WIELKI DRACON

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

thurion pisze:pewnie juz ktos o to pytal... ale:
mozna grac starymi Mortalami czy tylko WD bullshit?
LTd według uściśleń to;

Chaos Warhammer Armies – Hordes of Chaos
Storm of Chaos – Daemonic Legions
Storm of Chaos – Archaon’s Horde
Mounted Demonettes, Chronicles 2004

Oczywiście Demonic Legion jest zastąpiony przez Daemons of Chaos, zgodnie z odpowiednim punktem (I.1) uściśleń.
Nic nie wiem o żadnych nieoficjalnych army listach z WD – z tego co wiem obowiązuje na tym turnieju Chaos AB i Beasts AB a FAQi mówiące, że nie ma armii Bestii czy Chaosu, ale będą…
Jak będą to będą – póki co, zgodnie z polityką GW zresztą – obowiązują te AB które są wydrukowane.

„Wynalazki” jak Gigant z dwurakiem czy Włoskie przedmioty do DOW – jako nie zgłoszone w rule-packu – nie mają racji bytu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Nic nie wiem o żadnych nieoficjalnych army listach z WD – z tego co wiem obowiązuje na tym turnieju Chaos AB i Beasts AB a FAQi mówiące, że nie ma armii Bestii czy Chaosu, ale będą…
sa oficjalne... to uscislenia sa ieaktualne pod tym wzgledem. jesli nic sie w tej materii nie zmieni to NIE mozna grac na limited hordami chaosu... sa zupelnie teraz takim wynalazkiem jak gigant z dwurakiem... czemu wiec chcesz zmieniac limited?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Shino pisze:
sa oficjalne... to uscislenia sa ieaktualne pod tym wzgledem. jesli nic sie w tej materii nie zmieni to NIE mozna grac na limited hordami chaosu... sa zupelnie teraz takim wynalazkiem jak gigant z dwurakiem... czemu wiec chcesz zmieniac limited?
Słuchaj.
Jest AB do Chaosu.
Jest AB do Bestii.

Jest miesiąc do turnieju.

Chcesz wydać uściślenia sędziowskie z =godnie z którymi nie można grać Chaosem ani Bestiami?

Wydawaj - mi nic do tego.
Wydasz takie bezsensowne uściślenie - tak się będzie grało na tym turnieju.

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Shino a co z syrenką :?:

dalej ITP mogą dać flee jako odpowiedź :?: jeszcze nie widziałem ani w 6 ani w 7 ed. żeby oddziały ITP nie zdały paniki i musiały uciekać...
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

dalej ITP mogą dać flee jako odpowiedź
tak... one nie zdaja paniki tylko uciekaja jakby oblaly test paniki -> w ten sam sposob jak sie ucieka po oblaniu testu paniki a nie po oblaniu testu :) immune to psychology i immune to panic moga robic flee na siren song.
Wydasz takie bezsensowne uściślenie - tak się będzie grało na tym turnieju.
Jacku takie komentarze zaczynaja mniejuz z twojej strony powoli irytowac. Szczegolnie, ze zaczely sie pojawiac dopiero ostatnoi gdzie na poczatku czerwca. Uwazasz, ze uscislenie, ze uszywamy najnoweszego listu do armii chaosu jest zle a zmienianie zasad, ze siren song nie dziala na itp lub dodawanie flamin atakow czarom teczy jest juz jak najbardziej w porzadku? bo nie rozumiem o co ci chodzi w sumie.

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

JJ wg tego co jest w army liście w WD, książka Hordes of Chaos wypada z obiegu i zastępuje ją lista z WD, a książka do Bestii jest samodzielna (tzn robisz armie tylko z tego co jest w książce).
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Shino pisze: Jacku takie komentarze zaczynaja mniejuz z twojej strony powoli irytowac. Szczegolnie, ze zaczely sie pojawiac dopiero ostatnoi gdzie na poczatku czerwca. Uwazasz, ze uscislenie, ze uszywamy najnoweszego listu do armii chaosu jest zle a zmienianie zasad, ze siren song nie dziala na itp lub dodawanie flamin atakow czarom teczy jest juz jak najbardziej w porzadku? bo nie rozumiem o co ci chodzi w sumie.
Nie mam czasu się użerać.
Tak, punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia. ;)
Mi jest dokładnie wszystko jedno jakich uściśleń używamy na tym turnieju, dostosuję się do każdych, nawet z podstawką pod helstteda 50x50.
Zrobicie uściślenia - to na nie gramy.
Czy to jest jakieś skomplikowane stanowisko?
Niezrozumiałe?
A to że niektóre z uściśleniń uważam, za bzdurne?
Uważam.
Nie ma to nic do rzeczy.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

to jak wkoncu jest bo kazdy widze ma inna opinie :) dla mnie to istotne bo jak nie mozna grac na Hordach to nie mam armii ktora bym mogl zagrac, wiec sobie inaczej ten weekend zaplanuje ;)

bylbym wdzieczny za ostateczne i jednoznaczne info w tym tyg

pzdr !!

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

No mam nadzieję, że kulturka będzie, bo mi żona grać w battla zabroni jak to zobaczy ;)

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

kult..co?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Chodzi o szeroko pojętą "kulturę picia"...

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

kult...co?;) Chcesz powiedzieć ze nie bywales na turniejowych "nockach" ? Rok temu było dość głośno;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Byłem na Kohortexie :0 zadeptaliby mnie żebym się nie wczołagał pod stół :) A co do alko to mam jeszcze zapas weselnej sprzed roku, coś tam wezmĘ NA OGNISKO:)Może uda sie namówić Małgoś na udział...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Lepiej (dla niej) byś nie namawial ;-)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Nasze stanowisko jest takie, że co jest w Limited, to jest w Limited i wg. tego gramy. Skoro GW wydało Lista do Chaosu i uważają go za oficjalny i zastępujący księgę na pół roku, to trudno. Czekamy jeszcze na oficjalne stanowisko LS, bo jedynie zmiana Limited może tutaj coś zmienić. Tak więc nie obijać się tam, tylko wypuśćcie uściślenia przed Draconem, cobyśmy potem nie musieli podpierać swoich decyzji - "bo ktoś z LS tak na forum napisał". Czarno na białym - uściślenia, a jak coś w nich się nie znajduje to RB i to co GW wydało (czyli FAQi itp - mimo, że kiepskiej jakości).
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

a co ma LS do tego?
GW oficjalnie wydalo AL do AB mortali i on obowiazuje...
tak wiec JJ czego Tobie brakuje?
bedziemy uscislac kazda publikacje GW...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

w zasadzie tak, bo one tego wymagaja.

Ja tam uwazam ze na jakich listach gdzie sie gra ustala org, np w poznaniu graja (albo niedawno grali jeszcze) na mountain rangers i goblins ecology - ich sprawa, tak samo tutaj jest sprawa orgow na jakiej liscie co dopuszczaja

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

tylko jest jedna roznica...
wyraznie jest napisane w WD ze:
"...old Hordes of Chaos list is no longer valid."
czego jeszcze potrzeba?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

bigpasiak pisze:tylko jest jedna roznica...
wyraznie jest napisane w WD ze:
"...old Hordes of Chaos list is no longer valid."
czego jeszcze potrzeba?
dlatego niestety na dzień dzisiejszy będą dopuszczone tylko hordy z WD
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Scimitar pisze: dlatego niestety na dzień dzisiejszy będą dopuszczone tylko hordy z WD
ciekaw jestem ile armi Warriors of Chaos pojawi sie na tym turnieju ;) antycypuje ze moze jakas jedna przez przypadek ;)

ODPOWIEDZ