Play Mini of the Month 14 - Propozycje!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Play Mini of the Month 14 - Propozycje!

Post autor: Fanatyk »

Witajcie,

Zgodnie z nową, świecką tradycją BP, sami wybieracie sobie temat na konkurs. Jeden user, jeden głos. Jazda! Głosowanie trwa do 30.06.08. do godziny 20stej.

1.Krassus - "Z zaskoczenia", czyli wszelkie jednostki z zasadą scout oraz jednostki pojawiające się na stole w niestandardowy sposób (czyli wykopywaczki, minerzy, jednostki z ambushem itp. itp.).

2.Zafael - "Tępe Pały" ktoś z Twojej armii, ktory trafił tu przypadkowo i psuje Twój plan bitwy.

3. SexRocket - "wszelkiego rodzaju machiny wojenne"

4.Corvus Albus - "Moje drugie ja" --- w temacie chodzi oto by pokazać figurkę w innym niż normalnie świetle. To co mroczne zrobić dobre, a to co dobre zrobić mrocznym. Sprawić by figurka stała się przeciwieństwem natury jaką prezentuje, poprzez kolorystykę małe konwersje, dodatki itp.

5.Mapet – Model z 5 edycji

6.Mapet – Scout

7.Sławol – Muzyk

8.Sławol – Model w płaszczu/sukni

9.Sławol – Jednostka strzelająca

10.Hurtmaker – Kobieta

11.Voodoo – Strach

12.Szczurek - "Czas na wakacyjną wycieczkę " wszystko z M 5 i więcej. U lataczy bierzemy zdolność lotu czyt. 20 cali ,a nie ich M

13.Kokesz - Jak Cię widzą, tak Cię piszą - figurka na piechotę w interesującym stroju: ciekawy płaszcz, suknia, nakrycie głowy...

14.Marko - Odchyleni od normy
Czyli jednostki z jakimiś dodatkowymi zasadami psychologii (fear, frenzy, stubborn, cokolwiek). Chyba każda armia ma coś takiego?

15.Pułkownik Antonio – Antykwariat czyli coś ze starszych edycji.

16.Krassus - "System failure", czyli malujemy figurki pochodzące z innych systemów lub od innych producentów niż oryginalne figurki GW, które mamy w armiach.

17.Lunn - Wakacyjny Luz?
Czyli modele przedstawiające wyluzowane, niespięte postaci, w postawie nie-bojowej, może też balujące, odpoczywające itd.

18.Rakso the Slayer - "Techno Party"

Czyli wszystko nieco zaawansowane technicznie (że przynajmniej trzeba tego gwoździa wbic...) czyli machiny, rydwany etc.

19.Rakso the Slayer – „Take me high” – coś z zasadą lot.

20.Holgin – Pechowcy

21.Kol0 - A mój pomysł jest również związany z wakacyjnym luzem czyli lekkie odchylenie od zasat Play Mini of the Month... czyli modele które zaczęliśmy malować jakiś czas temu ale jeszcze ich nie skończyliśmy.

22.Kol0 – Cokolwiek z wodą

Poprzednie pomysły:
PMOTM 1 MAJ – Czempion Oddziału

PMOTM 2 CZERWIEC – BSB

PMOTM 3 LIPIEC+SIERPIEŃ – Coś Dużego

PMOTM 4 WRZESIEŃ – It’s a Kind of Magic

PMOTM 5 PAŹDZIERNIK – A kto umarł ten nie żyje

PMOTM 6 LISTOPAD – Drobnica (core)

PMOTM 7 – GRUDZIEŃ – Kawaleria (minimalny oddział)

PMOTM 8 – STYCZEŃ - ROZGRZEJ MNIE

PMOTM 9 - LUTY - NIENAWIŚĆ

PMOTM 10 - MARZEC - HEROSI

PMOTM 11 - KWIECIEŃ - LIFTING

PMOTM 12 - MAJ - PIECHOTA

PMOTM 13 - CZERWIEC - RÓBTA CO CHCETA

Pozdrawiam,

Faszyrator
Fanatyk
Ostatnio zmieniony 1 lip 2008, o 21:56 przez Fanatyk, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

To może pierwsza propozycja "Z zaskoczenia", czyli wszelkie jednostki z zasadą scout oraz jednostki pojawiające się na stole w niestandardowy sposób (czyli wykopywaczki, minerzy, jednostki z ambushem itp. itp.).
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

A ja proponuje "Tępe Pały" ktoś z Twojej armii, ktory trafił tu przypadkowo i psuje Twój plan bitwy.

