CO jescze?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

CO jescze?

Post autor: Mastema »

to ja pierwszy :D
wymieniam tu główne 4:
1) RPG-i-kilkuletni staz jako MG do WHFRP , osobiście uważam starą edycje za lepszą, ale cóż...
2)nałogowo meczę gitare (proszę bez skojarzeń :P ), poprostu lubie na niej grać, co niekoniecznie odpowiada sasiadom. Jeden minus: przez zakup nowego wiosła straciłem możliwość zakupu 11 pudełek figurek :evil:
3) terrarystyka: mam kilka pajączków i inych zwierzątek, ogólnie dobrze mi sie z nimi mieszak, moim rodzicom już nie....
4)rysunek: taaa od małego , uwielbiam rysować, co niekoniecznie oznacza że mam talent :D rodzice zawsze wysyłali mnie na jakies warsztaty, to czegoś tam sie nauczyłem..

wiem że niektóre tematy pośrednio mówią o naszych zainteresowaniach i gustach, a to muzycznych, a to kto lubi mangi itd. Ale tu można by to jakos podsumować, gdyby ktos chciał sie podzielić tą wiedzą, to może to zrobic. A może się okaże że bedzie tu nowy temat do rozmowy, bo trafią się dwie osoby z identycznym hobby nr2, bo nr 1 jest oczywiście WFB :D
bądź popostu znajdzię się wolny bębniarz do zespołu :P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

co jeszcze??

po wfb, a moze przed albo na równi stoji muzyka :D Tak jestem pasjonatem i zapaleńcem muzycznym. rodzaj to od rocka po hevy metal, przechodząc od zeppelinów kończąc na ozzym...

i wiele innych rzeczy, troche mniej troche wiecej, lubiałem rysować a bardziej malować szczególnie olejami, kiedyś chodizłem do galerii czwiczyć warsztat niestety lenistwo nie pozwoliło mi tego dalej kontynuować. Na gitarze też próbowałem, a nawet próbuje się uczyć, nie mam swego wiosął ale brat ma i to przez to czasem biore instrument do ręki.
A przez ajkies ostatnie 2\3 lata trace strasznie duzo czasu, oj bardzo duzo czasu na wałęnsaniu się po knajpach i to jest jakby takie najbardziej czasochłonne i nie koneicnzie dobre :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

1.rpgowanie w roli dlugoletniego gracza i dorywczego MG
2. ostatnimi czasy ASG
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Duzo tego ;)

1. Niegdys sztuki walki ( 3 lata Aikido , 6 miechow Taekwondo , od 2 lat tylko teoria sie interesuje a praktyka zniknela ;)

2. Siatkowka ( 4 lata w rep LO , 3ecie miejsce z nia na wszystkie szkoly ponadgimnazjalne w Bydzi )

3. Silownia ( to od roku , teraz to juz na to tylko mam czas ;)

4. Muzyka ( tutaj przede wszystkim amerykanski rap)

5. Literatura zwiazana przede wszystkim z fantastyka

6. Snowboard ( to maniakalnie :D , planuje zrobic sobie instruktora ;)

7. Dobre kino

8. Psy ( intersuje sie wszystkim co z nimi zwiazane rasami , szkoleniem itd)

To tak te rzeczy , ktore z miejsca moge wymienic , a pewnie jeszcze zapomnialem o sporej ilosci ;)

EDIT : no tak przypomnialem sobie o kilku rzeczach jak inni zaczeli pisac w sumie ja to wszystko klasyfikuje jako hobby , a nie jako zianteresowania tylko , bo poswiecam wszystkiemu sporo czasu ;)

9. Polityka ( zboeczenie przez kierunek studiow )

10 . Historia ( nie ma jak miec babcie historyczke i byc zaszczepiony historia w wieku 5 lat ;)

11. Piwo - oj tak moze nie pije ostatnio duzo , ale piwosz ze mnie spory , uwielbiam probowac piwa kazdej marki ( no moze nie te za 1,10 :D )
Ostatnio zmieniony 8 lut 2007, o 11:53 przez Ziemko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

