasem kamienie

P.S. jak macie jakiś ciekawy pomysł to mówcie

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Stach697 pisze:pustynia=pustka czyli tylko piach i pył czasem kamienie
Racja, ja bym jeszcze dodał trawkę elektrostatyczną w kolorze żółtym, nie zielonym. Imituje suchą roślinność pustynną (nieliczną ale zawsze), ozywiającą podstawkę, bo sam piasek to mało.

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Nie wiem czy wiecie ale wiekszośc pustyn na świecie jest kamienista a nie piaszczysta :P

Jak chcesz zrobic zdjecia to ustaw sobie w aparacie tryb macro (albo super macro jak masz). Wtedy powinien łapać ostrość. No i ustaw na czymś aparat bo z reki cięzko takie zbliżenia robić :wink:

jak dasz foty to sie wypowiem o figsach :P

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

O tym ja wiedziałem :)
Pustynia w cale taka pusta nie musi być
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Jako, że w zamierzchłych czasach też malowałem TG i o dziwo skończyłem regonik wypowiem się i tu :)

1 - zdjęcia - to wiesz, że fatalne i żeby powiedziec coś konkretniejszego musiałbyś się sprężyć. BTW i bez makro się da - przynajmniej ja robię bez i jakoś żyję ;P

2 - podstawki - piasek jest OK - jako że to pustynia, ale piasek się maluje. Wtedy wygląda zdecydowanie lepiej. Poza tym jest kiepsko przyklejony przez co ma prześwity plastiku - średnie wrażenie. I jeszcze jedno - co kiego grzyba dajesz czerwone brzegi????

3 - malowanie - z tego co uda się wypatrzeć to naprawdę (mówię w dobrej wierze) możesz poczytać jakieś tutoriale jak się maluje, cieniuje, rozjaśnia. Tobie to w 100% pomoże a zaoszczędzi krytyki ;) Bo braki rozjaśnień, cieniowań, kiepskie metaliki itd - to wszystko da się poprawić. Powodzenia :)

BTW: TK wyglądają naprawdę spoko jak się ich przyzwoicie pomaluje - pomimo głosów, że to tylko kości i wszystko wygląda tak samo :P

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Zawsze pozostaje Dipping, a TK szczególnie się do tego nadają ;)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Nie żartuj tak Voodoo :?
TK się NIE NADAJĄ dla bejcy. Szkielety wyglądają jakby wyszły z gluta... Ogólnie wygląda to paskudnie i .... I już :P

BTW: raczej nikt mnie nie przekona że jest inaczej :P

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

nawet jak jest to nie ma ich co do bejcy wrzucać :P

Ludzi nie dawajcie początkujacym takich pomysłów. Jak nie umie jeszcze malowac niech się nauczy chociaz trochę, zobaczy co i jak. A nie po najmniejszej linii oporu- bejca. :wink:

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Ryu pisze:Nie żartuj tak Voodoo :?
TK się NIE NADAJĄ dla bejcy. Szkielety wyglądają jakby wyszły z gluta...
Zależy jakiej bejcy używasz i o jakiej gestości. Ja bejcowałem swoich luczników i jestem zadowolony z efektu. Stosunek poświęconego czasu/efekt wypada bardzo dobrze w wypadku bejcowania.
Piotrax pisze: A nie po najmniejszej linii oporu- bejca.
Ja podałem tylko ten sposób malowania jako alternatywę dla tradycyjnego. Nikogo do niczego nie namawiam, poprostu czasem warto wiedzieć więcej i mieć świadomość że coś takiego istnieje ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Stach697

wiem co to bejca itd jutro postaram sie wrzucić zdjęcia innych figurek to moje pierwsze 5 reszta figurek moim zdaniem jest ładnie pomalowana
... wiem ze zła jakość fot ale oni maja rozjaśnienia i przyciemnienia tak wam powiem jak już sie nauczyłem malować t ich trochę poprawiałem.... jak zrobię lepsze zdjęcia to sie odezwę jak narazie rozgryzam canona ;p do następnego tematu ;]

P.S. na przyszłość jak by ktos pytał kolce na sztandarze sa specjalnie połamane by wygadały na stare, zniszczone...

ODPOWIEDZ