Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bo tak. Kulanie abstrakcyjnie wysokich wynikow na takie wazne rzuty to wal. I jeszcze oblal wardy. Zawolalbym sedziego.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dzisiejsza bitwa z Blessem. 2 doom divery walą w regon BK z wampirem. 12 hitów - zamiatam wszystko do zera :D

Potem jeszcze fajna akcja - wampir na smoku dostaje z przodu kloc z +6CR oraz po faście z boku i tyłu (w sumie 9 static CRa). Po 2 challengach w 3 turze walki smok wyłazi na 1 życiu rozpieprzając wszystko :D

Squig herd wali w ghule szarżujące na domek. 18 atakami wbijam 14 ran :P

Bardzo emocjonująca bitwa kończy się remisem ;)
Ostatnio zmieniony 21 cze 2008, o 23:38 przez Kołata, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Barbara - szanse jedne na milion sprawdzają się w 9 przypadkach na 10 :D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Grazbird się wkurzy jak to przeczyta, ale nie mogę się postrzymać ;)

oddział 20 troll slayersów z 3 giant slayerami i daemon slayerem (tak, lordem) nie mógł się przebić przez monki, dopóki nie wpadły w slayerów 4 gutki, wpakowywując 7 poisonów z 8 ataków ;)

Potem wszystko zaczęło mi się odbijać od slayerów, po czym szarża 3 night runnersów, którzy zabijają daemon slayera ;) cos dwarfy mają na pieńku z eshinem ;>

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

strzał desperacji elfickiego bolta w nietkniętą latarkę... trafił->zranił->3 woundy->oblał save'y->boom :wink:
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

he he he he he :D

ano tak było... :D dla takich momentów warto grac w Battla :D

ja natomiast przypomnę o Twoim assasinie który dostał wounda od obsługi katapulty i uciekł :D

z innej bitwy na tym turnieju:

Black orc warboss na wywernie skampowany za lasem. widzi oddział slayerów z zabjcą demonów. kolega zapomniał rzucić efekt działania piwka. pozwolilem mu rzucicic przed jego turą. wypada frenzy i hatred. :D
Black Orc Warboss lotem koszącym wbił się w slayerów. w drugiej turze dostał w bańkę od zabójcy demonów i na tym skończyły się jego wojaże po górach krańca świata :D

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

fart jakiego dawno nie miałem:
1.tura strzał z chukki w organki - trafia w maszynę, przebija, 3 rany.
2.tura, ta sama chukka w bolca wysadzonego runami - trafia w maszynę, przebija, 3 rany :D

goboski z obsługi dostały dodatkową porcję grzybów na obiad :wink:

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Moja pierwsza przygoda z Eshinem na turnieju w Knurowie:
Bitwa 1 vs Lizaki
Mój 1 czar - Skirterleap - 13 - IF
Teleportuje mojego Mater Assasina z Fellbladem (4 ataki z siła 10, WSem 8 i każda rana do d6) do walki z lordem na karnozaurze, 2 pudła, 1 przebicie (ofc z 1 ataku który szedł w mounta) 3 rany, jestem generała w plecy. 4:16

Bitwa 2 vs Khemri
Teleportuje mojego Mater Assasina do walki z Katapą, fear overnumber, uciekam poza stół, jestem generała w plecy. Katapę zabija mój mag teleportujący się tam pózniej :? 6:14

Bitwa 3 vs Demony
Teleportuje mojego Mater Assasina do walki z Flamerami które zabijam (WOW!) po czym wale overruna w 9 horrorów, nie zadaje żadnej rany, fear overnumber, uciekam w oddiał przeciwnika, jestem generała w plecy. Mój mag próbujący rzucając następnego Skirterleap rzuca 2 na misscascie... 0:20

Nigdy więcej Eshinu na turnieju!

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Post autor: Einstein »

Gra for fun dwarfy vs imperium.

