Ma kilka pytań które nie dają mi spokoju w kwestii zasad "Bestii Chosu" prosiłbym o pomoc a mianowicie :
1- Jeśli mój Beastlord (Lord) jedzie w rydwanie to mam go liczyć jako 1 lord i 1 core czy rydwan jest jego "mountem" i razem licza sie jako 1 lord ?
2- Bestigory mają taką uwage "Your army cannot inlude more bestigors herds than it has Beast Herds" - Fajnie ale...czy ten Best Herd musi być na stole od początku czy może być w ambushu ? . Chodzi mi o to czy moge trzymać na stole klocek Bestigorów a herd besti w ambushu ? Na początku gry po diploju nie mi ich na stole pojawiają sie później..ale sa w armii .
3 - Bestigory mogą mieć magiczny sztandar . "One Unit in the army may carry a magic standard worth up to 50 pts." Super niby jasne ale ... Czy ja moge wsadzić tam Wargora (hero) BSB ze sztandarem za 60 pts zasada wargora mówi ze może mieć magiczny sztandar bez limitów punktowych. Wtedy sztandar ma bsb dołaczony do odziału a nie same Bastigory wieć ich ograniczeni chyba nie powinno działać , mam racje ??
4 - Jeżeli mam Bestigory z marką Khorna (Khorngory) i dołączam Wargora z Marką Khorna to czy razem cały odział daje mi +2 DD (osobny za Hero i osobna za oddział) czy tylko 1 DD ?
5 - Pytanie chyba najprostrze ale chce mieć jasność: czy jest ograniczenie liczby używanych "Common Itemów" ? tzn czy np każdy z moich Hero moze mieć np Enchanted Shield czy tylko 1 ?
Z góry Dzękuje za pomoc i pozdrawiam