Figartes - prace od Kuczek & Szary

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Zajebiscie Szary! :D
Plecionki genialne, metaliki swietne tak samo jak plaszcz i zbroja z tylu. Naprawde widac ogrom wlozonej pracy - gratulacje =D>

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

Jak zwykle wspaniała praca ;) fajna podstawka, płaszczyk, metaliki.

nie wiem dlaczego ale cienie z przodu sztandaru, i płomienie nie sa tak dobre jak reszta ;)

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

nie wiem dlaczego ale cienie z przodu sztandaru, i płomienie nie sa tak dobre jak reszta ;)

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Mam 2 pytania:
1 jak malujecie niebieski pancerz
2 czym przykleić plastik do styroduru ( podstawce muszę zwiększyć) a później ten styrodur do drewna, tak zęby to miało ręce i nogi :)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

o szary dobra praca i nawet troche lepsza od innych twoich wczesniejszych
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

No wreszcie coś od Ciebie, Przemku!

Haaa, dobra praca, bardzo mi się podoba - widać wpływ malarzy, których pracami i radami się kierowałeś ;)

Płaszcz jest wspaniały, z tyłu też mi się podoba. Freehandy bardzo filigranowe i szczegółowe, sztandar również bardzo precyzyjny.

Metaliki jednak widziałbym trochę jaśniejsze i bogatsze - tu widzę klasyczny (hehehe, co za nowina :)) styl GW - Shining Gold i Chestnut Ink, jeśli dobrze widzę :) No i na koniec srebrny. Pancerz mógłby dostać jeszcze jedno delikatne przejście przed zaznaczeniem samych krawędzi. Cienie można by także poglębić.

Ale to w sumie detale, bo całość na duży plus. Oczywiście i tak najbardziej cieszę się z faktu, że malowałeś metalikami, a nie stosowałeś NMM :twisted:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Klasa Panie :) Jedynie ten złoty jakiś taki ... :wink: Reszta super .

p.s-Płaszczyk mnie zniszczył =D> najładniejsza część figsa :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

nie będę nic wymyślał nowego ;) prace wypaśne i tyle...

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Szczerze to jak na Ciebie to spodziewałbym się czegoś bardzej widowiskowego :wink: Nie pisze że jest źle bo jest super, ale nie ma takiego jakiegoś "Wow jak on to zrobił :shock: " No moze oprócz plecionki na płaszczu. Ta jest boska 8) . No a tak to nic tylko pogratulowąć schludnej bardzo udanej pracy :)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

hm... no... zlinczujecie mnie. ale oprocz podstawki i tego krzyza z tylu oraz "plecionki" ta figsa kompletnie mi sie nei podoba... :( niebieski pancerz tak naprawde niema rozjasnien. tylko w zaglebieniach cienie, a "ostre krawędzie". twarz tez strasznie płytka a plaszcz tez moglby miec wiecej rozjasnien... hm.. neiwiem być moze to wina tego ze model nadal sie swieci? moze jakis lakier matowy? hm... przykro mi Szary, ale spodziewalem sie czegos wiecej... :(

pozdrawiam
Maciek

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Siasek pisze:niebieski pancerz tak naprawde niema rozjasnien. tylko w zaglebieniach cienie, a "ostre krawędzie".
Ślepy jesteś, większość płyt rozjaśniana jest całościowo a nie tylko po krawędziach, najlepiej widać to z tyłu.

Martwi mnie tylko płaszcz bo wygląda jak by był obity na kancie.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Rapta
Kretozord

@SIasiek: Skoro juz piszesz takie komentarze bez odzwierciedlenia w rzeczywistosci to rob to chociaz po Polsku #-o

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Raptaparat pisze:@SIasiek:piszesz takie komentarze bez odzwierciedlenia w rzeczywistosci
ziom, jakie bez odzwierciedlenia? same plyty pancerza maja bardzo male rozjasnienia, ktore jeszcze bardziej giną w metalikach! jedynie na plecach termola widac je troche. ale reszta to tak naprawde są same ostre krawędzie plus troche cieni. hm... takie moje zdanie ale to już kwestia gustu.

