Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Ja kasuję od razu całego flejma, żeby się rozwinął i bym nie musiał nikomu dawać ostrzeżeń ani banów. Oszczędza to kłopotu zarówno mnie, jak i bardziej krewkim użytkownikom.
Jaki kłopot ? Ja jestem dzieckiem neostrady i mnie się nie da usunąć z forum, jeśli tego nie chcem :D
"Skoro tak, to ja już nie mam nic do powiedzenia..."

Archery mają jedną turę przewagi za zasięg. W strzelaniu do Kuszników powoduje to 1.67 zabitych jeśli wykupiłeś tarcze ( wtedy kosztują to samo co HE odpowiednik ). W kolejnej turze dochodzi następny i statystycznie w momencie kiedy strzelisz będzie cię 7 - Zadasz 2.33 Rany trafiając na 5+ itd - naturalnie porównujemy tutaj bazowe odziały a nie shady czy dark ridery. Pozatym ASF na HE archerach skutecznie neutralizuje takie latacze jak harpie , furie czy nawet do pewnego stopnia fellbaty - dlatego wystawienie 2 odziałów archerów jest bardziej prawdopodobne niż 20 kuszników ( skoro i tak DE wolą brać 2 odziały dark riderów jako bardziej elastyczne )

Ok, tylko jak często grają ze sobą HE z DE i jak już grają to jak często archerzy i kusznicy prowadzą wymianę strzelecką ? I jakie w tym kontekście ma znaczenie to porównanie ? Kusznicy będą próć do DP, do SM, do WL i nawet do PG, a łucznicy zapewne do BG do DR. Straty będą pewnie mniej więcej równe, z tym że Haje są dużo bardziej pancerne i to tylko świadczy o sile rxbowów. Imo nie ma lepszej jednostki do wycinania lekkiej piechoty i fastów niż rxbowy, a przecież można nimi z powodzeniem strzelać także do ciężkich rzeczy obecnie.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

to ja troszke z innej beczki ;)

co ma być w batalionie o ile będzie?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

a tego to już nikt nie wie :)
z chęcią przeczytam Ty i twoje nowe DE na smoku 2K vs Robson z 2/4
A... Robson to inna bajka. On zdobywa 20 nawet wystawiając jeden model na 2500 ;P
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Ok, tylko jak często grają ze sobą HE z DE
Porównanie było czyściuteńko teoretyczne :D - Poza tym przyznasz że raczej w 90% rozpisek pojawiać się będzie smok a co za tym idzie DR są lepszą opcją niż zwykli kusznicy ( swoją drogą za 11 ptk z shildem ten odział dla armii stojących na BG i HS wygląda całkiem fajnie )
co ma być w batalionie o ile będzie?
Stawiałbym 24 warriorów , 10 Corsów , 5 CoK

24 Warriorów bo podobnie mają karły ( tzn tam im piszą 12 war i 12 longB - u nas pewnie napiszą 12 Spear i 12 RxB :twisted: ) - zobaczymy czy mam nosa jak tylko Batt wyjdzie w online store ;)
A... Robson to inna bajka. On zdobywa 20 nawet wystawiając jeden model na 2500 ;P
E ja się tu naczytałem że Jankiel to jakiś wasz Polski wymiatacz Darkami który wygrywał nawet na starym AB - także myślę że z nowym pokroi Robsona spokojnie :wink:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

/me nuci
"Wielka sława to żart, książe błazna jest wart
złoto sypie się w krag, z rąk do rąk, z rąk do rąk"
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

to jeszcze pytania dot. sprzedaz coldów...

one teraz są z plastiku to ich cena chyba spadnie? Czy bedzie to 8 rycerzyków w jednym boxie jak np. SH? Czy ktoś się oreintuje?

A co do tego batalionu, to jest calkiem fajny zestaw, ale pasilby tam jeszcze bolec, ale, że jako jest metalowy to go tam na bank nie będzie :( a więc coś muszą jeszcze dorzucić.

HE mają:
8 silverów ----> 8 coldów? :o
16 archerów
16 spearelfów ----> co mogloby dać 20 warriorów (w co wątpie) i 12 korsarzy, ale pewnie po 16
no i bolec ---> a co za niego u DE?
F.N.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

THE_END: 4+ save kusznikow rownowazy ASF lucznikow w walce z takim czyms jak furie, harpie czy fasty.

Jestem ciekaw ile modeli bedzie srednio w rozpiskach 2000. Wydaje mi sie ze wiecej niz bylo dotychczas dzieki przeniesieniu BG do specjali i harpi do corow to tez jest wielki plus nowego booka. W dodatku ludzie beda czesciej brac piechoty takie jak bg, egzeki czy shadesi kosztem rydwanow.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Przy cyzm rydwany nadal pozostaną dobrym wyborem nawet jako mount dla bohatera.

