WIELKI DRACON

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

thurion pisze:ciekaw jestem ile armi Warriors of Chaos pojawi sie na tym turnieju ;) antycypuje ze moze jakas jedna przez przypadek ;)
też obstawiam jedną armię :wink: , no ale co mamy zrobić, to GW ma taką głupią politykę, skasowało podręcznik do chasou i olewa graczy :roll:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

esgaroth pisze: no ale co mamy zrobić
zawsze mozna wykazac sie zdrowym rozsadkiem ;) ale to w batllu zawsze wszystkich szczegolnie bolało...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

co znaczy zdrowy rozsadek?
moze zanegowanie AB do Demonow bo przeciez demony sa w Mortalowym AB...?
jakies jeszcze pomysly?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

thurion pisze:
esgaroth pisze: no ale co mamy zrobić
zawsze mozna wykazac sie zdrowym rozsadkiem ;) ale to w batllu zawsze wszystkich szczegolnie bolało...
orgia hipokryzji...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

No trudno - postanowiliśmy, że gramy na limited i RB. To że GW wymyśliło co wymyśliło to trudno. Równie dobrze specjalnie w armii Demonów czy VC moglibyśmy obciąć magię, bo strasznie to wypacza grę.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

bigpasiak pisze:co znaczy zdrowy rozsadek?
moze zanegowanie AB do Demonow bo przeciez demony sa w Mortalowym AB...?
jakies jeszcze pomysly?
ciekaw jestem co bys gadal jakby wydano taki List do WE zmieniajac ci calkowicie uklad corow... np w corach masz tylko Glade Guardow ze sperami... do tego na dorobienie tych trzech corow masz jakis miesiac, ktory to miesiac pokrywa sie z najbadziej urozmaicona sesja w twoim zyciu ;)

smieszne takie gadanie, na kazdy wasz argument moge znalezc swoj, wy kazdy moj swoj...

a jeszcze nidwano LS (Barb i SzafaP) zarzekali sie ze bedzie mozna grac normalnie na Hordach, ale coz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...

najwyzej jak bede w Gda dojade sobie na sama imprezke wieczorem na domki, grac jakos nie musze ;)

pzdr !!

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

thurion pisze: smieszne takie gadanie, na kazdy wasz argument moge znalezc swoj, wy kazdy moj swoj...
GW ma najlepszy argument: "...old Hordes of Chaos list is no longer valid."
Draconis - Wejherowski Klub Gier Bitewnych

Kiss my shiny metal ass !!!

Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Bladeweaver pisze:
thurion pisze: smieszne takie gadanie, na kazdy wasz argument moge znalezc swoj, wy kazdy moj swoj...
GW ma najlepszy argument: "...old Hordes of Chaos list is no longer valid."
Org ma zawsze lepszy - Na przykład na ETC (10 sierpnia) w rulepacku wpisano - "GW - Wsadźcie sobie WD w tyłek".
Więc płacz i załamywanie rąk – „No cóż można zrobić” są zupełnie nie na miejscu.
Koncepcja LS – przechodzenia na nowe AB – nie przewidywała tak błyskotliwego posunięcia ze strony GW jak napisanie – „Ta Księga Armii jest unieważniona. Niebawem wypuścimy nową, o póki co – w pisemku reklamowym którego już nikt nie kupuje – macie prowizoryczną listę.”
Śmieszne i głupie.
Ja osobiście takich ruchów nie uznaję – graczom należy się trochę szacunku i możliwości przygotowania się do turnieju.
Ale GW nie musi tak uważać.
Organizatorzy i LS mogą zrobić z tym co zechcą.
Organizator WD podjął już decyzję – mam nadzieję, że LS wyda stosowne uściślenie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Org ma zawsze lepszy - Na przykład na ETC (10 sierpnia) w rulepacku wpisano - "GW - Wsadźcie sobie WD w tyłek".
dokladnie rzecz biorac napisano: hordy wychodza za pozno wiec ich nie bedzie...

tak samo przeciez etc nie dopuszcz nowych dark elfow? to tez ma byc standard na polskich masterach?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Karlee będziesz ??

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Czy w ramach walki o frekwencję nie lepiej jednak dopuścić stare Mortale?

Taka luxna myśl z mojej strony...

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Shino pisze:
dokladnie rzecz biorac napisano: hordy wychodza za pozno wiec ich nie bedzie...

tak samo przeciez etc nie dopuszcz nowych dark elfow? to tez ma byc standard na polskich masterach?

Rozmowa z tobą to jakiś horror.
WD wyszedł 2,5 miesiąca przed turniejem.
Chyba lepiej od ciebie wiem dlaczego nie jest uwzgęldniony.
DE wychodzą na dwa tygodnie przed turniejem i rzeczywiście – za późno.
Nic nie piszę jakie mają być standardy na polskich Masterach, poza tym, żeby były one zgodne z Uściśleniami Sędziowskimi.
Masz coś przeciw temu?
Masz jakieś nowe hobby, czy co?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... 31&start=0
We keep this books as they are cos of the limited time
Future articles in WD?

Doesn't interest us.
po tym sie dyskusja urywa i jest ustalone od razu, ze uzywany jest stary chaos :) moze po prostu ja to zle rozumiem ale wynika z tego, ze ze wzgledu na czas od etc hoch sa uzywane a nie cw :P

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

ja tez popieram stare Hordy....skrajny formalizm to jednak przesada

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Ja też byłbym za dopuszczeniem starego chaosu... zawsze to kilku graczy więcej...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Ja tylko Tobie thurion przypomne ze gralem na czyms takim dobre 4 lata... tak ze widzisz troche nietrafione...
zreszta zdaje sie ze maruderzy i warriorzy byli caly czas w corach :P
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

trafione trafione Pasiak, Ty nie miales innej listy i bylo wiadomo ze na niej dlugo bedziesz jeszcze gral, po za tym wcale nie byla jakas mega zla, owszem maruderzy i warriorzy sa i byli w corach (zdziwilbym sie gdyby bylo inaczej) ale ich zastosowanie jest przeogromne nawet po obnizce cen warriorzy sa total z dupy, a marki gorsze.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Gajowy pisze:trafione trafione Pasiak, Ty nie miales innej listy i bylo wiadomo ze na niej dlugo bedziesz jeszcze gral, po za tym wcale nie byla jakas mega zla, owszem maruderzy i warriorzy sa i byli w corach (zdziwilbym sie gdyby bylo inaczej) ale ich zastosowanie jest przeogromne nawet po obnizce cen warriorzy sa total z dupy, a marki gorsze.
ja bym tam zastosowanie wymyslil, naprawde... screen dla helki, zajmowanie cwiartek w domkach/lasach, oddzial do bunkrowania IV lev caddego z Lore of Heavens...

ten list nie jest zly, a dyskutowac nie ma co, nie chca chlopaki dopuscic to nie, ja demony bede mial zrobione za jakies najwczesniej 2 miechy... to se na WD nie zagram trudno, kasy w maruderow pchal nie bede bo i tak wrzocam kwote 4 cyfrowa w demony... chill !!

pzdr

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

a nie mozesz sobie tych 30 maruderow skadkolwiek zalatwic? porzyczyc od kogos alboco... chyba ktos je ma prawda?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Shino pisze:a nie mozesz sobie tych 30 maruderow skadkolwiek zalatwic? porzyczyc od kogos alboco... chyba ktos je ma prawda?
w sumie...

to ma ktos pozyczyc 30 pomazanych maruderow pieszych najlepiej golych, ale brak wysiwygu jakos zniose :P ?

ODPOWIEDZ