Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
ale po co im tego pivota robic skoro i tak moga sie ruszac w dowolnym kierunku (nie musza widziec celu szarzy). A jezeli chodzi o plusy Pumpow to jest ich troche - 2 jednostki w jednym slocie Rare! 2 dodatkowe maloznaczace oddzialy przy wystawianiu (+2 oddzialy Snotlingow i 2 Fasty = mamy 6 oddzialow, ktore kosztuja grosze, a ich polozenie nie zdradza tego gdzie podzieje sie reszta; przeciwnik natomiast bedzie juz na ogol mial wystawiona wiekszosc swojej armii) - duza przewaga taktyczna juz na poczatku bitwy. Kolejne przeszkadzajki - przeciwnik czesto zapomina ze nasze samochodziki nie musza go widziec zeby zaszarzowaly; sa to w miare dobre oddzialy wspomagajace. No ich zasada Immune to Psychology tez jest spoko. Brak animozji w orczej hordzie tez sie liczy.
Poza tym nie oczekujmy nie wiadomo czego za 40 pkt. No, ale to taka moja teoria bo w grze to ich jeszcze ani razu nie uzylem Ale na pewno je predzej czy pozniej wyprobuje.
Pozdro
Poza tym nie oczekujmy nie wiadomo czego za 40 pkt. No, ale to taka moja teoria bo w grze to ich jeszcze ani razu nie uzylem Ale na pewno je predzej czy pozniej wyprobuje.
Pozdro
rare to wiadomo. 2 doom divery i nie ma bata. kocham te maszynki z całego serca. w każdej bitwie się spłacają i każdy na nie poluje. i tyle ;P
Mam pytanko w sprawie Fanatyków.
Czy jak fanatyk wbija sie od przodu w regiment wyposażony w ciężką zbroję + tarcza + broń ręczna to liczymy sv od 3+ czy od 4+? Tzn czy liczy się zasada +1 do sv za walkę bronią ręczną i tarczą ?
Czy jak fanatyk wbija sie od przodu w regiment wyposażony w ciężką zbroję + tarcza + broń ręczna to liczymy sv od 3+ czy od 4+? Tzn czy liczy się zasada +1 do sv za walkę bronią ręczną i tarczą ?
Tak jak Shino napisał.4 + sejwa mają , czyli go nie mająShin Ryu pisze:Mam pytanko w sprawie Fanatyków.
Bo fanatyk z nimi nie walczy , tylko wbija się w nich wali ich po mordach i leci dalej .
Z tego co się orientuję to fanatyk wali z S5 więc zapodaje -2 do sv No save było bodajże w 5 ed.
Przed moim oddzialem savege boar boyzow znajduje sie powiedzmy chariot, tak ze blokuje on im mozliwosc szarzy. Czy moge teraz kontrolowac szarze savagow w zaleznosci od tego czy zaszarzuje chariotem czy nie? Tzn. Jesli moj chariot zaszarzuje w cokolwiek i odsloni mozliwosc szarzy savagom, to czy musza w takim wypadku szarzowac, czy moga nie szarzowac gdyz chariot ten rusza sie dopiero w fazie "Move chargers", a szarze oddzialow Frenzy sprawdza sie przeciez zaraz po deklaracji normalnych szarz? Idac jeszcze glebiej w ten temat, czy po tej szarzy chariotu i odkryciu moich savagy moge sobie po prostu wybrac czy chce nimi zaszarzowac, czy nie? Przy wszystkich przypadkach zakladam, ze zarowno chariot jak i savage maja potencjalne cele do szarzowania.