Galeria Druchii

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wiem, że nie wygląda na specjalnie pomalowanego, ale to najładniejszy model smoka pasujący do WFB. Aż dziwi mnie małe zainteresowanie tą figurką, która nie jest łatwa do zdobycia, a naprawdę robi wrażenie.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=380436469
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
SMOK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SMOK »

Jankiel pisze:Wiem, że nie wygląda na specjalnie pomalowanego, ale to najładniejszy model smoka pasujący do WFB. Aż dziwi mnie małe zainteresowanie tą figurką, która nie jest łatwa do zdobycia, a naprawdę robi wrażenie.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=380436469
Może z powodu wybrakowania tego egzemplaża. Ja go sobie zapodałem jak sie tylko ukazał i jest bardzo sympatyczny ;). A posadzic coś na niego to nie problem ;)

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Model bardzo fajny, nie brakuje mu nic czego nie dało by się łatwo dorobić. Zawsze podobały mi się arty smoków z D&D.
A jakie ma wymiary ta figurka w porównaniu do naszego smoka z GW? No i właśnie obawiał bym się czy mu się jakiś jeździec na grzbiecie zmieści ale skoro się wypowiedział posiadacz to spoko.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Mieści się, tylko trzeba mu siedzisko skonstruować, bo tak bez przygotowania, to się nie uda.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

model świetny :)
i mam pytanie czy to jest ten sam model czy tylko taki sam??
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

To dokładnie taki sam smok, tylko metalowy i w troszkę innej pozie.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

a ten to jaki jest i czy warto go kupić?

Awatar użytkownika
SMOK

Vincent pisze:a ten to jaki jest i czy warto go kupić?
Ten jest "gumoplasticzany" w wersji juz pomalowanej a można go kupić w ISA

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Oj i nie zauwazylem tego smoka. fakt, jeden z lepszych modeli.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

SMOK pisze:"gumoplasticzany"
czyli nie warto :-P

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Gumowego nie, ale na metalowego polowac trzeba:)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Gumowy nie jest zły - nie obija się, jest lekki, ma fajny kształt, a przemalowanie go to żaden problem.

Awatar użytkownika
SMOK

Jak komu bardzo potrzeba to i "Gumomalowanka" daje radę.
Tylko że ten gumoplasticzany jest sporo większy i nie wiem czy da się na niego coś wpakować.

Co do metalowego to pozostaje tylko 2 obieg bo wypuścili go w ograniczonym nakładzie.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

spauperyzowany jest trochę... jak gumowe dinozaury, które były kiedyś do kupienia na odpustach i które bardzo lubiłem, bo w tamtej koszmarnej rzeczywistości niełatwo było o lepsze zabawki, ale którymi niekoniecznie chciałbym teraz grać :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

myśle o skonwertowaniu warriorów na BG :wink:
ma ktoś jakieś pomysły :) ?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

płaszczyki z GSu, frędzle na hełmach z GSu, włócznie przerabiamy na halabarde... finito. tak najprościej a żeby wyglądało ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

jakieś rogi bądź skrzydełka na hełmach z plasticardu...
dla mnie figurki BG są tak wyjechane, że nie wiem czy zdobyłbym się na zastępowanie ich warriorami :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Też raczej bym nie przerabiał. Pomyśl tak.

Za 16 warriorów płacisz 90, a za 10 Black Guardów 100. Różnica w cenie jest w praktyce dwukrotna z tym, że zużyjesz dość dużo gs, który też kosztuje kilkanaście zeta, dużo się narobisz a czas to pieniądz. Warriorzy nadal są tańsi jednak efekt wcale nie musi być zadowalający to po pierwsze. A po drugie. takich przerobionych i pomalowanych warriorów raczej już nie sprzedasz za jakąś sensowna cenę, a Black Guardów spokojnie sprzedasz w razie czego za dobrą cenę - zwłaszcza gdyby np. za 5 lat wyszły nowe obleśne figurki ;P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Przerabiać warriorów na BG, to jakieś dziwne. Przecież figsy Czarnej Staży to (przynamniej według mnie) zaraz po Egzekach najładniejsze figurki DE, dlatego warto dołożyć te parę złotych, a nie męczyć się z przeróbką warriorów, ale z drugiej strony co kto lubi.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Tullaris pisze:Przerabiać warriorów na BG, to jakieś dziwne. Przecież figsy Czarnej Staży to (przynamniej według mnie) zaraz po Egzekach najładniejsze figurki DE, dlatego warto dołożyć te parę złotych, a nie męczyć się z przeróbką warriorów, ale z drugiej strony co kto lubi.
Dla mnie BG lepsi. W ogóle BG to ścisła czołówka figurek w całym WFB, "top 3" na pewno (oczywiście IMO ;)).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

ODPOWIEDZ