Bestigory - Bestie Chaosu

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Bestigory - Bestie Chaosu

Post autor: Dibo »

Witam !!

Ma kilka pytań które nie dają mi spokoju w kwestii zasad "Bestii Chosu" prosiłbym o pomoc a mianowicie :

1- Jeśli mój Beastlord (Lord) jedzie w rydwanie to mam go liczyć jako 1 lord i 1 core czy rydwan jest jego "mountem" i razem licza sie jako 1 lord ?

2- Bestigory mają taką uwage "Your army cannot inlude more bestigors herds than it has Beast Herds" - Fajnie ale...czy ten Best Herd musi być na stole od początku czy może być w ambushu ? . Chodzi mi o to czy moge trzymać na stole klocek Bestigorów a herd besti w ambushu ? Na początku gry po diploju nie mi ich na stole pojawiają sie później..ale sa w armii .

3 - Bestigory mogą mieć magiczny sztandar . "One Unit in the army may carry a magic standard worth up to 50 pts." Super niby jasne ale ... Czy ja moge wsadzić tam Wargora (hero) BSB ze sztandarem za 60 pts zasada wargora mówi ze może mieć magiczny sztandar bez limitów punktowych. Wtedy sztandar ma bsb dołaczony do odziału a nie same Bastigory wieć ich ograniczeni chyba nie powinno działać , mam racje ??

4 - Jeżeli mam Bestigory z marką Khorna (Khorngory) i dołączam Wargora z Marką Khorna to czy razem cały odział daje mi +2 DD (osobny za Hero i osobna za oddział) czy tylko 1 DD ?

5 - Pytanie chyba najprostrze ale chce mieć jasność: czy jest ograniczenie liczby używanych "Common Itemów" ? tzn czy np każdy z moich Hero moze mieć np Enchanted Shield czy tylko 1 ?

Z góry Dzękuje za pomoc i pozdrawiam :D

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

2. Może być gdzie chcesz, chodzi tylko o kompozycję armii a nie to kto i gdzie jest w ambushu.

3. Wkładasz tam sztandarowego bez ograniczeń, dodatkowo same bestigory mogą mieć swój sztandar "oddziałowy", oczywiście do 50pts

4. 2DD

5. Tylko po jednym z tych przedmiotów za wyjątkiem dipelscrolli i powerstonów.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

1) on liczy sie jako core ilord na raz :)
2) moze byc w ambushu
3) masz racje :) mozesz miec wiec w sumie 2 magiczne sztandary w bestigorach :) pamietaj, ze character nie jest przypisany do oddzialu a sztandarowy oddzialowy juz jest i to niego dotycza te restrykcje punktowe
4) +2 dd
5) jak kurka powiedzial :)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Ogromne dzięki !! Diabelnie Mnie cieszy to co napisaliście :twisted: zaskoczyły mnie tylko te common itemy bo byłem przekonany że enchanted shieldami jest analogicznie jak z Dispell scrollami . Mój głód wiedzy został zaspokojony więc ide tworzyć nowe rozpiski :wink:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Zajebisty awatar - tez ogladam te odcinki. Respekt Dibo :]

Chociaz lepsza jest uczennica Duuku.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Hehe dzięki - serial mega świetny :D a w październiku / listopadzie będzie w kinach film animowany (komputerowy) pod tym samym tytułem "Clone Wars"
Przepraszam za offtop :wink:

ODPOWIEDZ