hypnotic pisze:Assasinem z tym zestawem o którym mówiłem ranisz kogoś z T6 na 3+: manbane podnosi siłę do 6
Po ile punktów są te zdolności i czy są to bronie?
Moderator: Yudokuno
Wg zasady Monsters&Handlers ze str 67 w RB zasięg szarży mierzymy do Hydry a załoganci są po prostu ignorowani.Andy pisze:czemu miezym tylko do Hydry ? przyznam ze nie wiem ocho chodzi ?Paraszczak pisze:Mi się bardziej podoba trzymanie Handlarzy z porzodu. Większość będzie szarżowała (mierzyła, kalkulowała, liczyła) do nich...i klops...mierzymy do Hydry...Szarża spalona i mamy pikną kontre.
Gwiazdki: 30pts 3xMultiple Shot, Str as user+1 - to jest Gift z ToKKal_Torak pisze:hypnotic pisze:Assasinem z tym zestawem o którym mówiłem ranisz kogoś z T6 na 3+: manbane podnosi siłę do 6
wg. mnie tylko handbow i 2 bronie maja poisoned attacksZ manbane i gwiazdkami trzeba się zastanowić, czy na pewno mogą doprowadzić do S7. Jest napisane, że z manbane uzyskujemy S=T+1 up to S6. Jeśli policzyć najpierw manbane a potem dodać +1 za Gwiazdki, to będzie S7, lecz jeśli najpierw dodać gwiazdkowe +1 a potem cisnąć wyżej, to zatrzymamy się na S6. Wynik zależy od kolejności dodawania:)
Wg mojej prywatnej oceny S6 max. Jeśli się nie wyjaśni, to pewnie pójdzie pod uściślenia.
Po pierwsze zacząłem Cię obrazać? (pytanie ironiczne gdybys nie zrozumiał) Wiec bardzo Cię przepraszam o Ci chodzi?@GarG Rozmowa z Tobą mija się z celem. Nie masz pojęcia o czym gadamy, a się wtrącasz. Dodatkowo obawiam się, że to o czym rozmawiamy, jest poza zasięgiem Twojego zrozumienia. Inny poziom abstrakcji. Warchoł jesteś i pyskacz. Z tego co pamiętam, to Ty jesteś ten Mega TeorHammer Master ze Szczawnicy. Mówiłem Ci już kiedyś i powiem jeszcze raz:
Weź swoje zabawki, zajmij miejsce w TOP3 na dowolnym turnieju klasy Master, a dopiero potem teoretyzuj.
EOT
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Kurcze - ten manabane to bardzo ciekawy gift.Paraszczak pisze:Gwiazdki: 30pts 3xMultiple Shot, Str as user+1 - to jest Gift z ToKKal_Torak pisze:hypnotic pisze:Assasinem z tym zestawem o którym mówiłem ranisz kogoś z T6 na 3+: manbane podnosi siłę do 6
Manabane: Toxyna 25pts. Character always counts their Strength as one higher than their target's Toughness, unless their Strength would
normally be more than this, up to a maximum of Strength 6.
Zgadzam się to się nazywa arogancjaPanie Paraszczak, to że jest pan najlepszy, regularnie zajmuje top3 na masterach, najlepiej zna zasady i wie kto matoł, a kto warchoł nie uprawnia jeszcze do obrażania użytkowników forum. Przecież swoje zdanie można wyrazić inaczej. A tak adresatowi tych ostrych słów może być przykro. . .
Ten czar to rewelacja. Średnio 5-7 hitów z siłą 3, z czego połowa rani i statystycznie great cannona nie ma. Z krasnoludzkimi maszynkami trochę gorzej, ale zawsze można poprawić z RBT i nawet takich organek powinno nie być. Zwłaszcza jeśli zasięg będzie wynosił 18 cali - 24 z familiarem.Murmandamus pisze:Nadal nikomu nie chcę się podyskutować o czarze blade wind?
Wspomniałem już 2 razy a możliwości wydają się naprawdę duże.
przypomnę:
3d6 ws4 siła3 lub 4 12'' lub 18''
działa jak walka wręcz i można ulokowa max po 1 ataku w czempiona i bohatera.
Bomba. Maszyna szybko na tym byłaby zlikwidowana. Może uszkodzić/dokończyć zranionego maga w jakimś regimencie i usunąć czempiona który nie będzie przeszkadzał potem w walce.
Tnie skirmishe w miarę nieźle, złaszcza Wraithy i duchy.
Działa na każdą broń. A gwiazdki nie są magic weaponmanbane chyba nie dziala na gwiazdki
Moim zdaniem legalne - gifty to nie są magiczne bronie. Ale dużo zalezy od tego, jak uściślimy demonic giftyGwiazdki to Gift z Temple of Khaine. Nie można go pokrywać truciznami. Truciznami można pokrywać "any of model's non-magic weapons". S7 illegal IMO
O! To w nowych DE sorceresski mogą nosić po dwa arcany! Super.2x czarki ( tome, cloack, dager, ds)
A co tu dyskutować? Fajny jest. Podobnie jak Hydras Teeth.Nadal nikomu nie chcę się podyskutować o czarze blade wind?
Gdzieś już pisałem 24", 3d6 WS4 S4może Jankiel coś wyjaśni?
Trzeba mieć refleks - HE skompletowałem na 2 miechy przed premierą, DE też uzupełniłem do końca maja, by nie miec później problemów z zaporowymi cenami na allegroW ogóle wszyscy się rzucili na tych Black Guardów jak jakieś pijawki i już nigdzie nie można dostać boksa. . . pozostają blisterki ;P
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.