1. Niegdys sztuki walki ( 3 lata Aikido , 6 miechow Taekwondo)
Dobrze wiedziec.Trzeba bedzie sie zastanowic 2 razy zanim Ci nastukamy :P :P :wink:

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Chory pisze:
1. Niegdys sztuki walki ( 3 lata Aikido , 6 miechow Taekwondo)
Dobrze wiedziec.Trzeba bedzie sie zastanowic 2 razy zanim Ci nastukamy :P :P :wink:
e tam zastanowić... poprostu przyjdziemy większą grupą :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

B_sk kasuj posty ile wlezie , bo znow spamer Chory sie dorwal , a widac to zarazliwe ;) ( tego posta tez skasuj )

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Bez przesady, to zostawię, bo potem się dowiaduję, że terror i cenzurę wprowadzam. :) Ale wolałbym, żeby jednak posty były choć trochę na temat.

A co do szeroko pojętego hobby, to:

Koszykówka-5 lat trenowałem, teraz sobie w lidze amatorskiej pogrywam
Piłka nożna-też amatorska liga szóstek
Lubię sobie też posłuchać czegoś, przeczytać książkę, czy dobry film obejrzeć, ale nie nazwałbym tego hobby.
No i lubię wypić trochę wódki i skoczyć sobie do klubu i to nawet bardzo, ale też nie jestem pewien czy to hobby można nazwać. :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
5zyCh4
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: 5zyCh4 »

Różnie bywało, ale los podrzucił mi WFB i inne hobby uprawiam bardzo spontanicznie .

- dobry film,
- muzyka,
- dobra książka (gł. fantastyka),
- rysunek,
- fotografia (amatorska, ale daje radę :roll: ),
- koszykówka (rekreacyjnie),
- wszystko co związane z komputerem (od programowania po grafikę),

No to chyba tyle na tą chwilę :wink: .
.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

1. muzyka, alternatywna, szeroko rozumiana... ale glownie hardcore, nu-metal, praktycznie wszystko i to maniakalnie... no bez disco polo, debilnego techno i murzynskiego hip hopu... (i nawet jest wyzej w hierarchii niz WFB :) )

2. filmy, a dokladniej kolekcjonowanie DVD (to od mniej wiecej roku :) ), dobre filmy warto dodac :)

3. po graniu w WFB hobbystycznie zajmuje sie zarabianiem na WFB :) i idzie mi to dosc dobrze :wink:

4. piwo, duzo piwa :) , ale jakos nie lubie pic na turniejach, rozgraniczam WFB od imprez i zawsze rozgraniczalem... na czym cierpi moj wizerunek w srodowisku WFB :P

jeszcze wiadomo interesuje sie pilka, szeroko rozumianymi wydarzeniami sportowymi, samochodami itp, ale tego hobby bym nie nazwal, bo hobby to cos co robi sie w miare regularnie i co sprawia jakąs radoche, a ja ani nie kibicuje regularnie, a i czasami zupelnie mnie to nie bawi, wrecz mnie meczy ;)

pzdr !!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Jak kazdy prawdziwy samiec - motoryzacja (w tym nacisk na tuning i wyscigi na 1/4 mili ) :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Trochę tego mam, a podeprę się cytatem z poprzednika :)
szczurek pisze:Jak kazdy prawdziwy samiec -
- strzelectwo: pneumatyczne, mały kaliber (.22), większy kaliber (9 mm para czu makarov), jeszcze większy kaliber ( kałasz, .30-06) i śrutówki. Dorobiłem się patentu strzeleckiego. Z pozwolenia, przy obecnym nastawienu policji do tego tematu, zrezygnowałem.
- szermierka historyczna (rapier, lewaki, szabla) z nastawieniem na szermierkę (nie stroje czy hierarchię). Współdziałałem ze Szczepanem Twardochem (może ktoś kojarzy naszą stronę). Z braku czasu dłuższa przerwa.
- co idzie za dwoma poprzednimi - broń wszelkiego rodzaju (palna, biała, samobieżna ;) )
- jazda konna
Z takich "mniej samczych" to:
- podróże. Małe (rower, konno, biegówki czy marsz z kijami) i większe (m. in. Ukraina, a w ostatnim roku koło podbiegunowe - Spitsbergen. Jeśli kogoś intersują zdjęcia ze Szpica, to może pooglądać tutaj.)
- historia, zwłaszcza mlitarna - chyba jak większość tutaj :twisted: No i lokalna.
- książki i muzyka,
- zdjęcia - amatorsko, ale dorobiłem się wystawy prac, pucharu w konkursie PTTK, a 7 marca kolejna wystawa w Gliwicach (zapraszam! :) ),
- aikido - obecnie niestety przerwa, ale zaniedługo mam zamiar wrócić.

