#Tomb King +170 Generał ==311pts==
-Great weapon +6
-chariot +45
-collar of shapehs +25
-golden ankhara +45
-chariot of fire +25
Liche priest +115 hierophant ==135pts==
cloack of the dunes +20
liche prest +115 ==123pts==
skeletal steed +8
liche priest +115 ==148pts==
skeletal steed +8
dispel scrol +25
2 x 10 skeleton warrior ==80pts==
-bow
7 skeleton lihgt horsemen ==98pts==
3 chariot ==120pts==
2 x 5 skeleton heavy horsemen (2 regimenty po pieciu) ==140pts==
tomb scorpion ==85==
tomb scorpion ==85==
15 tomb guard ==180pts==
10 carrion ==240==
2 screaming scoul catapult +180 ==220pts==
-skulls of for +40
20skeleton warrior 160 ==215pts==
-spear and shield +20
-standard +10
-Banner of undying legion +25pts
nie wiem czy pisanie swej strategi to dobry pomysł ale chce byście zrozumieli o co mi chodziło gdy brałem każde jednostki... ((mam nadzieje ze kumpel tego nie zobaczy
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Wizje mam taka skorpiony na tyłach sie załatwiają niedobitkami i tymi gównami... 10 carrionów ściągą... łuczników SSC ostry ostrzał... 20 warriorów walczy z 2 szeregów i sie wskrzesza bannerem... 2x10 bowmen idą do przodu jak przeżyją to strzelaj... heavy horsemeni blok tomb guardzi sie zajmują driadami bo ward nie działa u driad wtedy... 7 lajcików pomaga z jeźdźcami roluje ich innymi słowy... 3x chariot podążają w regimencie z królem ((skeleton light horsemen lub warriorsi blisko króla)) król ma warda na 4+ jak sie ni uda daje obrażenia na lajcików lub warriorów których se można wskrzesić..... liczki popychacze wskrzeszacze dopalacze...
Wszystko było by ok ... ale wykonanie i .... wiec wyszło tak .... nie mogłem rolować jezdzców lajtami bo lasy mnie blokły... kumpel mi powystrzelał wszystkie bowmeny... warriory nie doszły i se stały i do tego bił je ent z tych korzeni z lasu... warriorski i lajciki odciagnieci od króla.... ssc nie może strzelać bo lasy zasłaniają i już wszyscy walczą... wiec lajt zaszarzowane przez driady dochodzą TG z pomocą i dochodzą wtedy jeźdźcy elfów i rozwalają mi tg od flanki.... carriony lecąc zostały przyszarzowane od flanki przez driady(w lesie nie zauważyłem driad) i padły łucznicy cali... jedni heavy wchodzą do lasu i tak kończy sie ich przygoda a jedni szarżują na łuczników i zostają po wystrzeliwani w stać i strzelać -.- innymi słowy zostało mi regiment warriorów i king pomiędzy lasami z rydwanami które sa w takiej pozycji ze nie mogą se nic porobić ;/... nie mogłem rzucać czarów bo ma za mocnego dispela wiec żem se nie podopalał i nie po wskrzeszał... poradźcie co mogę i jak to rozegrać wziac by skończyło to sie lepiej
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)