Jaki kłopot ? Ja jestem dzieckiem neostrady i mnie się nie da usunąć z forum, jeśli tego nie chcemJa kasuję od razu całego flejma, żeby się rozwinął i bym nie musiał nikomu dawać ostrzeżeń ani banów. Oszczędza to kłopotu zarówno mnie, jak i bardziej krewkim użytkownikom.

"Skoro tak, to ja już nie mam nic do powiedzenia..."
Archery mają jedną turę przewagi za zasięg. W strzelaniu do Kuszników powoduje to 1.67 zabitych jeśli wykupiłeś tarcze ( wtedy kosztują to samo co HE odpowiednik ). W kolejnej turze dochodzi następny i statystycznie w momencie kiedy strzelisz będzie cię 7 - Zadasz 2.33 Rany trafiając na 5+ itd - naturalnie porównujemy tutaj bazowe odziały a nie shady czy dark ridery. Pozatym ASF na HE archerach skutecznie neutralizuje takie latacze jak harpie , furie czy nawet do pewnego stopnia fellbaty - dlatego wystawienie 2 odziałów archerów jest bardziej prawdopodobne niż 20 kuszników ( skoro i tak DE wolą brać 2 odziały dark riderów jako bardziej elastyczne )
Ok, tylko jak często grają ze sobą HE z DE i jak już grają to jak często archerzy i kusznicy prowadzą wymianę strzelecką ? I jakie w tym kontekście ma znaczenie to porównanie ? Kusznicy będą próć do DP, do SM, do WL i nawet do PG, a łucznicy zapewne do BG do DR. Straty będą pewnie mniej więcej równe, z tym że Haje są dużo bardziej pancerne i to tylko świadczy o sile rxbowów. Imo nie ma lepszej jednostki do wycinania lekkiej piechoty i fastów niż rxbowy, a przecież można nimi z powodzeniem strzelać także do ciężkich rzeczy obecnie.