Raporty i opinie z bitew VIIed Delfami
Moderator: Yudokuno
Jeśli to towarzyska bitwa i wiem z kim będę grać to ja przygotowuję się pod przeciwnika. Pewne jednostki po prostu się nie przydadzą przeciwko niektórym armią a kombinacja innych spisze się świetnie przeciwko konkretnej armii. Przynajmniej ja to tak widzę, na turniejach to już inna historia oczywiście. A tu grałem z kumplem,którego dobrze znam i wiem co lubi wystawiać itp, poza tym WE to na tyle specyficzna armia, że większość standardowych taktyk się na nich po prostu nie sprawdza.
To może właśnie lepiej , grac z kolegą na rozpie turniejowej , wypróbujesz , zobaczysz jakie jednostki się spisują . Robienie rozpisek pod przeciwnika to zachowanie czysto pg.hypnotic pisze:Jeśli to towarzyska bitwa i wiem z kim będę grać to ja przygotowuję się pod przeciwnika. Pewne jednostki po prostu się nie przydadzą przeciwko niektórym armią a kombinacja innych spisze się świetnie przeciwko konkretnej armii. Przynajmniej ja to tak widzę, na turniejach to już inna historia oczywiście. A tu grałem z kumplem,którego dobrze znam i wiem co lubi wystawiać itp, poza tym WE to na tyle specyficzna armia, że większość standardowych taktyk się na nich po prostu nie sprawdza.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czasem fajnie wydupczyć krasnoludy jak się nie weźmie w ogóle magów. Wtedy runsmithy kogoś się ślicznie marnują.
Próbowanie rozpisek przed turniejem to inna sprawa, wtedy jak najbardziej bierzesz coś uniwersalnego, ale jak wiem że gramy sobie czysto towarzysko to nie wiem po co mam brać coś co wiem że mi się nie przyda, a pewnie i zginie bardzo szybko. Nie mówię tu też o jakimś PG bo to przecież gra towarzyska, a w takim takiej sytuacji nawet bym o tym nie pomyślał.
A żebyś wiedział . Oczywiście czasem z kolegami układamy rozpy pod siebie , znaczy nie całkowicie.np; nie biore scroli , nie biore różnych itemów . Ale zazwyczaj jak chce wypróbować swoją rozpe turniejowa to biorę np: SCROLE .ajpinus pisze:Korin, Scimitar: nie powiecie mi ze jak gracie towarzysko z dwarfami to bierzecie dispell scrolle. A moze sie myle ???
w takim razie ja profanuje battla praktycznie zawsze... Jankiel, Ty chyba tezajpinus pisze: Co do grania w warhamerra bez rulebooka na stole to uwazam to za profanacje Smile
wiadomo, ze czasem czegos mozna nie byc pewnym, ale od tego sa sedziowie na turnieju itp. poza tym, przynajmniej dla mnie, wiekszosc rzeczy, ktorych nie jestem pewien w podreczniku nie ma opisanych...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
kto by sie tym przejmowal znam najczestsze wyniki poza tym jest na rozpie z ab
Jerzyn: A jak kolezka z ktorym grasz wkreca ci np. jakas zasade ktora jest nie prawdziwa, np ze jak uciekasz oddzialem w samotna driade to oddzial idzie do piachu?? I kluci sie uparcie ze ma racje, ty tez sie klucisz i gra nie idzie do przodu. Co wtedy robisz?? Bo ja mam rulebooka otwieram na odpowiedniej stronie i szach mat kolezko. Po to jest rulebook. Ja mam wszystkie zasady w glowie i wszystykie armybooki rowniez, ale zawsze na gre zabiarem rulebooka i armybooka zeby potem sie nie klucic ze sledziami tylko pokazac im to na papierze.
Stary, czy Tobie naprawdę się wydaje, że osobom typu Jerzyn lub Jankiel można jeszcze coś wkręcić lub próbować Ich zwałować? Oni grali w battla, kiedy Ty jeszcze pierwszych zębów nie miałeśajpinus pisze:Jerzyn: A jak kolezka z ktorym grasz wkreca ci np. jakas zasade ktora jest nie prawdziwa, np ze jak uciekasz oddzialem w samotna driade to oddzial idzie do piachu?? I kluci sie uparcie ze ma racje, ty tez sie klucisz i gra nie idzie do przodu. Co wtedy robisz?? Bo ja mam rulebooka otwieram na odpowiedniej stronie i szach mat kolezko. Po to jest rulebook. Ja mam wszystkie zasady w glowie i wszystykie armybooki rowniez, ale zawsze na gre zabiarem rulebooka i armybooka zeby potem sie nie klucic ze sledziami tylko pokazac im to na papierze.
Ponad to - po jaki kij Ci w takim razie rulebook skoro masz w głowie wszystkie zasady? Trochę konsekwencji w wypowiedziach
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
taaaa?
Errare Humanum Est.(Błądzić rzeczą ludzką)
Jak sobie przypominam pewien czas temu jak grałem z Jerzynem próbował mnie przekonać że mounted Demonetki mają Always strike first i dopiero gdy mu pokazałem wydruk z pdfa ze strony gw uwierzył że tylko steedy to mają a nie demonetki co na tym jeżdżą też bo bazował na wydruku z army buildera.
Errare Humanum Est.(Błądzić rzeczą ludzką)
Jak sobie przypominam pewien czas temu jak grałem z Jerzynem próbował mnie przekonać że mounted Demonetki mają Always strike first i dopiero gdy mu pokazałem wydruk z pdfa ze strony gw uwierzył że tylko steedy to mają a nie demonetki co na tym jeżdżą też bo bazował na wydruku z army buildera.
Jeśli o mnie chodzi, to gram zawsze rozpami turniejowymi, nawet towarzysko. Zawsze coś sprawdzam A że akurat na dwarfy wezmę scrolle to mnie nie robiajpinus pisze:Korin, Scimitar: nie powiecie mi ze jak gracie towarzysko z dwarfami to bierzecie dispell scrolle. A moze sie myle ???
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
jakis czas temu=3 lata temu
a ze sie mozna pomylic, to fakt ale ja juz zazwyczaj odpuszczam. nie mam sily do klotni o zlote kalesony...
a ze sie mozna pomylic, to fakt ale ja juz zazwyczaj odpuszczam. nie mam sily do klotni o zlote kalesony...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Tak ale chodzi mi o to że każdy może się pomylić. Nawet ty czy Jankiel i wtedy posiłkujemy się rulebookiem.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
ASF glizd swoją drogą, ale co to u ciebie Jerzyn, HE na Cold Onach w podpisie zasuwają?
Czy to jakiś Antek?
Czy to jakiś Antek?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.