Raporty i opinie z bitew VIIed Delfami

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

ale chyba raczej nie składa się rozpisek pod daną konkretną armię ?? Ja przynajmniej tak nie składam.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Jeśli to towarzyska bitwa i wiem z kim będę grać to ja przygotowuję się pod przeciwnika. Pewne jednostki po prostu się nie przydadzą przeciwko niektórym armią a kombinacja innych spisze się świetnie przeciwko konkretnej armii. Przynajmniej ja to tak widzę, na turniejach to już inna historia oczywiście. A tu grałem z kumplem,którego dobrze znam i wiem co lubi wystawiać itp, poza tym WE to na tyle specyficzna armia, że większość standardowych taktyk się na nich po prostu nie sprawdza.

Awatar użytkownika
Korin
Pseudoklimaciarz

Post autor: Korin »

hypnotic pisze:Jeśli to towarzyska bitwa i wiem z kim będę grać to ja przygotowuję się pod przeciwnika. Pewne jednostki po prostu się nie przydadzą przeciwko niektórym armią a kombinacja innych spisze się świetnie przeciwko konkretnej armii. Przynajmniej ja to tak widzę, na turniejach to już inna historia oczywiście. A tu grałem z kumplem,którego dobrze znam i wiem co lubi wystawiać itp, poza tym WE to na tyle specyficzna armia, że większość standardowych taktyk się na nich po prostu nie sprawdza.
To może właśnie lepiej , grac z kolegą na rozpie turniejowej , wypróbujesz , zobaczysz jakie jednostki się spisują . Robienie rozpisek pod przeciwnika to zachowanie czysto pg.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Korin, Scimitar: nie powiecie mi ze jak gracie towarzysko z dwarfami to bierzecie dispell scrolle. A moze sie myle ???

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Czasem fajnie wydupczyć krasnoludy jak się nie weźmie w ogóle magów. Wtedy runsmithy kogoś się ślicznie marnują.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Próbowanie rozpisek przed turniejem to inna sprawa, wtedy jak najbardziej bierzesz coś uniwersalnego, ale jak wiem że gramy sobie czysto towarzysko to nie wiem po co mam brać coś co wiem że mi się nie przyda, a pewnie i zginie bardzo szybko. Nie mówię tu też o jakimś PG bo to przecież gra towarzyska, a w takim takiej sytuacji nawet bym o tym nie pomyślał.

Awatar użytkownika
Korin
Pseudoklimaciarz

Post autor: Korin »

ajpinus pisze:Korin, Scimitar: nie powiecie mi ze jak gracie towarzysko z dwarfami to bierzecie dispell scrolle. A moze sie myle ???
A żebyś wiedział . Oczywiście czasem z kolegami układamy rozpy pod siebie , znaczy nie całkowicie.np; nie biore scroli , nie biore różnych itemów . Ale zazwyczaj jak chce wypróbować swoją rozpe turniejowa to biorę np: SCROLE .

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

ajpinus pisze: Co do grania w warhamerra bez rulebooka na stole to uwazam to za profanacje Smile
w takim razie ja profanuje battla praktycznie zawsze... Jankiel, Ty chyba tez :twisted:
wiadomo, ze czasem czegos mozna nie byc pewnym, ale od tego sa sedziowie na turnieju itp. poza tym, przynajmniej dla mnie, wiekszosc rzeczy, ktorych nie jestem pewien w podreczniku nie ma opisanych...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jankiel, Ty chyba tez
Ja biorę rulebooka tylko wtedy, gdy gram na magii, bo nie pamietam kolejności czarów i ich casting value :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

A tabelka miscastów?
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

kto by sie tym przejmowal ;) znam najczestsze wyniki :P poza tym jest na rozpie z ab :P

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Jerzyn: A jak kolezka z ktorym grasz wkreca ci np. jakas zasade ktora jest nie prawdziwa, np ze jak uciekasz oddzialem w samotna driade to oddzial idzie do piachu?? I kluci sie uparcie ze ma racje, ty tez sie klucisz i gra nie idzie do przodu. Co wtedy robisz?? Bo ja mam rulebooka otwieram na odpowiedniej stronie i szach mat kolezko. Po to jest rulebook. Ja mam wszystkie zasady w glowie i wszystykie armybooki rowniez, ale zawsze na gre zabiarem rulebooka i armybooka zeby potem sie nie klucic ze sledziami tylko pokazac im to na papierze.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

ajpinus pisze:kluci ... klucisz ... klucic
tyle odmian, a żadna nie jest poprawna :shock:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

ajpinus pisze:Jerzyn: A jak kolezka z ktorym grasz wkreca ci np. jakas zasade ktora jest nie prawdziwa, np ze jak uciekasz oddzialem w samotna driade to oddzial idzie do piachu?? I kluci sie uparcie ze ma racje, ty tez sie klucisz i gra nie idzie do przodu. Co wtedy robisz?? Bo ja mam rulebooka otwieram na odpowiedniej stronie i szach mat kolezko. Po to jest rulebook. Ja mam wszystkie zasady w glowie i wszystykie armybooki rowniez, ale zawsze na gre zabiarem rulebooka i armybooka zeby potem sie nie klucic ze sledziami tylko pokazac im to na papierze.
Stary, czy Tobie naprawdę się wydaje, że osobom typu Jerzyn lub Jankiel można jeszcze coś wkręcić lub próbować Ich zwałować? :lol2: :lol2: :lol2: Oni grali w battla, kiedy Ty jeszcze pierwszych zębów nie miałeś :D
Ponad to - po jaki kij Ci w takim razie rulebook skoro masz w głowie wszystkie zasady? Trochę konsekwencji w wypowiedziach :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

taaaa?

Errare Humanum Est.(Błądzić rzeczą ludzką)

Jak sobie przypominam pewien czas temu jak grałem z Jerzynem próbował mnie przekonać że mounted Demonetki mają Always strike first i dopiero gdy mu pokazałem wydruk z pdfa ze strony gw uwierzył że tylko steedy to mają a nie demonetki co na tym jeżdżą też bo bazował na wydruku z army buildera.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

ajpinus pisze:Korin, Scimitar: nie powiecie mi ze jak gracie towarzysko z dwarfami to bierzecie dispell scrolle. A moze sie myle ???
Jeśli o mnie chodzi, to gram zawsze rozpami turniejowymi, nawet towarzysko. Zawsze coś sprawdzam :D A że akurat na dwarfy wezmę scrolle to mnie nie robi :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Dajcie sobie na wstrzymanie z tymi AB i RB i z tym kto, co, ile pamięta :P

Raportujcie :P

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

jakis czas temu=3 lata temu :P
a ze sie mozna pomylic, to fakt ale ja juz zazwyczaj odpuszczam. nie mam sily do klotni o zlote kalesony...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Tak ale chodzi mi o to że każdy może się pomylić. Nawet ty czy Jankiel i wtedy posiłkujemy się rulebookiem.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

ASF glizd swoją drogą, ale co to u ciebie Jerzyn, HE na Cold Onach w podpisie zasuwają? :shock:
Czy to jakiś Antek?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

ODPOWIEDZ