Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

hypnotic pisze:Assasinem z tym zestawem o którym mówiłem ranisz kogoś z T6 na 3+: manbane podnosi siłę do 6

Po ile punktów są te zdolności i czy są to bronie?

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Andy pisze:
Paraszczak pisze:Mi się bardziej podoba trzymanie Handlarzy z porzodu. Większość będzie szarżowała (mierzyła, kalkulowała, liczyła) do nich...i klops...mierzymy do Hydry...Szarża spalona i mamy pikną kontre.
czemu miezym tylko do Hydry ? przyznam ze nie wiem ocho chodzi ? :)
Wg zasady Monsters&Handlers ze str 67 w RB zasięg szarży mierzymy do Hydry a załoganci są po prostu ignorowani.

@GarG Rozmowa z Tobą mija się z celem. Nie masz pojęcia o czym gadamy, a się wtrącasz. Dodatkowo obawiam się, że to o czym rozmawiamy, jest poza zasięgiem Twojego zrozumienia. Inny poziom abstrakcji. Warchoł jesteś i pyskacz. Z tego co pamiętam, to Ty jesteś ten Mega TeorHammer Master ze Szczawnicy. Mówiłem Ci już kiedyś i powiem jeszcze raz:

Weź swoje zabawki, zajmij miejsce w TOP3 na dowolnym turnieju klasy Master, a dopiero potem teoretyzuj.
EOT

Z manbane i gwiazdkami trzeba się zastanowić, czy na pewno mogą doprowadzić do S7. Jest napisane, że z manbane uzyskujemy S=T+1 up to S6. Jeśli policzyć najpierw manbane a potem dodać +1 za Gwiazdki, to będzie S7, lecz jeśli najpierw dodać gwiazdkowe +1 a potem cisnąć wyżej, to zatrzymamy się na S6. Wynik zależy od kolejności dodawania:)
Wg mojej prywatnej oceny S6 max. Jeśli się nie wyjaśni, to pewnie pójdzie pod uściślenia.

EDIT: Gwiazdki to Gift z Temple of Khaine. Nie można go pokrywać truciznami. Truciznami można pokrywać "any of model's non-magic weapons". S7 illegal IMO.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, o 16:49 przez Paraszczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Kal_Torak pisze:
hypnotic pisze:Assasinem z tym zestawem o którym mówiłem ranisz kogoś z T6 na 3+: manbane podnosi siłę do 6

Gwiazdki: 30pts 3xMultiple Shot, Str as user+1 - to jest Gift z ToK
Manabane: Toxyna 25pts. Character always counts their Strength as one higher than their target's Toughness, unless their Strength would
normally be more than this, up to a maximum of Strength 6.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Z manbane i gwiazdkami trzeba się zastanowić, czy na pewno mogą doprowadzić do S7. Jest napisane, że z manbane uzyskujemy S=T+1 up to S6. Jeśli policzyć najpierw manbane a potem dodać +1 za Gwiazdki, to będzie S7, lecz jeśli najpierw dodać gwiazdkowe +1 a potem cisnąć wyżej, to zatrzymamy się na S6. Wynik zależy od kolejności dodawania:)
Wg mojej prywatnej oceny S6 max. Jeśli się nie wyjaśni, to pewnie pójdzie pod uściślenia.
wg. mnie tylko handbow i 2 bronie maja poisoned attacks ;)

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

No wlasnie, niby napisane jest ze sila jest modyfikowana.
Character always counts their Strength as
a tutaj sila uzytkowniak
Str as user
Troche to naciagane, ale rownie naciagane byloby to w druga strone.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Patrz wyżej Narożny...na post Shina i mój Edit...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Mi się wydaje, że te gwiazdki nie działają z manbanem - trucizny działają na mundane weapons, a to takową nie jest, choć też nie jest bronią magiczną
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

@GarG Rozmowa z Tobą mija się z celem. Nie masz pojęcia o czym gadamy, a się wtrącasz. Dodatkowo obawiam się, że to o czym rozmawiamy, jest poza zasięgiem Twojego zrozumienia. Inny poziom abstrakcji. Warchoł jesteś i pyskacz. Z tego co pamiętam, to Ty jesteś ten Mega TeorHammer Master ze Szczawnicy. Mówiłem Ci już kiedyś i powiem jeszcze raz:

Weź swoje zabawki, zajmij miejsce w TOP3 na dowolnym turnieju klasy Master, a dopiero potem teoretyzuj.
EOT
Po pierwsze zacząłem Cię obrazać? (pytanie ironiczne gdybys nie zrozumiał) Wiec bardzo Cię przepraszam o Ci chodzi?
Po drugie widze o czym rozmawiacie bo śledze rozmowe a tamtego posta napisałem gdy była rozmowa O tym jak według Ciebie hydra sie sprawdzi I jak wygląda sprawa z BM.
Po trzecie jezeli nie umiesz czytac ze zrozumieniem i uwaznie to twoja inteligencja jest poniezej przeciętnej.
Po czwarte z miłą chęcią sie przejade na "jakiegos Mastera" jak tylko skompletuje i polamuje wszystkie potrzebne figurki.

A wracając do rozmowy na dany temat to dla mnie było oczywiste ze Gwiazdki nie mozna pokrywac tą turizną gdyz było by to juz totalnie przegięte a nawet GW nie posądze o taki brak rozumu.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, o 17:19 przez GarG, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

To zapraszam do Wejherowa na mastera ;) armia się znajdzie :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Scimitar sory ale musiał bym przejechac przez cały Kraj wiec raczej odpada ale dzięki za propozycję :wink:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

GarG pisze:Scimitar sory ale musiał bym przejechac przez cały Kraj wiec raczej odpada ale dzięki za propozycję :wink:
A to mało osób tak robi? :o

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No w sumie fakt manbane raczej nie będzie działał z gwiazdkami, choć z drugiej strony nie jest to magiczna broń tylko gift, no ale rzeczywiście chyba nie da rady. A szkoda ciekawy patent by był, ale trzeba kombinować może się coś ciekawego znajdzie :)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Ludzie. Po co się wyzywać, produkować złą krew, obrażać. Cieszmy się nową armią bo to naprawdę nie jest przyjemne kiedy się czyta takie rzeczy. Panie Paraszczak, to że jest pan najlepszy, regularnie zajmuje top3 na masterach, najlepiej zna zasady i wie kto matoł, a kto warchoł nie uprawnia jeszcze do obrażania użytkowników forum. Przecież swoje zdanie można wyrazić inaczej. A tak adresatowi tych ostrych słów może być przykro. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Nadal nikomu nie chcę się podyskutować o czarze blade wind?
Wspomniałem już 2 razy a możliwości wydają się naprawdę duże.

przypomnę:
3d6 ws4 siła3 lub 4 12'' lub 18''

działa jak walka wręcz i można ulokowa max po 1 ataku w czempiona i bohatera.

Bomba. Maszyna szybko na tym byłaby zlikwidowana. Może uszkodzić/dokończyć zranionego maga w jakimś regimencie i usunąć czempiona który nie będzie przeszkadzał potem w walce.

Tnie skirmishe w miarę nieźle, złaszcza Wraithy i duchy.

pozwolę sobie wtrącić że piopieram Richtego. Co z tego że ktoś zajmie top3 mastera czy nie mastera. Dla mnie taki fakt jest bez znaczenia a książe błazna jest wart. Jego zdanie ma taką samą jak innego warhammerowca i ma wagę ani mniejszą ani większą. Chwalenie się czymś takim jest nadęciem się.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Paraszczak pisze:
Kal_Torak pisze:

Gwiazdki: 30pts 3xMultiple Shot, Str as user+1 - to jest Gift z ToK
Manabane: Toxyna 25pts. Character always counts their Strength as one higher than their target's Toughness, unless their Strength would
normally be more than this, up to a maximum of Strength 6.
Kurcze - ten manabane to bardzo ciekawy gift.

Rozumiem, że można połączyć Rune of Khein z Manabane (oba po 25 punktów)? Jeśli tak to mój obecnie ulubiony bohater nowych DE jakim jest Hag Quenn BSB zyskuje stale na sile :)

Mam jeszcze jendo pytanie. O ile znam koszty regimentów i większości przedmiotów magicznych to nie bardzo orientuje się w podstawowym koszcie bohaterów: chodzi mi głównie o hag quenn, master i czarodziejki. Paraszczak mógłbyś mi podac ich koszt?

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Panie Paraszczak, to że jest pan najlepszy, regularnie zajmuje top3 na masterach, najlepiej zna zasady i wie kto matoł, a kto warchoł nie uprawnia jeszcze do obrażania użytkowników forum. Przecież swoje zdanie można wyrazić inaczej. A tak adresatowi tych ostrych słów może być przykro. . .
Zgadzam się to się nazywa arogancja :P Każdy ma prawo do wypowiedzi na forum choćby pisał ostatnie buractwa. Po coś one jest.

hahahaha :D przed chwilką dostałem moich 12 BG miodzio.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Nie sposób się z Tobą nie zgodzić ;)

Trochę dużo niewiadomych jeszcze przy tym czarze, ws4 s4 18" jest znacznie lepszy od ws3 s3 12" więc trzeba poczekać z ostatecznie poczekać, może Jankiel coś wyjaśni? Tym nie mniej zapowiada się bardzo zacnie, ja bym obstawiał że ws będzie jednak 4 bo to w końcu elfi czar ;) a siła 3, co do zasięgu to ciężko powiedzieć ale liczę na dobre chęci GW co do wzmocnienia naszej magii.

Zastosowanie to szczególnie maszyny oczywiście, kwestie zasięgu poprawi trochę familiar i ewentualnie lot z czaru czy pegaz. Osobiście pozytywnie oceniam pojawienie się tego czaru zamiast dominion. Czasem mógł on przechylić szalę bitwy jednak na ogół mi się nie sprawdzał, a zawsze miło patrzę na coś co niszczy te piekielne armaty i inne usrojstwa.

PS. zazdroszczę Ci BG, bo ja dziś się dowiedziałem że moje zamówienie na tych panów zostało anulowane, a ja już wyglądałem listonosza :(
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, o 17:57 przez hypnotic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ja mam swoich starych 5ed 40. Póki nie będę miał wszystkich toporków na konwersję kiedy to przejdą metamorfozę na egzekutorów. Ba.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Murmandamus pisze:Nadal nikomu nie chcę się podyskutować o czarze blade wind?
Wspomniałem już 2 razy a możliwości wydają się naprawdę duże.

przypomnę:
3d6 ws4 siła3 lub 4 12'' lub 18''

działa jak walka wręcz i można ulokowa max po 1 ataku w czempiona i bohatera.

Bomba. Maszyna szybko na tym byłaby zlikwidowana. Może uszkodzić/dokończyć zranionego maga w jakimś regimencie i usunąć czempiona który nie będzie przeszkadzał potem w walce.

Tnie skirmishe w miarę nieźle, złaszcza Wraithy i duchy.
Ten czar to rewelacja. Średnio 5-7 hitów z siłą 3, z czego połowa rani i statystycznie great cannona nie ma. Z krasnoludzkimi maszynkami trochę gorzej, ale zawsze można poprawić z RBT i nawet takich organek powinno nie być. Zwłaszcza jeśli zasięg będzie wynosił 18 cali - 24 z familiarem.

Właśnie czegoś takiego brakowało mi w naszym lorze ciemności. Chillwinda z s4 który teraz może nieźle oślepiać strzelaczy i czegoś dobrego na maszynki, na które zwykłe mm się nie nadają. Na cięższe rzeczy jest black horror i doombolt. Może lor nie miażdzy, ale można go uznać za dobry i przydatny.

W ogóle wszyscy się rzucili na tych Black Guardów jak jakieś pijawki i już nigdzie nie można dostać boksa. . . pozostają blisterki ;P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

manbane chyba nie dziala na gwiazdki
Działa na każdą broń. A gwiazdki nie są magic weapon
Gwiazdki to Gift z Temple of Khaine. Nie można go pokrywać truciznami. Truciznami można pokrywać "any of model's non-magic weapons". S7 illegal IMO
Moim zdaniem legalne - gifty to nie są magiczne bronie. Ale dużo zalezy od tego, jak uściślimy demonic gifty :)

Co do hydry, w hth można uderzyć po beastmasterze, jedynie ze strzelania nie ma randomise i wszystko idzie w hydrę.
2x czarki ( tome, cloack, dager, ds)
O! To w nowych DE sorceresski mogą nosić po dwa arcany! Super.
Nadal nikomu nie chcę się podyskutować o czarze blade wind?
A co tu dyskutować? Fajny jest. Podobnie jak Hydras Teeth.
może Jankiel coś wyjaśni?
Gdzieś już pisałem 24", 3d6 WS4 S4
W ogóle wszyscy się rzucili na tych Black Guardów jak jakieś pijawki i już nigdzie nie można dostać boksa. . . pozostają blisterki ;P
Trzeba mieć refleks - HE skompletowałem na 2 miechy przed premierą, DE też uzupełniłem do końca maja, by nie miec później problemów z zaporowymi cenami na allegro :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Zablokowany