Play Mini of the Month 14 - Propozycje!
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Play Mini of the Month 14 - Propozycje!
Witajcie,
Zgodnie z nową, świecką tradycją BP, sami wybieracie sobie temat na konkurs. Jeden user, jeden głos. Jazda! Głosowanie trwa do 30.06.08. do godziny 20stej.
1.Krassus - "Z zaskoczenia", czyli wszelkie jednostki z zasadą scout oraz jednostki pojawiające się na stole w niestandardowy sposób (czyli wykopywaczki, minerzy, jednostki z ambushem itp. itp.).
2.Zafael - "Tępe Pały" ktoś z Twojej armii, ktory trafił tu przypadkowo i psuje Twój plan bitwy.
3. SexRocket - "wszelkiego rodzaju machiny wojenne"
4.Corvus Albus - "Moje drugie ja" --- w temacie chodzi oto by pokazać figurkę w innym niż normalnie świetle. To co mroczne zrobić dobre, a to co dobre zrobić mrocznym. Sprawić by figurka stała się przeciwieństwem natury jaką prezentuje, poprzez kolorystykę małe konwersje, dodatki itp.
5.Mapet – Model z 5 edycji
6.Mapet – Scout
7.Sławol – Muzyk
8.Sławol – Model w płaszczu/sukni
9.Sławol – Jednostka strzelająca
10.Hurtmaker – Kobieta
11.Voodoo – Strach
12.Szczurek - "Czas na wakacyjną wycieczkę " wszystko z M 5 i więcej. U lataczy bierzemy zdolność lotu czyt. 20 cali ,a nie ich M
13.Kokesz - Jak Cię widzą, tak Cię piszą - figurka na piechotę w interesującym stroju: ciekawy płaszcz, suknia, nakrycie głowy...
14.Marko - Odchyleni od normy
Czyli jednostki z jakimiś dodatkowymi zasadami psychologii (fear, frenzy, stubborn, cokolwiek). Chyba każda armia ma coś takiego?
15.Pułkownik Antonio – Antykwariat czyli coś ze starszych edycji.
16.Krassus - "System failure", czyli malujemy figurki pochodzące z innych systemów lub od innych producentów niż oryginalne figurki GW, które mamy w armiach.
17.Lunn - Wakacyjny Luz?
Czyli modele przedstawiające wyluzowane, niespięte postaci, w postawie nie-bojowej, może też balujące, odpoczywające itd.
18.Rakso the Slayer - "Techno Party"
Czyli wszystko nieco zaawansowane technicznie (że przynajmniej trzeba tego gwoździa wbic...) czyli machiny, rydwany etc.
19.Rakso the Slayer – „Take me high” – coś z zasadą lot.
20.Holgin – Pechowcy
21.Kol0 - A mój pomysł jest również związany z wakacyjnym luzem czyli lekkie odchylenie od zasat Play Mini of the Month... czyli modele które zaczęliśmy malować jakiś czas temu ale jeszcze ich nie skończyliśmy.
22.Kol0 – Cokolwiek z wodą
Poprzednie pomysły:
PMOTM 1 MAJ – Czempion Oddziału
PMOTM 2 CZERWIEC – BSB
PMOTM 3 LIPIEC+SIERPIEŃ – Coś Dużego
PMOTM 4 WRZESIEŃ – It’s a Kind of Magic
PMOTM 5 PAŹDZIERNIK – A kto umarł ten nie żyje
PMOTM 6 LISTOPAD – Drobnica (core)
PMOTM 7 – GRUDZIEŃ – Kawaleria (minimalny oddział)
PMOTM 8 – STYCZEŃ - ROZGRZEJ MNIE
PMOTM 9 - LUTY - NIENAWIŚĆ
PMOTM 10 - MARZEC - HEROSI
PMOTM 11 - KWIECIEŃ - LIFTING
PMOTM 12 - MAJ - PIECHOTA
PMOTM 13 - CZERWIEC - RÓBTA CO CHCETA
Pozdrawiam,
Faszyrator
Fanatyk
Zgodnie z nową, świecką tradycją BP, sami wybieracie sobie temat na konkurs. Jeden user, jeden głos. Jazda! Głosowanie trwa do 30.06.08. do godziny 20stej.
