Pomysł na nagrody w Play Mini of the Month ... ;)
Pomysł na nagrody w Play Mini of the Month ... ;)
Generalnie pomysł jest taki by wzbogacić Play Mini of the Month o nagrody Trzeba tylko namówić kilku malarzy ,którzy pomalowaliby w każdym miechu figurkę zwycięscy (Jakiś pieszy model tzn. zwycięzca dawałby ze 3 nieduże modele ,a malarz decydowałby co pomaluje ) Myślę ,że kilka osób by sie znalazło (Ja + kilka malarzy którzy bezinteresownie ... z naciskiem BEZINTERESOWNIE )
Inny patent to dawanie pomalowanych modeli jako nagrody (malarz w domu śmiga co chce i daje gotową pracę jako bonus dla zwycięzcy ) .
Jeżeli znalazłoby sie ze 2-3 malarzy + Ja to naprawdę wypadałaby figurka na 2-3 miechy
Jak zapatrujecie się na taki pomysł No i czy są jacyś chętni malarze coby ...
Inny patent to dawanie pomalowanych modeli jako nagrody (malarz w domu śmiga co chce i daje gotową pracę jako bonus dla zwycięzcy ) .
Jeżeli znalazłoby sie ze 2-3 malarzy + Ja to naprawdę wypadałaby figurka na 2-3 miechy
Jak zapatrujecie się na taki pomysł No i czy są jacyś chętni malarze coby ...
Jeśli w PMOTM zazwyczaj zwycięża ten, kto ma najładniej pomalowaną figurkę, to chyba woli samemu sobie pomalować... Może lepiej coś w stylu farbek itp. albo samych figurek.
Pomysł z nagrodami całkiem niezły. Tylko nazwyczaj ci b. dobzi malarze (bo o takich chyba mówimy, żeby mogli pomalować model na wzór) mają terminy zawalone strasznie Hym farbka mogłaby być dobrym pomyslem. Albo zamówienie w bitspudle na okresloną kwotę...
Czas na kubeł zimnej wody.
Z dawaniem figurek są problemy następujące:
1.Poczta umie nawalić. Mogą być cyrki z przesyłaniem.
2.Takie rzeczy mogą się odbywać ale na pewno nie przez oficjalną drogę na forum z błogosławieństwem BP - obsuwy terminów z oddaniem pracy, przypadkowe zniszczenie modelu, zgubienie modelu, kradzież, itd itp. Jeżeli tak, to można ogłosić jak Rap że może komuś coś tam pomalować. Ale jako oficjalne nagrody?
Ja bym proponował np. jako nagrodę może gdzieś w profilu coś jak ranga ale "Zwycięzca Play Mini of the Month n".
Pomyśli się z adminami co zrobić
Nagrody były i może wrócą - zniżki w Bits Pudle plus kiedyś podobno możliwość pokazania pracy w gablotce u Faberów.szczurek pisze:Generalnie pomysł jest taki by wzbogacić Play Mini of the Month o nagrody Trzeba tylko namówić kilku malarzy ,którzy pomalowaliby w każdym miechu figurkę zwycięscy (Jakiś pieszy model tzn. zwycięzca dawałby ze 3 nieduże modele ,a malarz decydowałby co pomaluje ) Myślę ,że kilka osób by sie znalazło (Ja + kilka malarzy którzy bezinteresownie ... z naciskiem BEZINTERESOWNIE )
Z dawaniem figurek są problemy następujące:
1.Poczta umie nawalić. Mogą być cyrki z przesyłaniem.
2.Takie rzeczy mogą się odbywać ale na pewno nie przez oficjalną drogę na forum z błogosławieństwem BP - obsuwy terminów z oddaniem pracy, przypadkowe zniszczenie modelu, zgubienie modelu, kradzież, itd itp. Jeżeli tak, to można ogłosić jak Rap że może komuś coś tam pomalować. Ale jako oficjalne nagrody?
Kto daje kase na figurki? Userzy? To kto zbiera kase na figurki? Jak?szczurek pisze: Inny patent to dawanie pomalowanych modeli jako nagrody (malarz w domu śmiga co chce i daje gotową pracę jako bonus dla zwycięzcy ) .
Ja bym proponował np. jako nagrodę może gdzieś w profilu coś jak ranga ale "Zwycięzca Play Mini of the Month n".
Pomyśli się z adminami co zrobić
-
- Kretozord
Teraz już nie zasnę spokojnie.Fanatyk pisze:1.Poczta umie nawalić. Mogą być cyrki z przesyłaniem.
Dobry pomysł jest a tu jakieś kłody pod nogi
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
To może wysyłać kurierem? Według mnie dobry jest pomysł (mój ) z farbką/innym akcesoriem do malowania/modelowania figurek...
