Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Gram od niedawna, jak zaczynałem to 7 edycja już była ale wydaje mi się, że mimo to kraśki są z 6. Łatwo to sprawdzić np. przy opisie lorda na tarczy. Jest tam napisane, że pełny szereg składa się z 4 modeli (w 6 tak chyba było). No i bohaterowie specjalni są opisani oddzielnie, a nie w AL tak jak reszta jednostek. To też jest podobno cecha poprzedniej edycji. Te wszystkie nowe AB mają specjali w AL a nie oddzielnie.
może wpadli na ten pomysł po wypuszczeniu już AB do krasnali
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Jeszcze jedno pytanie: dlaczego na tylnych okładkach AB do 6ed są takie nieścisłości w nazwach i liczbie innych armii(chodzi o ten spis, "zobacz inne książki z serii warhammer"). Czasami tych armii jest 12 a czasami 13, czasami są beastmen a czasami beast of chaos? Dlaczego tak się działo?
Prędzej Cathay niż Arabia, ze względu na politykę biznesową. Cathay może im pomóc umocnić się na rynku dalekowschodnim. Arabia byłaby raczej przeznaczona dla Europejczyków, a w Europie GW już ma bardzo mocną pozycję.
Choć wolałbym Arabię, a najbardziej powrót DoW.
Choć wolałbym Arabię, a najbardziej powrót DoW.
Burza muzgów na temat ludzi w Warhammerze. Gdzie są jeszcze oprócz oczywistych miejsc? Tyle na razie udało mi się wypisać.
Empire
Brettonia
Kislev
Norsca
Cathay i prawdopodobnie Eastern Steppes
Arabya, nie wiem kim są ludzie Numas? Są jakieś wzmianki?
Border Princes, Sartosa
Tilea
Esalia
Nippon
Kingdome of Ind
Albion (Druidzi)
Southlands (Dark men)
Lustria (Amazonki)
Troll Country "The only humans remaining in Troll Country are the "Roppsmen" - semi-nomadic peoples related to the northern tribes who were the original inhabitants of the area known as Kislev. The Roppsmen were forced out by migrating Gospadars who settled and then in turn invaded and conquered by the present rulers of Kislev - the Ungols - of which the present Tzarina Katarin is a member. There are also some Norse settlements from the Aesling-, Baernsonling- and Sarl- tribes in the borders of Troll Country. " Wikipedia - średnie źródło wiarygodności, ale zawsze coś.
Moje przypuszczenia
Khuresh
Tor Elasor
Sorcerers Islands, ale to chyba jeszcze Arabya
The Lost Isles of Elithis
Badlands
Cienko u mnie z fluffem. Czy są ludzie w Lustrii i Naggaroth?
Empire
Brettonia
Kislev
Norsca
Cathay i prawdopodobnie Eastern Steppes
Arabya, nie wiem kim są ludzie Numas? Są jakieś wzmianki?
Border Princes, Sartosa
Tilea
Esalia
Nippon
Kingdome of Ind
Albion (Druidzi)
Southlands (Dark men)
Lustria (Amazonki)
Troll Country "The only humans remaining in Troll Country are the "Roppsmen" - semi-nomadic peoples related to the northern tribes who were the original inhabitants of the area known as Kislev. The Roppsmen were forced out by migrating Gospadars who settled and then in turn invaded and conquered by the present rulers of Kislev - the Ungols - of which the present Tzarina Katarin is a member. There are also some Norse settlements from the Aesling-, Baernsonling- and Sarl- tribes in the borders of Troll Country. " Wikipedia - średnie źródło wiarygodności, ale zawsze coś.
Moje przypuszczenia
Khuresh
Tor Elasor
Sorcerers Islands, ale to chyba jeszcze Arabya
The Lost Isles of Elithis
Badlands
Cienko u mnie z fluffem. Czy są ludzie w Lustrii i Naggaroth?
W Lustrii są Amazonki i Pigmeje bodajże. W Naggaroth byli kiedyś jacyś barbażyńcy, teraz nie ma
Co do Tor Elasor to powiedziałbym że to jakaś elfia kolonia. The Lost Isles of Elithis podobnie. Jeśli ludzie to jakieś prymitywne plemiona.
Jest jeszcze kraina Vaults, gdzie mieszkają tacy górale, w rulebooku są wspomnieni.
Co do Tor Elasor to powiedziałbym że to jakaś elfia kolonia. The Lost Isles of Elithis podobnie. Jeśli ludzie to jakieś prymitywne plemiona.
Jest jeszcze kraina Vaults, gdzie mieszkają tacy górale, w rulebooku są wspomnieni.
Te trzy podchodzą fluffem pod DoW.Krzyek pisze: Border Princes, Sartosa
Tilea
Esalia
Sorcerers Islands - jeśli chodzi o Wyspy Magów w Arabii, to jest to nieco dziwne. Na tych wyspach jeśli się nie mylę to już nikt nie mieszka. Kiedyś podobno żyli tam magowie, którzy rządzili cała Arabią. Jednak dziś pozostały jedynie ruiny miast. Nie wiadomo co się stało - jakiś tajemniczy kataklizm.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, o 11:34 przez Kokesz, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdzie ta kraina się znajduje?Artein pisze: Jest jeszcze kraina Vaults, gdzie mieszkają tacy górale, w rulebooku są wspomnieni.
Witam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum gdyż chciałbym zacząć grać, lecz nie mogę podjąć wyboru pomiędzy VC czy DE. Podczas wybierania tych armii kierowałem się klimatem (tak jak wszyscy tutaj radzą). Czytając różne fora doczytałem się, że DE są trudną armią w prowadzeniu. Więc moje pytanie jest takie... Czy DE są odpowiednią armia dla początkującego gracza czy lepiej jednak na początek zdecydować się na Wampiry?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Jest to mój pierwszy post na tym forum gdyż chciałbym zacząć grać, lecz nie mogę podjąć wyboru pomiędzy VC czy DE. Podczas wybierania tych armii kierowałem się klimatem (tak jak wszyscy tutaj radzą). Czytając różne fora doczytałem się, że DE są trudną armią w prowadzeniu. Więc moje pytanie jest takie... Czy DE są odpowiednią armia dla początkującego gracza czy lepiej jednak na początek zdecydować się na Wampiry?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam