hypnotic pisze:Assasinem z tym zestawem o którym mówiłem ranisz kogoś z T6 na 3+: manbane podnosi siłę do 6
Po ile punktów są te zdolności i czy są to bronie?
Moderator: Yudokuno
Wg zasady Monsters&Handlers ze str 67 w RB zasięg szarży mierzymy do Hydry a załoganci są po prostu ignorowani.Andy pisze:czemu miezym tylko do Hydry ? przyznam ze nie wiem ocho chodzi ?Paraszczak pisze:Mi się bardziej podoba trzymanie Handlarzy z porzodu. Większość będzie szarżowała (mierzyła, kalkulowała, liczyła) do nich...i klops...mierzymy do Hydry...Szarża spalona i mamy pikną kontre.
Gwiazdki: 30pts 3xMultiple Shot, Str as user+1 - to jest Gift z ToKKal_Torak pisze:hypnotic pisze:Assasinem z tym zestawem o którym mówiłem ranisz kogoś z T6 na 3+: manbane podnosi siłę do 6
wg. mnie tylko handbow i 2 bronie maja poisoned attacksZ manbane i gwiazdkami trzeba się zastanowić, czy na pewno mogą doprowadzić do S7. Jest napisane, że z manbane uzyskujemy S=T+1 up to S6. Jeśli policzyć najpierw manbane a potem dodać +1 za Gwiazdki, to będzie S7, lecz jeśli najpierw dodać gwiazdkowe +1 a potem cisnąć wyżej, to zatrzymamy się na S6. Wynik zależy od kolejności dodawania:)
Wg mojej prywatnej oceny S6 max. Jeśli się nie wyjaśni, to pewnie pójdzie pod uściślenia.
Po pierwsze zacząłem Cię obrazać? (pytanie ironiczne gdybys nie zrozumiał) Wiec bardzo Cię przepraszam o Ci chodzi?@GarG Rozmowa z Tobą mija się z celem. Nie masz pojęcia o czym gadamy, a się wtrącasz. Dodatkowo obawiam się, że to o czym rozmawiamy, jest poza zasięgiem Twojego zrozumienia. Inny poziom abstrakcji. Warchoł jesteś i pyskacz. Z tego co pamiętam, to Ty jesteś ten Mega TeorHammer Master ze Szczawnicy. Mówiłem Ci już kiedyś i powiem jeszcze raz:
Weź swoje zabawki, zajmij miejsce w TOP3 na dowolnym turnieju klasy Master, a dopiero potem teoretyzuj.
EOT
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Kurcze - ten manabane to bardzo ciekawy gift.Paraszczak pisze:Gwiazdki: 30pts 3xMultiple Shot, Str as user+1 - to jest Gift z ToKKal_Torak pisze:hypnotic pisze:Assasinem z tym zestawem o którym mówiłem ranisz kogoś z T6 na 3+: manbane podnosi siłę do 6
Manabane: Toxyna 25pts. Character always counts their Strength as one higher than their target's Toughness, unless their Strength would
normally be more than this, up to a maximum of Strength 6.
Zgadzam się to się nazywa arogancja Każdy ma prawo do wypowiedzi na forum choćby pisał ostatnie buractwa. Po coś one jest.Panie Paraszczak, to że jest pan najlepszy, regularnie zajmuje top3 na masterach, najlepiej zna zasady i wie kto matoł, a kto warchoł nie uprawnia jeszcze do obrażania użytkowników forum. Przecież swoje zdanie można wyrazić inaczej. A tak adresatowi tych ostrych słów może być przykro. . .
Ten czar to rewelacja. Średnio 5-7 hitów z siłą 3, z czego połowa rani i statystycznie great cannona nie ma. Z krasnoludzkimi maszynkami trochę gorzej, ale zawsze można poprawić z RBT i nawet takich organek powinno nie być. Zwłaszcza jeśli zasięg będzie wynosił 18 cali - 24 z familiarem.Murmandamus pisze:Nadal nikomu nie chcę się podyskutować o czarze blade wind?
Wspomniałem już 2 razy a możliwości wydają się naprawdę duże.
przypomnę:
3d6 ws4 siła3 lub 4 12'' lub 18''
działa jak walka wręcz i można ulokowa max po 1 ataku w czempiona i bohatera.
Bomba. Maszyna szybko na tym byłaby zlikwidowana. Może uszkodzić/dokończyć zranionego maga w jakimś regimencie i usunąć czempiona który nie będzie przeszkadzał potem w walce.
Tnie skirmishe w miarę nieźle, złaszcza Wraithy i duchy.
Działa na każdą broń. A gwiazdki nie są magic weaponmanbane chyba nie dziala na gwiazdki
Moim zdaniem legalne - gifty to nie są magiczne bronie. Ale dużo zalezy od tego, jak uściślimy demonic giftyGwiazdki to Gift z Temple of Khaine. Nie można go pokrywać truciznami. Truciznami można pokrywać "any of model's non-magic weapons". S7 illegal IMO
O! To w nowych DE sorceresski mogą nosić po dwa arcany! Super.2x czarki ( tome, cloack, dager, ds)
A co tu dyskutować? Fajny jest. Podobnie jak Hydras Teeth.Nadal nikomu nie chcę się podyskutować o czarze blade wind?
Gdzieś już pisałem 24", 3d6 WS4 S4może Jankiel coś wyjaśni?
Trzeba mieć refleks - HE skompletowałem na 2 miechy przed premierą, DE też uzupełniłem do końca maja, by nie miec później problemów z zaporowymi cenami na allegroW ogóle wszyscy się rzucili na tych Black Guardów jak jakieś pijawki i już nigdzie nie można dostać boksa. . . pozostają blisterki ;P
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.