1.Krassus - "Z zaskoczenia", czyli wszelkie jednostki z zasadą scout oraz jednostki pojawiające się na stole w niestandardowy sposób (czyli wykopywaczki, minerzy, jednostki z ambushem itp. itp.).
2.Zafael - "Tępe Pały" ktoś z Twojej armii, ktory trafił tu przypadkowo i psuje Twój plan bitwy.
3. SexRocket - "wszelkiego rodzaju machiny wojenne"
4.Corvus Albus - "Moje drugie ja" --- w temacie chodzi oto by pokazać figurkę w innym niż normalnie świetle. To co mroczne zrobić dobre, a to co dobre zrobić mrocznym. Sprawić by figurka stała się przeciwieństwem natury jaką prezentuje, poprzez kolorystykę małe konwersje, dodatki itp.
5.Mapet – Model z 5 edycji
6.Mapet – Scout
7.Sławol – Muzyk
8.Sławol – Model w płaszczu/sukni
9.Sławol – Jednostka strzelająca
10.Hurtmaker – Kobieta
11.Voodoo – Strach
12.Szczurek - "Czas na wakacyjną wycieczkę " wszystko z M 5 i więcej. U lataczy bierzemy zdolność lotu czyt. 20 cali ,a nie ich M
13.Kokesz - Jak Cię widzą, tak Cię piszą - figurka na piechotę w interesującym stroju: ciekawy płaszcz, suknia, nakrycie głowy...
14.Marko - Odchyleni od normy
Czyli jednostki z jakimiś dodatkowymi zasadami psychologii (fear, frenzy, stubborn, cokolwiek). Chyba każda armia ma coś takiego?
15.Pułkownik Antonio – Antykwariat czyli coś ze starszych edycji.
16.Krassus - "System failure", czyli malujemy figurki pochodzące z innych systemów lub od innych producentów niż oryginalne figurki GW, które mamy w armiach.
17.Lunn - Wakacyjny Luz?
Czyli modele przedstawiające wyluzowane, niespięte postaci, w postawie nie-bojowej, może też balujące, odpoczywające itd.
18.Rakso the Slayer - "Techno Party"
Czyli wszystko nieco zaawansowane technicznie (że przynajmniej trzeba tego gwoździa wbic...) czyli machiny, rydwany etc.
19.Rakso the Slayer – „Take me high” – coś z zasadą lot.
20.Holgin – Pechowcy
21.Kol0 - A mój pomysł jest również związany z wakacyjnym luzem czyli lekkie odchylenie od zasat Play Mini of the Month... czyli modele które zaczęliśmy malować jakiś czas temu ale jeszcze ich nie skończyliśmy.
22.Kol0 – Cokolwiek z wodą
Poprzednie pomysły:
PMOTM 1 MAJ – Czempion Oddziału
PMOTM 2 CZERWIEC – BSB
PMOTM 3 LIPIEC+SIERPIEŃ – Coś Dużego
PMOTM 4 WRZESIEŃ – It’s a Kind of Magic
PMOTM 5 PAŹDZIERNIK – A kto umarł ten nie żyje
PMOTM 6 LISTOPAD – Drobnica (core)
PMOTM 7 – GRUDZIEŃ – Kawaleria (minimalny oddział)
PMOTM 8 – STYCZEŃ - ROZGRZEJ MNIE
PMOTM 9 - LUTY - NIENAWIŚĆ
PMOTM 10 - MARZEC - HEROSI
PMOTM 11 - KWIECIEŃ - LIFTING
PMOTM 12 - MAJ - PIECHOTA
PMOTM 13 - CZERWIEC - RÓBTA CO CHCETA
Pozdrawiam,
Faszyrator
Fanatyk
Ostatnio zmieniony 1 lip 2008, o 21:56 przez Fanatyk, łącznie zmieniany 3 razy.
To może pierwsza propozycja "Z zaskoczenia", czyli wszelkie jednostki z zasadą scout oraz jednostki pojawiające się na stole w niestandardowy sposób (czyli wykopywaczki, minerzy, jednostki z ambushem itp. itp.).
hehehe podoba mi sieKrassus pisze:To może pierwsza propozycja "Z zaskoczenia", czyli wszelkie jednostki z zasadą scout oraz jednostki pojawiające się na stole w niestandardowy sposób (czyli wykopywaczki, minerzy, jednostki z ambushem itp. itp.).

