prześwietlone zdjęcie, oczy mnie aż bolą od patrzenia takie jest oczojebne
Broda i włosy wyglądają jak niewycieniowane, NMM nie wyszedł, jest płaski, skóry nie bardzo widać bo jest za jasno na tym zdjęciu
postaraj się o lepsze fotki;)
nmm wymaga większego kontrastu- powinieneś wyjść aż od czarnego a przynajmniej z ciemnego szarego do białego lub prawie białego. nmm to trudna metoda, żeby fajnie wyszła to wymaga dużo pracy, wysiłku i doświadczenia...
Generalnie przez kilka lat jak maluję to tylko zwykłymi metalikami, wiec w nmm, nie bardzo wiedziałem jak dobrać kolorki - dlatego wielkie dzięki za porady.
Nie wiem jak zrobić lepsze zdjęcie ale mogę zapewnić ze broda i skóra są powyciągane może poproszę siostrę, jak zrobi lepsze zdjęcie to wrzucę
nmm to obserwacja+ logika:) popatrz na różne metalowe przedmioty jak odbijają światło, gdzie jest jaśniej gdzie ciemniej. zauważ jakie duże kontrasty mają te odblaskowe metale. ważne jest też położenie horyzontu oraz ułożenie płaszczyzny w stosunku do horyzontu bo od tego zależy czy metal odbijać będzie ciemną ziemię czy jasne niebo. warto również poobserwować samo niebo- tuż nad horyzontem jest ono najjaśniejsze i czym wyżej tym ciemniej, potem się znowu rozjaśnia. a ziemia na odwrót- horyzont jest prawie czarną kreską a potem czym niżej tym jaśniej. na niebie w najciemniejszym punkcie lokuje się zazwyczaj słońce.