Bedę! Mimo iz mam w chooooj kilometrow do Wejherowa to takiego turnieju nie mozna przegapicNijlor pisze:Karlee będziesz ??
WIELKI DRACON
witam
mozecie mnie tez zapisac.
master trzeba zaliczyc w koncu
mozecie mnie tez zapisac.
master trzeba zaliczyc w koncu
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
jezeli z naszego klubu nikt nie potrzebuje to pożyczymy;)
- Kedziorson
- Masakrator
potrzebowałbym HUNTERA i SCRAPLAUNCHE
Jak będziecie się zgłaszać to od razu podawajcie z kim chcecie w domku być - będzie zresztą lista na stronie (kto gdzie nocuje). Aktualka regulaminu już wkrótce - później zmian nie przewidujemy.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Dzisiaj odbył się pre Wielki Drakon w Wejherowie i takie moje spostrzeżenia, nad którymi myślę warto by się zastanowić:
miły klimat ale,
osobiście uważam, że ze system, w którym jest rzut najpierw na wybór strony a później po rozstawieniu drugi na zaczynianie... wprowadza pewną losowość,
a przecież na Wielkim Drakonie ma chodzić o wyłonienie najlepszego stratega.
System ten daje plusy pewnym armiom i nie pozwala się do końca świadomie rozstawić ...przynajmniej w moim odczuciu.
Co więcej wygrywając pierwszy rzut, wybieram stronę i się rozstawiam jako pierwszy co w przypadku podobnej ilości punktów wystawienia, co przeciwnik sprawa, że wystawie się pierwszy i dostane jeszcze bonus w postaci +1 do zaczyniania
sumując: nie dość ze wybieram stronę to jeszcze rosną moje szanse na to że zacznę (tak miałem dziś grając z Malinem; wybrałem strone i miałem +1 do zaczyniania)
uważa ze system "strona lub zaczynanie" jest lepszy
to taka jedna uwaga
druga to bardziej prośba
bardzo by było fajnie jak by na Wielkim Drakonie tereny po oby stronach nie były; tak jak dzisiaj; praktycznie lustrzane.
Bo co mi z wyboru jeśli po oby stronach stołu w strefie rozstawiania jest górka i lasek
zdecydowanie wole jeśli ten wybór jest kompromisem (gdzie dokonuje się jakiejś decyzji)
pozdrawiam: mapet
miły klimat ale,
osobiście uważam, że ze system, w którym jest rzut najpierw na wybór strony a później po rozstawieniu drugi na zaczynianie... wprowadza pewną losowość,
a przecież na Wielkim Drakonie ma chodzić o wyłonienie najlepszego stratega.
System ten daje plusy pewnym armiom i nie pozwala się do końca świadomie rozstawić ...przynajmniej w moim odczuciu.
Co więcej wygrywając pierwszy rzut, wybieram stronę i się rozstawiam jako pierwszy co w przypadku podobnej ilości punktów wystawienia, co przeciwnik sprawa, że wystawie się pierwszy i dostane jeszcze bonus w postaci +1 do zaczyniania
sumując: nie dość ze wybieram stronę to jeszcze rosną moje szanse na to że zacznę (tak miałem dziś grając z Malinem; wybrałem strone i miałem +1 do zaczyniania)
uważa ze system "strona lub zaczynanie" jest lepszy
to taka jedna uwaga
druga to bardziej prośba
bardzo by było fajnie jak by na Wielkim Drakonie tereny po oby stronach nie były; tak jak dzisiaj; praktycznie lustrzane.
Bo co mi z wyboru jeśli po oby stronach stołu w strefie rozstawiania jest górka i lasek
zdecydowanie wole jeśli ten wybór jest kompromisem (gdzie dokonuje się jakiejś decyzji)
pozdrawiam: mapet
A to ci dopiero ciekawostka. Nie zauwazylem tego w regulaminie. Z jednej strony troche szkoda, bo wlasnie dlatego wszyscy przeskoczylismy na system strona/zaczynanie bo byl lepszy. A teraz regres ? Fe!
Ale z drugiej, ja swoim imperium rozstawiam sie w 6 ruchach - zawsze bede mial +1 do zaczynania
I co do terenow: to wlasnie rok temu byly one jednym z niewielu minusow Waszego mastera - byly zle rozstawione i byly jakies dziwolagi w stylu "horror bretonni" na trzecim stole bodajze, czy las vegas (caly stol w lasach niemal), albo same patelnie itp. To nie mapki do herosow gdzie mozna porobic tak aby ladnie wygladalo. Tutaj trzeba przemyslec rozstawiajac makiety to ktoredy beda sie poruszac regimenty, jak taka to a taka makieta moze wplynac na gre itp.