Moj oddzial longbeardow szykuje sie do szarzy w nastepnej turze, wspierany jeszcze przez warriorow. W longbeardach stal sobie moj general. Znajomy strzela z armaty, dolatuje, trafia, "look out sir!!" (zdajemy na 2+) mi wypadl 1 i general w 3 turze poszedl do piachu...
Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, o 22:17 przez Einstein, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

szarża!!! krasnoludzkich longberdów skautów na 5 Blood knightów od flanki :) nikogo nie zabiłem ale combat result +4 dla krasi :) i 4 wąpierzy się rozsypało

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

To nie kwiatek ale zimna kalkulacja :)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

?? Jak zrobiłeś statyczny +4 do CRa na scautach? :shock:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Toni pisze:?? Jak zrobiłeś statyczny +4 do CRa na scautach? :shock:
bok, przewaga, sztandar, szereg.. skauci krasiowi nie są skirmishem :)
Obrazek

Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Querhill »

Dzisiejsza bitwa VC przeciwko Imperium... Oddział Black Knightów szarżuje w Rycerzy jakichśtam...zdają test strachu i wychodzi 5 i 6...po przerzucie 6 i 6 :D Zwiewają na sam koniec stołu...W kolejnej turze zbierają się i dwie szóstki. No i po oddziale już ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Querhill pisze:Dzisiejsza bitwa VC przeciwko Imperium... Oddział Black Knightów szarżuje w Rycerzy jakichśtam...zdają test strachu i wychodzi 5 i 6...po przerzucie 6 i 6 :D Zwiewają na sam koniec stołu...W kolejnej turze zbierają się i dwie szóstki. No i po oddziale już ;)
hmm... co w tym dziwnego.. średnio co dwie bitwy z truposzami mam taka akcje.
Obrazek

Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Querhill »

No wiesz...na około 6-7 razy jak się zbierał w tej bitwie to mu wyszło tylko jedno...a tak to wyrzucał z 10, 11...no, ale jeśli to jest normalne to nie wiem jak ;)

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Towarzysko z Crimsonerem - O&G vs moje TK.
Szarża Savage Boar Boyzow w moich łuczników, pojechali po nich i overrun w Tomb Guards z Kingiem. TG wytrzymali i oddali. Następna runda - Boyzi obrywają i panikują, rzut na flee 3!:D Mój rzut 8 - Boyzi zjedzeni i dodatkowo wychodzę na flankę regimentu Orc Boyz. Mam u siebie w regimencie Icon of Rakaph więc szybko reform i szarża we flankę. I co? Z 9 ataków weszły 2 z czego zabiłem JEDNEGO orka a dodatkowo on mi oddał też jednego...
Chwilę później Scorp atakuje z tyły tych samych Boyz i 4 atki weszły i żaden nie zranił... Bitwa skończyła się masakrą TK...

P.S. muszę chyba zmienić kości :D
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Die for Emperor pisze: P.S. muszę chyba zmienić kości :D
ołowiane odważniki... :roll:

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Bitwa z Matim "Leniwym"- Ja lizaki on demony. Szarża BT na Stedzia. BT ma przerzuty, jest bez +1 do S. 7 ataków, trafia wszystkie nic nie rani. Stedzio nic nie rani, BT przegrywa o 1, stoimy. Druga tura walki- BT zadaje 2 rany, Stedzio 1(ze skinków). Trzecia tura- BT zadaje 2 rany, Stedzio 1. 4 tura- dopiero wtedy BT wklepuje ostatnią ranę... a zranił Stedzia może dwoma atakami... :-D

Awatar użytkownika
czys
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: czys »

Opolska parówka: lizaki i HE przeciw demonom i pulpetom. Niedobita 3 skinków z plujkami (bo z czym innym :roll: ) zapluła 2 scrimererów, trzeci zaszarżował (albo został zaszarżowany, nie pamiętam już) i umarł, następnie mordercze skiny wbijają się w działo DoW i przeganiają.

ODPOWIEDZ