![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Plecionki genialne, metaliki swietne tak samo jak plaszcz i zbroja z tylu. Naprawde widac ogrom wlozonej pracy - gratulacje
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ślepy jesteś, większość płyt rozjaśniana jest całościowo a nie tylko po krawędziach, najlepiej widać to z tyłu.Siasek pisze:niebieski pancerz tak naprawde niema rozjasnien. tylko w zaglebieniach cienie, a "ostre krawędzie".
ziom, jakie bez odzwierciedlenia? same plyty pancerza maja bardzo male rozjasnienia, ktore jeszcze bardziej giną w metalikach! jedynie na plecach termola widac je troche. ale reszta to tak naprawde są same ostre krawędzie plus troche cieni. hm... takie moje zdanie ale to już kwestia gustu.Raptaparat pisze:@SIasiek:piszesz takie komentarze bez odzwierciedlenia w rzeczywistosci
Przeczytaj to jeszcze raz ...ziom, jakie bez odzwierciedlenia? same plyty pancerza maja bardzo male rozjasnienia, ktore jeszcze bardziej giną w metalikach! jedynie na plecach termola widac je troche. ale reszta to tak naprawde są same ostre krawędzie plus troche cieni. hm... takie moje zdanie ale to już kwestia gustu.
kwestia tego czy rozjasnienie jest mocne czy nie to jest kwestia gustu. i o ile dla mnie ona są znikome tak np. dla maszynki do gwałcenia są wystarczające. wiesz, wszystko zalezy od tego co sam lubisz, a oceniajac figurke to ma duzy wplyw.szczurek pisze:Przeczytaj to jeszcze raz ...ziom, jakie bez odzwierciedlenia? same plyty pancerza maja bardzo male rozjasnienia, ktore jeszcze bardziej giną w metalikach! jedynie na plecach termola widac je troche. ale reszta to tak naprawde są same ostre krawędzie plus troche cieni. hm... takie moje zdanie ale to już kwestia gustu.Ten wywód jest tak nielogiczny
Kwestią gustu może być dobór kolorów itp. ale nie stan faktyczny czyt. rozjaśnienia lub ich brak
Sorry musiałem się przyczepić
![]()
Przechodząc do sedna ... Rozjaśnienia są może nie jakieś mega uber ,ale bardzo dobrze je widać ,z tyłu szczególnie .Złoty faktycznie odbiega od reszty malowania .
p.s-Po prostu Siasek lubi mocniejsze kontrasty i tyle
no co Ty nie powiesz? ;D wiem co to jest Edging. ale sam edging to za mało IMO. sama powierzchnia tez powinna byc rozjasniana. a to jest bardzo słabo widoczne (może dlatego ze model sie blyszczy?).Raptaparat pisze:Mlody czlowieku, brakuje Ci edukacji. "Edging" - taki fajny styl wymyslony swego czasu przez ekipe eavy metalowa. Polega na zakreslaniu kantow (edges) cieniutka linia, co ma nadac figurce wyrazistosci. Dobrze gra z old schoolowymi typami sztandarow :]
Nie mow, ze rozjasnienia sa znikome, bo je doskonale widac i bardzo dobrze okreslaja ksztalt modelu.
A tak z ciekawości. Z kąd bierzecie tą "edukacje"? Bo ja bym się z checią do edukował (nie wiedziałem np co to edging jestRaptaparat pisze:Mlody czlowieku, brakuje Ci edukacji. "Edging" - taki fajny styl wymyslony swego czasu przez ekipe eavy metalowa. Polega na zakreslaniu kantow (edges) cieniutka linia, co ma nadac figurce wyrazistosci. Dobrze gra z old schoolowymi typami sztandarow :]
Nie mow, ze rozjasnienia sa znikome, bo je doskonale widac i bardzo dobrze okreslaja ksztalt modelu.