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Kosa pisze:to jeszcze pytania dot. sprzedaz coldów...

one teraz są z plastiku to ich cena chyba spadnie? Czy bedzie to 8 rycerzyków w jednym boxie jak np. SH? Czy ktoś się oreintuje?

A co do tego batalionu, to jest calkiem fajny zestaw, ale pasilby tam jeszcze bolec, ale, że jako jest metalowy to go tam na bank nie będzie :( a więc coś muszą jeszcze dorzucić.

HE mają:
8 silverów ----> 8 coldów? :o
16 archerów
16 spearelfów ----> co mogloby dać 20 warriorów (w co wątpie) i 12 korsarzy, ale pewnie po 16
no i bolec ---> a co za niego u DE?
COK będą w pudłach po 5 (w cenie $22, 12 funciaków), widać to nawet w sklepie GW. Korsarze będą w 10, więc wypraski będą po 5 (standard teraz). Tak więc na pewno nie będzie 16/16 korsarzy i warriorów.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Arantir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Arantir »

Obstawiam, że będzie:

5 Cok
10 Korsarzy 2hw
10 ---II--- z kuszami
Hydra :D

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

"THE_END: 4+ save kusznikow rownowazy ASF lucznikow w walce z takim czyms jak furie, harpie czy fasty."

Ciekawe podejście ... Harpie , i Fasty przegrywają walkę z kusznikami - odbijają się i co ? i Gonisz :D ...

ajpinus
Chuck Norris

THE_END: gonie tym samym zmniejszajac zasieg do reszty jednostek wroga ktore:
1. moge zaszarzowac,
2. sypnac do nich z kusz na mniejszym zasiegu,

Na ogol zawsze gonilem kusznikami jak cos sie od nich odbijalo, pomysl troche chlopie

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

"Na ogol zawsze gonilem kusznikami jak cos sie od nich odbijalo, pomysl troche chlopie"

I zmniejszasz dystans do jednostek wroga które mogą szarżować twoje 10 A :D

No ale jak gonisz kusznikami odział który kosztuje koło 100 ptk to znaczy że muszę wyszlifować swój skillz żeby zrozumieć po co to robisz :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

szczególnie jak zostanie ostatni z piątki fastu...
F.N.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

kuszole obecnie kosztują 120 za 10 jak pogoni cos za 100 to w czym problem?

ajpinus
Chuck Norris

THE_END: nie wiem czym ty grasz, ale ja sobie nie przypominam sytuacji w ktorej grajac DE nie gonilem kusznikami czegos co sie ode mnie odbilo.
W zasadzie te nasze 24 cale zasiegu to nie jest tak duzo i jezeli uda mi sie w turze przeciwnika ruszyc ich o 2d6 cali do przodu to ejstem mu za to bardzo wdzieczny.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

za grosz poczucie smaku :/ Nie lepiej zapolować na staroedycyjne? Te cudeńka metalowe?
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Yudokuno pisze:

za grosz poczucie smaku :/ Nie lepiej zapolować na staroedycyjne? Te cudeńka metalowe?
hehe, to pewnie kiedyś w ramach robienia wyjebistości armi ;)

a na razie to chcialbym mieć czymś grać bez proxowania i w miare tanio.
F.N.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

kuszole obecnie kosztują 120 za 10 jak pogoni cos za 100 to w czym problem?
Anwser
szczególnie jak zostanie ostatni z piątki fastu...
Bardziej obrazowo r - kusznicy X - dowolni wymiatacze
E - Eagle albo dowolny flayer z możliwością ucieczki albo dowolny fast
DP - Dragon Princes albo coś innego

rrrrrrrrrr___XXXXXX

^ - Szarża Eagla
E

DP

Eagle się odbija - R do przodu i zasłaniają LoS X do DP ...

To jest mega uproszczony przykład ale prawda taka że gonienie odziałem który ma trzymać pozycję i strzelać - za wartym połowę fastem i wystawienie się na ewentualną szarżę + overun albo pogoń. Ajpinus - z hatem zobaczysz że przeciwnicy nauczą się to wykorzystywać ...

Sam gram DE ale zwykle przeciwnicy potrafili wykorzystać hate na takich rzeczach jak unit z warrior priestem ... a my taką całą armię mamy :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jeśli DE nie będą chcialy szarżować w nasze mega-uber-silne unity to się je do tego po prostu zmusi jakimiś plewami i śmieciami ;)
F.N.

Zablokowany