- Corvus Albus
- Kretozord
Ja zaproponuję temat:
"Moje drugie ja" --- w temacie chodzi oto by pokazać figurkę w innym niż normalnie świetle. To co mroczne zrobić dobre, a to co dobre zrobić mrocznym. Sprawić by figurka stała się przeciwieństwem natury jaką prezentuje, poprzez kolorystykę małe konwersje, dodatki itp.
"Moje drugie ja" --- w temacie chodzi oto by pokazać figurkę w innym niż normalnie świetle. To co mroczne zrobić dobre, a to co dobre zrobić mrocznym. Sprawić by figurka stała się przeciwieństwem natury jaką prezentuje, poprzez kolorystykę małe konwersje, dodatki itp.

Mi się podoba z maszynami wojennymi.
Ale salamandry na BP są uznawane za maszyny wojenne.
U Lizardmenów za machinę może być uznany Stegadon. Wiem, wiem, nikt nim nie gra...
Pod ten temat można też spokojnie podciągnąć rydwany. Wtedy Bestie mają co malować. Najgorzej to tu WE wyglądają.
Shino, TK nie mają scoutów, ale mają wykopywaczki, co zaproponowany przeze mnie temat też uwzględnia.
Prawda jest taka, że wszystkim dogodzić się nie da...

Shino, TK nie mają scoutów, ale mają wykopywaczki, co zaproponowany przeze mnie temat też uwzględnia.
Prawda jest taka, że wszystkim dogodzić się nie da...
Nie pamiętam już tematów, ale mam pomysł - muzyk. Zwykły, pojedynczy model. Było coś takiego? Czempion i sztandarowy już chyba byli, więc z CG tylko muzyk został, nie? 
Albo jednostka strzelająca. Co prawda Chaos i Beastmeni chyba nie mają (chyba, że ChD, a ktoś gra Beastmenami?), ale można zaadaptować flamera, tak po prostu
Reszta armii chyba da radę: kusznicy, łucznicy, thunderersi, handgunnersi, skinki z oszczepami... dałoby radę, nie?
Tak sobie gdybam
Albo coś takiego - model pieszy, w płaszczu/sukni jak trzeba, Krasnale mogą mieć jakiegoś herosa w ubranku, bo za długich ciuchów to one nie mają
A inne armie zawsze kogoś tam mają, niekoniecznie herosa. Lizardmeni mają płaszcze z piór chyba, też pasują.

Albo jednostka strzelająca. Co prawda Chaos i Beastmeni chyba nie mają (chyba, że ChD, a ktoś gra Beastmenami?), ale można zaadaptować flamera, tak po prostu

Tak sobie gdybam

No to TK mają ładna laseczkę: High Queen Khalida Neferher, troszke sie sypie ale co tam 

moja propozycja tematu ...
"Wakacje - duzo wolnego czasu - cos duzego" wiec malujemy wszystko co jest na podstawkach 40x40 i wiekszych (potwory, maszyny , rydwany) .. temat dosyc szerkoki wiec nie bedzie nazekania ze ktoras z armi nie moze wziasc udzialu
"Wakacje - duzo wolnego czasu - cos duzego" wiec malujemy wszystko co jest na podstawkach 40x40 i wiekszych (potwory, maszyny , rydwany) .. temat dosyc szerkoki wiec nie bedzie nazekania ze ktoras z armi nie moze wziasc udzialu
"Strachy na lachy" oddziały budzące grozę w świecie Warhammera?
no to proponuje zebys tak jak miesiac temu podal liste tematow wszystkich edycji Play Mini of the Month ...
A po co z brodami, mają "normalne" panie w swoich szeregachDawiZharr pisze:"kobieta w swiecie Warhammera"? a krasnale moga wystawic do konkursu takie z brodami? ;P