Nieudaczników :]

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Fajny temacik krassus :)

To ja zaproponuje "wszelkiego rodzaju machiny wojenne" :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Krassus pisze:To może pierwsza propozycja "Z zaskoczenia", czyli wszelkie jednostki z zasadą scout oraz jednostki pojawiające się na stole w niestandardowy sposób (czyli wykopywaczki, minerzy, jednostki z ambushem itp. itp.).
hehehe podoba mi sie :)

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Ja zaproponuję temat:

"Moje drugie ja" --- w temacie chodzi oto by pokazać figurkę w innym niż normalnie świetle. To co mroczne zrobić dobre, a to co dobre zrobić mrocznym. Sprawić by figurka stała się przeciwieństwem natury jaką prezentuje, poprzez kolorystykę małe konwersje, dodatki itp. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Mi się podoba z maszynami wojennymi.

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

ANtY pisze:Mi się podoba z maszynami wojennymi.
tyle ze lizardmeny i bestie ich nie mają

ja proponuje model z 5 ed bądź scout

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tyle ze lizardmeny i bestie ich nie mają
engine of the gods...

souta z kolei nie maja tk wiec tez mialby przez to takipomysl odpasc?

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Ale salamandry na BP są uznawane za maszyny wojenne.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

U Lizardmenów za machinę może być uznany Stegadon. Wiem, wiem, nikt nim nie gra... :) Pod ten temat można też spokojnie podciągnąć rydwany. Wtedy Bestie mają co malować. Najgorzej to tu WE wyglądają.

Shino, TK nie mają scoutów, ale mają wykopywaczki, co zaproponowany przeze mnie temat też uwzględnia.

Prawda jest taka, że wszystkim dogodzić się nie da...
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Nie pamiętam już tematów, ale mam pomysł - muzyk. Zwykły, pojedynczy model. Było coś takiego? Czempion i sztandarowy już chyba byli, więc z CG tylko muzyk został, nie? ;)

Albo jednostka strzelająca. Co prawda Chaos i Beastmeni chyba nie mają (chyba, że ChD, a ktoś gra Beastmenami?), ale można zaadaptować flamera, tak po prostu :) Reszta armii chyba da radę: kusznicy, łucznicy, thunderersi, handgunnersi, skinki z oszczepami... dałoby radę, nie?

Tak sobie gdybam ;) Albo coś takiego - model pieszy, w płaszczu/sukni jak trzeba, Krasnale mogą mieć jakiegoś herosa w ubranku, bo za długich ciuchów to one nie mają ;) A inne armie zawsze kogoś tam mają, niekoniecznie herosa. Lizardmeni mają płaszcze z piór chyba, też pasują.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

to ja też rzucę pomysł: kobieta w świecie Warhammera (prawdziwe wyzwanie dla lizaków, szczurków i TK)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

No to TK mają ładna laseczkę: High Queen Khalida Neferher, troszke sie sypie ale co tam ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

"kobieta w swiecie Warhammera"? a krasnale moga wystawic do konkursu takie z brodami? ;P

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

moja propozycja tematu ...

"Wakacje - duzo wolnego czasu - cos duzego" wiec malujemy wszystko co jest na podstawkach 40x40 i wiekszych (potwory, maszyny , rydwany) .. temat dosyc szerkoki wiec nie bedzie nazekania ze ktoras z armi nie moze wziasc udzialu

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

@Treevil
Przypominam, coś czego nie było.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

"Strachy na lachy" oddziały budzące grozę w świecie Warhammera?
Obrazek

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

no to proponuje zebys tak jak miesiac temu podal liste tematow wszystkich edycji Play Mini of the Month ...

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

DawiZharr pisze:"kobieta w swiecie Warhammera"? a krasnale moga wystawic do konkursu takie z brodami? ;P
A po co z brodami, mają "normalne" panie w swoich szeregach ;)

Obrazek
Obrazek

Zablokowany