slaya! ;)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Daro
Oszukista

slaya! ;)

Post autor: Daro »

Pierwszy raz wrzucam moje malowidło na forum, a jednocześnie pierwsza próba nmm (czy tam pseudo nmm :P )
Dobre rady mile widziane :)

Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Malowanie bardzo fajne, IMO figurka niezbyt. Sorka, teraz naabskie pytanie: Co to jest to NMM?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

co do NMM zacznij od ciemnejszej barwy i wyciagnij prawie do czystej bieli (albo nawet czystej bieli jak chcesz).

No i broda i włosy... więcej cieniowania, więcej wyciągania jasnych kolorów.

ładna podstawka ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Mi też się podstawka podoba :D

Awatar użytkownika
pepe
Mudżahedin

Post autor: pepe »

Fajnie zobaczyć w końcu jakieś twoje dzieło teoretyku :)

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

nmm ci nie wyszedł... wygląda jak kamień raczej. ale tak ogólnie skórka i broda nice.
Obrazek

Daro
Oszukista

pepe - a gdzie Twoje figurki ? :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

prześwietlone zdjęcie, oczy mnie aż bolą od patrzenia takie jest oczojebne :P
Broda i włosy wyglądają jak niewycieniowane, NMM nie wyszedł, jest płaski, skóry nie bardzo widać bo jest za jasno na tym zdjęciu :)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

postaraj się o lepsze fotki;)
nmm wymaga większego kontrastu- powinieneś wyjść aż od czarnego a przynajmniej z ciemnego szarego do białego lub prawie białego. nmm to trudna metoda, żeby fajnie wyszła to wymaga dużo pracy, wysiłku i doświadczenia...

Daro
Oszukista

Generalnie przez kilka lat jak maluję to tylko zwykłymi metalikami, wiec w nmm, nie bardzo wiedziałem jak dobrać kolorki - dlatego wielkie dzięki za porady.

Nie wiem jak zrobić lepsze zdjęcie ale mogę zapewnić ze broda i skóra są powyciągane :P może poproszę siostrę, jak zrobi lepsze zdjęcie to wrzucę ;)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

nmm to obserwacja+ logika:) popatrz na różne metalowe przedmioty jak odbijają światło, gdzie jest jaśniej gdzie ciemniej. zauważ jakie duże kontrasty mają te odblaskowe metale. ważne jest też położenie horyzontu oraz ułożenie płaszczyzny w stosunku do horyzontu bo od tego zależy czy metal odbijać będzie ciemną ziemię czy jasne niebo. warto również poobserwować samo niebo- tuż nad horyzontem jest ono najjaśniejsze i czym wyżej tym ciemniej, potem się znowu rozjaśnia. a ziemia na odwrót- horyzont jest prawie czarną kreską a potem czym niżej tym jaśniej. na niebie w najciemniejszym punkcie lokuje się zazwyczaj słońce.

http://www.elfwood.com/farp/metal2/Reflective1.htm

ten artykuł Ci się może przydać:)
owocnej pracy!

Daro
Oszukista

Dzięki wielkie za tego linka :D

ODPOWIEDZ