Nie no Fanatyk nie bądź takim pesymistą
Z poczta chyba aż tak wieliego problemu nie ma Sam wysyłam masę paczek i ostatnoo rzadko się obsuwy zdarzają Zresztą nawet kilku dniowa obsuwa to chyba nie jakiś MEGA UBER problem
Co do malowania figurek i dawania gotowych prac jako nagrody :
Sam mam mase jakiś niepotrzebnych figsów (o niedużej wartości) Chyba każdy ma coś co mu szafę zawala itp. Jeżeli nawet nie to na wstępie figurek na 8-9 miechów znajdę ,a później ewentualnie mogą to być pojedyncze modele złożone z bitspudla
@Piotrax
Po to właśnie powstał ten temat żeby sie zorientować ilu malarzy by sie zgłosiło (1 pieszy model raz na 2-3 miesiące to chyba każdy da radę )
P.s-Tomashowi sie pomysł podoba ,więc oporu ze strony BP chyba nie będzie Fanatyku
Z poczta chyba aż tak wieliego problemu nie ma Sam wysyłam masę paczek i ostatnoo rzadko się obsuwy zdarzają Zresztą nawet kilku dniowa obsuwa to chyba nie jakiś MEGA UBER problem
Co do malowania figurek i dawania gotowych prac jako nagrody :
Sam mam mase jakiś niepotrzebnych figsów (o niedużej wartości) Chyba każdy ma coś co mu szafę zawala itp. Jeżeli nawet nie to na wstępie figurek na 8-9 miechów znajdę ,a później ewentualnie mogą to być pojedyncze modele złożone z bitspudla
W takim układzie można się zrzec wtedy 2 czy 3 osoba ... albo zostaniemu pomalowana figurka na poleczkęJeśli w PMOTM zazwyczaj zwycięża ten, kto ma najładniej pomalowaną figurkę, to chyba woli samemu sobie pomalować...
@Piotrax
Po to właśnie powstał ten temat żeby sie zorientować ilu malarzy by sie zgłosiło (1 pieszy model raz na 2-3 miesiące to chyba każdy da radę )
P.s-Tomashowi sie pomysł podoba ,więc oporu ze strony BP chyba nie będzie Fanatyku
kiedyś były zniżki do Bitspudła (nie wiem czy są dalej?), ale raz wygrał mój brat, raz ja i nic nie dostaliśmy, chociaż się dopominałem
Padł pomysł rangi - mi przyszło do głowy coś w tym stylu, ale jako ikonka przy normalnej randze. Taki mały banerek, np: 'PMotM x winner', albo medal
No i, skoro taki banerek czy ranga = wieczna chwała , to można by zrobić stały temat-galerię dla zwycięskich prac.
Padł pomysł rangi - mi przyszło do głowy coś w tym stylu, ale jako ikonka przy normalnej randze. Taki mały banerek, np: 'PMotM x winner', albo medal
No i, skoro taki banerek czy ranga = wieczna chwała , to można by zrobić stały temat-galerię dla zwycięskich prac.
Sorry że czekacie jeszcze na kody promocyjne. To jedna z tych rzeczy, które spychałem na "później", aż zapomniałem. W każdym razie powrócą i wszyscy dotychczasowi zwycięzcy PMoTM je dostaną, słowo.
Stawka jak za pierwszym razem (bodajże pamiętałem przy pierwszych dwóch edycjach), czyli skromniutkie nagrody bardziej uznaniowe i "kumpelskie", niż pełnowypasowe prajzy. A konkretnie bony na zakupy w BitsPudle (tj. taką częśc kwoty zamówienia my pokrywamy) na 25, 20 i 15 zł dla zdobywców odpowiednio 1, 2 i 3 miejsca.
W każdym razie najpóźniej w sierpniu wszyscy, którym się należy, otrzymają swoje kody. Dlaczego dopiero w sierpniu? Jesteśmy w trakcie rozszerzania oferty o parę sytych rzeczy (np. ProCreate ).
Pomysł "malowania dla zwycięzcy konkursu malarskiego" wydaje mi się dość dziwny, ale ja zmysł i wyczucie oczekiwań odnośnie PMoTM straciłem dawno, więc jeśli Wam się dany pomysł spodoba -- to czemu nie?
Stawka jak za pierwszym razem (bodajże pamiętałem przy pierwszych dwóch edycjach), czyli skromniutkie nagrody bardziej uznaniowe i "kumpelskie", niż pełnowypasowe prajzy. A konkretnie bony na zakupy w BitsPudle (tj. taką częśc kwoty zamówienia my pokrywamy) na 25, 20 i 15 zł dla zdobywców odpowiednio 1, 2 i 3 miejsca.
W każdym razie najpóźniej w sierpniu wszyscy, którym się należy, otrzymają swoje kody. Dlaczego dopiero w sierpniu? Jesteśmy w trakcie rozszerzania oferty o parę sytych rzeczy (np. ProCreate ).
Pomysł "malowania dla zwycięzcy konkursu malarskiego" wydaje mi się dość dziwny, ale ja zmysł i wyczucie oczekiwań odnośnie PMoTM straciłem dawno, więc jeśli Wam się dany pomysł spodoba -- to czemu nie?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a jeśli ktoś wygrał kilka edycji to bony jak rozumiem się sumująTomash pisze: Stawka jak za pierwszym razem (bodajże pamiętałem przy pierwszych dwóch edycjach), czyli skromniutkie nagrody bardziej uznaniowe i "kumpelskie", niż pełnowypasowe prajzy. A konkretnie bony na zakupy w BitsPudle (tj. taką częśc kwoty zamówienia my pokrywamy) na 25, 20 i 15 zł dla zdobywców odpowiednio 1, 2 i 3 miejsca.
co do nagród to malowanie figurki jest imo kiepskim pomysłem. Bony do BitsPudła to super sprawa, jeśli będą (też kiedyś już o to pytałem i zostałem subtelnie olany).
No i ranga/medal - wypas
No ranga brzmi fajnie Wstawianie pracy do Faberów jak wspominał Tomash też nie głupi pomysł
Taa, według mnie bony/ranga (jak farbek nie chcecie )
Rakso, nie zostałeś olany - mam wciąż Twoją PMkę
I oczywiście kody się sumują, więc niektórzy będą mieli niezłą nagrodę w sumie!
I oczywiście kody się sumują, więc niektórzy będą mieli niezłą nagrodę w sumie!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny