Harlequin

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Harlequin

Post autor: GraveDigger »

Obrazek
Obrazek

osobiscie mialem watpliwosci co do spluwy i samej kolorystyki ale sadze ze moge byc zadowolony z calosci;]

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

uwielbiam tą jednostkę :D:D

dobrze pomalowana :D:D nawet bardzoi :D

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

IMO ta wstęga za którą jest przymocowany do podstawki odbiega od reszty figurki, podobnie spodnie. Za to reszta mistrzostwo :)
Ostatnio zmieniony 19 cze 2008, o 09:51 przez Patryk, łącznie zmieniany 3 razy.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Jak zwykle petarda, tylko trochę mi się gun i granaty z tyłu nie widzą. Szacun za wzorki na kubraczku.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Post autor: maciek_89 »

Tak jak napisał kurka petarda :twisted:
Nie chwaliłeś się że już kończysz 8) Fakt faktem że trzeba pochwalić czas malowania, między harrym ,bretońcami i teraz tym modelem.
Oczywiście jak zwykle powala na kolana, nic dodać nic ująć. Gratulację;]

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Mi się tylko gun nie podoba.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Cholernie lubie twoj styl... Nmmy sa rewelacja , no i genialna kratka na spodniach. Zgodze sie z przedmowcami , ze spluwa jest srednia - nie chodzi o technike tylko o kolor... Tak czy siak rewela!!!

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

O ja, super, a kratka po prostu piękna, robi wrażenie, jedynie co to granaty z tyłu jakies takie,widać przejścia, można było płynniej :wink:

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

kremowy pistolet nie za dobrze wygląda.
kolorystyka poza nim nawet ok, żółty ładnie kontrastuje z pozostałymi kolorami co mi się podoba. za to nmm na mieczu wygląda nierzeczywiście przez ten 'horyzont'. trzeba było wycieniować tą tylną stronę miecza jak przednią, z miękkimi przejściami. albo chociaż horyzont zrobić prostopadle do krawędzi a nie pod kątem. z tyłu miecza natomiast dzieją się już bardzo dziwne rzeczy, takie pomalowanie sugeruje połamanie płaszczyzny. albo 2 horyzonty:P
a i miecz chyba się delikatnie skrzywił od rękojeści.
poza tym to fajna praca:) ładna stonowana i ciemna podstawka kontrastuje z kolorowym modelem. poza ciut dziwna, ale pewnie przy niższej grawitacji też walczą (bo wygląda jakby 'płynął' w powietrzu);]
wzorki wyglądają przy tym zbliżeniu dobrze:)
czekam na kolejną pracę;]

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Lepszy by był chyba zwykły miecz niż chainsword :P Ale malowanie wypas.

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

@vocal jesli chodzi o miecz to masz racje troche przekombinowalem, ale zrobil sie taki bardziej kosmiczny i mi sie tam podoba;]

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

jedna z najladniejszych figsow GW i dozo pola do popisu daja. Sam kiedys chcial bym sie podjac takiej ale na razie jeszcze nie :P
Twoja figurka jest swietna jedynie czerwona wstega mi sie nie podoba bo wydaje sie jak by zrobiona na odwal, NMM super, szachownice i wzorek na spodniach tez bardzo fajne ogolnie model w pytke :]
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Bardzo udany model! Najbardziej podoba mi się kratka, widać, że przyłozyłeś się do tego elementu ;) Miecz również mi się bardzo podoba, płynne cieniowanie i efekt są znakomite! No i fantastyczna maska =D> A pomysł na dwukolorowy "koński ogon" był bardzo trafiony :)

Niestety te właśnie elementy rzutują na porównanie pozostałych części modelu i nie wszedzie to porównanie wychodzi na korzyść. Żółty kolor jest blady i płaski, zwłaszcza na rękawicy (od przodu). To samo tyczy się broni, w porównaniu z mieczem jest pomalowana "zwyczajnie" (ale i tak bardzo ładnie). Chodzi mi o to, że nie wszedzie cieniowanie jest wykonane tak samo. I to widać. Czerwona wstęga jest faktycznie bardzo "zwykła" i widzę tam krechy z przodu i z tyłu... Oj, nieładnie :D NMM na plecaku też mógłby być gładszy.

Świetnie się też prezentują czarne spodnie - po prostu ekstra. Wyglądaja na dość obcisłe, a światłocień na nich jest rozmieszczony wzorowo :)

Kolory są dobrane bardzo dobrze, mi się całość naprawdę podoba. Mimo że jest bogaty kolorystycznie, to nie gryzie w oczy i za to masz wielki plus ode mnie :D

Aha, no i podstaka martwa ;)

Świetna robota, GraveDigger! Czekam na kolejne prace.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

ODPOWIEDZ