fajnę są srebrne metaliki, ale złote? hm... może jestem ślepy ale kompletnie mi nie leżą ;D wybaczcie koledzy i kolezanki ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

ziom, jakie bez odzwierciedlenia? same plyty pancerza maja bardzo male rozjasnienia, ktore jeszcze bardziej giną w metalikach! jedynie na plecach termola widac je troche. ale reszta to tak naprawde są same ostre krawędzie plus troche cieni. hm... takie moje zdanie ale to już kwestia gustu.
Przeczytaj to jeszcze raz ... :wink: Ten wywód jest tak nielogiczny :P Kwestią gustu może być dobór kolorów itp. ale nie stan faktyczny czyt. rozjaśnienia lub ich brak :wink: Sorry musiałem się przyczepić :P
Przechodząc do sedna ... Rozjaśnienia są może nie jakieś mega uber ,ale bardzo dobrze je widać ,z tyłu szczególnie .Złoty faktycznie odbiega od reszty malowania .

p.s-Po prostu Siasek lubi mocniejsze kontrasty i tyle ;)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

szczurek pisze:
Przeczytaj to jeszcze raz ... :wink: Ten wywód jest tak nielogiczny :P Kwestią gustu może być dobór kolorów itp. ale nie stan faktyczny czyt. rozjaśnienia lub ich brak :wink: Sorry musiałem się przyczepić :P
Przechodząc do sedna ... Rozjaśnienia są może nie jakieś mega uber ,ale bardzo dobrze je widać ,z tyłu szczególnie .Złoty faktycznie odbiega od reszty malowania .

p.s-Po prostu Siasek lubi mocniejsze kontrasty i tyle ;)
kwestia tego czy rozjasnienie jest mocne czy nie to jest kwestia gustu. i o ile dla mnie ona są znikome tak np. dla maszynki do gwałcenia są wystarczające. wiesz, wszystko zalezy od tego co sam lubisz, a oceniajac figurke to ma duzy wplyw. ;)

ale nie rozpętujmy juz kolejnego questa do ustalenia :roll:

Rapta
Kretozord

Mlody czlowieku, brakuje Ci edukacji. "Edging" - taki fajny styl wymyslony swego czasu przez ekipe eavy metalowa. Polega na zakreslaniu kantow (edges) cieniutka linia, co ma nadac figurce wyrazistosci. Dobrze gra z old schoolowymi typami sztandarow :]

Nie mow, ze rozjasnienia sa znikome, bo je doskonale widac i bardzo dobrze okreslaja ksztalt modelu.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Raptaparat pisze:Mlody czlowieku, brakuje Ci edukacji. "Edging" - taki fajny styl wymyslony swego czasu przez ekipe eavy metalowa. Polega na zakreslaniu kantow (edges) cieniutka linia, co ma nadac figurce wyrazistosci. Dobrze gra z old schoolowymi typami sztandarow :]

Nie mow, ze rozjasnienia sa znikome, bo je doskonale widac i bardzo dobrze okreslaja ksztalt modelu.
no co Ty nie powiesz? ;D wiem co to jest Edging. ale sam edging to za mało IMO. sama powierzchnia tez powinna byc rozjasniana. a to jest bardzo słabo widoczne (może dlatego ze model sie blyszczy?).

Rapta
Kretozord

Dlaczego piszesz, ze "powinna byc rozjasniana". Technike dobiera sie w zaleznosci od efektu jaki chce sie otrzymac. Szary napisal co mial na celu i co go inspirowalo.

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Raptaparat pisze:Mlody czlowieku, brakuje Ci edukacji. "Edging" - taki fajny styl wymyslony swego czasu przez ekipe eavy metalowa. Polega na zakreslaniu kantow (edges) cieniutka linia, co ma nadac figurce wyrazistosci. Dobrze gra z old schoolowymi typami sztandarow :]

A tak z ciekawości. Z kąd bierzecie tą "edukacje"? Bo ja bym się z checią do edukował (nie wiedziałem np co to edging jest :P ) :wink:

ODPOWIEDZ