No chyba ze pomylillem mastera (za duzo ich bylo w zeszyl sezonie:P) - wtedy przepraszam
Ale z drugiej, ja swoim imperium rozstawiam sie w 6 ruchach - zawsze bede mial +1 do zaczynania
I co do terenow: to wlasnie rok temu byly one jednym z niewielu minusow Waszego mastera - byly zle rozstawione i byly jakies dziwolagi w stylu "horror bretonni" na trzecim stole bodajze, czy las vegas (caly stol w lasach niemal), albo same patelnie itp. To nie mapki do herosow gdzie mozna porobic tak aby ladnie wygladalo. Tutaj trzeba przemyslec rozstawiajac makiety to ktoredy beda sie poruszac regimenty, jak taka to a taka makieta moze wplynac na gre itp.
No chyba ze pomylillem mastera (za duzo ich bylo w zeszyl sezonie:P) - wtedy przepraszam
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
byle ten wybor strony cos dawal... bo jak beda tereny gorka i lasek dla kazdego to troche nie w pietruszke... nie? no i jak juz beda te lasy to prosze, nie takie malutkie ze moj dodatkowy to przy nich to dzungla...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Spoko - niektóre lasy będą tak duże, że i 10 treemanów będzie mogło w nich tańcować trzymając się za rączkibigpasiak pisze:byle ten wybor strony cos dawal... bo jak beda tereny gorka i lasek dla kazdego to troche nie w pietruszke... nie? no i jak juz beda te lasy to prosze, nie takie malutkie ze moj dodatkowy to przy nich to dzungla...
Jak ktoś chce się zapisać (a niekoniecznie ma rozpę), to na kgb_draconis@o2.pl wysyłać zgłoszenie. Od razu zaznaczać czy nocujecie piątek/sobota dodatkowo i jeśli macie specjalne życzenia co do towarzystwa w domku to najlepiej podawać grupami.
Kto nocował, to wie:
góra - 5 osób
doł - 10 osób
W tygodniu będzie aktualizacja strony i podane zostaną zgłoszenia, a także noclegi z listą podziału na domki. Pierwszeństwo w wyborze mają osoby nocujące 2 noce (piątek i sobota). Osoby które nie zaznaczą z kim chcą być w domku, zostaną dokooptowane przeze mnie tam gdzie będzie po prostu miejsce. No i prosiłbym o wcześniejsze zgłoszenia nawet bez rozpisek, bo wolałbym tak już pod koniec czerwca wiedzieć, czy będzie potrzeba więcej miejsc, bo na razie zamówiłem nocleg na 90 osób. A jeszcze dochodzą sędziowie, dodatkowe osoby itp.
Na koniec jeśli ktoś korzysta z innego noclegu lub załatwia na własną rękę to też niech to napisze - będziemy wiedzieć, że te kilka miejsc jest jeszcze wolnych. Oczywiście wstęp na ognisko mają wszyscy uczestnicy turnieju, a nie tylko ci co nocują w bazie.
Na koniec, bo pojawiają się pytania o osoby towarzyszące. Można zabrać, ale osoba taka ponosi opłatę 10 zł za każdy nocleg (czyli jak tylko sobota/niedziela, to 10, a jak też piątek/sobota to 20 zł). Dostanie specjalny identyfikator.
Na hali na której będzie turniej obowiązuje obuwie zamienne, więc jakieś kapcie, klapki itp. proszę sobie wziąć - takie było życzenie dyrektorki szkoły. Poza tym lato, ciepło, ludzie się pocą, więc i dla stóp będzie to higieniczne rozwiązanie
Draconis - FOR EVER !!!
Scimitar powiedz mi proszę czy ilość tych domków jest mocno ograniczona ?? Bo zająłem się organizacją wypadu całej ekipy ze szczecina i narazie mam potwierdzone na 99% 8 osób ( w tym dwie pary) kolejne 7 czeka na ustalenie grafików w pracy itp, żeby się zdecydować, dlatego ciężko mi podać ostateczną ilość osób która pojedzie z miasta śledzi. A nie chciał bym bardzo żebyśmy się obudzili pod koniec tygodnia z ręką w nocniku jak to mawiają. Na pewno wpadniemy w piątek wieczorem.
prawdopodobnie będą oba listy wystawialne - musimy tylko przedyskutować to w swoim gronie - niedługo ostateczny regulamin zawiśnie i takowy Rulespack się znajdzie - tzn. co dopuszczone, co nie (spoza limited of cors).
Draconis - FOR EVER !!!
licze na to ze bedzie wiadomo zanim uplynie termin:Scimitar pisze:prawdopodobnie będą oba listy wystawialne - musimy tylko przedyskutować to w swoim gronie - niedługo ostateczny regulamin zawiśnie i takowy Rulespack się znajdzie - tzn. co dopuszczone, co nie (spoza limited of cors).
Za dotrzymanie terminu 4 lipca (piątek do 23:59) gracz otrzyma 5 punktów do klasyfikacji głównej, za późniejsze przysłanie zgłoszenia do 8 lipca (wtorek do 23:59) gracz otrzyma 2 punkty.
pzdr