Jeszcze trochę by się znalazło, ale wyliczyłem takie najważniejsze. I jeszcze w powyższe trzeba gdzieś wcisnąć WFB. :)

Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

A wiciec tak ...
Muzyka ... jaka pisalem w innym temacie ... pozatym wszystko co sie z nia wiarze tzn:styl ubierania, zloty, moze takze styl zycia bo uwielbiam szlajac sie z browcem po miescie i przesiadywac w knajpach ... a i bojki nie sa mi obce ...

Polityka wewnetrzna jak i swiatowa - poprostu lubie wiedziec co sie dzieje dookola i na czym swiat stoi

Historia choc teraz niestety to hobby poupada :(

RPG szeroko pojete wieloletni staz jako gracz ...

Manga i Anime - o tym co lubie mozna poczytac w innym temacie

Militaria - do tego stopnia iz bylem w grupie paramilitarnej patronowanej przez SG po 2 latach przerwa jakis rok poltora i potem ochotniczo odbyta zasadnicza sluzba wojskowa ... teraz zaluje ze nie zostalem ...

To takie glowne z moich zainteresowan

PS: Sorry za brak polszczyzny lecz klawaitura odmawia mi posluszenstwa mimo tego ze ja karmie i poje regularnie ...

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

No i miło tak poczytać, że jednak nie samym WFB żyjecie, a nawet Fanatyk, takim kompletnym fanatykiem nie jest :P choć napewno troche jednak jest :D
własnie czytając te posty przypomniałem sobie o łucznictwie, niestety, z dwa miesiące nie strzelałem z braku czasu :cry:

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Dobra no to tak

- Modelarstwo (głównie RC)
- terrarystyka :) narazie dużo zwierzaków nie mam ale z czasem stan ten się zmieni :)
- po feriach zapisuje się na Karate, ale wymienię już teraz :)
- Wh40k. Całkiem przyjemnie się w to gra, ale wole Battla ;)

To chyba tyle.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

- mój Kocurek
- humanistyka (całość, z głównym naciskiem na doktryny polityczno-prawne, ale także historia, stosunki międzynarodowe, kulturoznawstwo, filozofia, ostatnio zabieram się za nadrabianie zaległości w literaturze)
- gryzonie (szczur i chomiki), podziwiam ich wolę życia
- coraz bardziej cenię sobie dobrą kuchnię
- kiedyś zwykłe RPG, dziś sporadycznie komputerowe (ale jak już trafię na coś ciekawego to gram po 16h dziennie)
- horrory i science fiction, francuskie kryminały
- niektóre anime (jeśli są dobrze narysowane)
- dyskusje na forum (nałóg)
- knajpy ostatnio mniej
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Moje zainteresowania:

1) kino
2) muzyka
3) kręgle
4) pływanie
5) narty (jak mi się chce)
6) książki tolkiena i sapkowskiego
7) budowanie makiet

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

1) Taka jedna tam...
2) Historia Wypraw Krzyżowych.
3) ...historia?
4) Premier League (angielski futbol)
5) Szermierka.
6) Literatura.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Brat Tomasz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brat Tomasz »

off - road
balangi
karty
kluby nocne
piłka nożna
serniki i pierogi ruskie

dorywczo handluję też walutą.... ;)

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

1. Szermierka ( sportowa, za tydzień mistrzostwa polski )
2. WhRpg, nawet bardziej niż WhB
3. Offspring

ODPOWIEDZ