Nowe WE w 7 Edycji - czyli koncert życzeń i o minusach AB

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

a ja bym chciał leśny czołg... Taki napędzany na wywar z gumi jagód...

xD

EDIT: No i wsv 2+ dla drzewca, bo teraz jest niegrywalny przecież... :D

Awatar użytkownika
Tiadem
Pseudoklimaciarz

Post autor: Tiadem »

Widzę ze mój post spowodował ze ludzie zaczęli wymyślać niestworzone rzeczy aby ulepszyć WE :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

No ba. ;)
Przydałaby się jeszcze jakaś jazda na orłach, z WS 6, tańcami jak dancerzy i wardem 4+ xD No ofc i asv na 2+.

Nie no dobra powaga, jedyne co bym chciał to wsv 5+ z bazy na dancerach, na wszystko... Jakieś nowe itemy i byłbym w niebie, powaga. :D

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

przede wszystkim porazka jest podzial na magic itemy, spite'y i kindredy, powinni to skasowac zgodnie zreszta z moda w nowych bookach. Po co tyle komplikowac i umieszczac sto opcji , z ktorych i tak co dziesiata tylko jest grywalna ?

A tak to treeman ancient nie powinien zajmowac rare'a.
A w ramach spontatnicznego natchnienia - longbowy powinni im zmienic na bowy (kto slyszal by po lasach, gdzie zasieg widzenia i strzalu jest ograniczony elfy uzywaly dlugich lukow ?, nawet transportowanie takiego byloby klopotliwe w biegu). Za to wszystkim killing blowy przy strzelaniu. Az takie przegiete by to nie bylo, a przynajmniej mieli by szanse ustrzlic ciezkozbrojnych czy generalnie "byc dobrym w tym w czym sie specjalizuja"

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Dyd pisze: A tak to treeman ancient nie powinien zajmowac rare'a.
A w ramach spontatnicznego natchnienia - longbowy powinni im zmienic na bowy (kto slyszal by po lasach, gdzie zasieg widzenia i strzalu jest ograniczony elfy uzywaly dlugich lukow ?, nawet transportowanie takiego byloby klopotliwe w biegu). Za to wszystkim killing blowy przy strzelaniu. Az takie przegiete by to nie bylo, a przynajmniej mieli by szanse ustrzlic ciezkozbrojnych czy generalnie "byc dobrym w tym w czym sie specjalizuja"
looo ja pie###le :shock: :lol2:

ani to z kliamtem nie powiązane ani tym bardziej z równowagą w grze, któa jest i tak zaburzona. Przecież Glade Guardsi to są wyśmienici strzelcy, najlepsi w grze i dlugo nie mieli sobie równych, teraz dolanczają do nich kusznicy mrocznych, jednak gg są od nich jak mi się zdaje niedużo lepsi. A z tymi KB to: :lol2: :lol2: :lol2:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

:O

A co wy na to, żeby czarodzieje z obu armii mieli wspólną pulę kostek casta i dispella, a magic itemy ze wszystkich armii zebrać w jedne? i niech się już nie dzielą na weapony, arcany itd...

Wiem, że to temat do fantazjowania, ale twoje pomysły zniszczły mi wyobraźnię...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

max1 pisze:: a magic itemy ze wszystkich armii zebrać w jedne?
kiedyś tak bylo :)
F.N.

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Że wood elfy mogł używać drakenhoff'a, wampiry reaver bowa, helfy icon of sigmar, a imperium bow of loren? :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

wtedy byly inne itemy, jednak niektóre zostaly, np. battle banner każdy mógl brać :)
F.N.

Leśny Człowiek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Leśny Człowiek »

W ogóle każdy leśny łucznik powinien mieć bazowe 2 ataki z łuków, to by je wyróżniało... :D
WRdancerzy powinni mieć defa jak Fenix Guardzi i bazowe +1 atak bez tańca.
W maszynkach zrobiłbym Leaf Canonoa, który by wystrzeliwał liście dębu, z taką szybkością, że na 3+ byłby KB. Coś a la tnące liście Bulbasaura, jeśli ktoś jeszcze Pokemony pamięta :wink:
Driady powinny być eteryczne, pomysł z zauroczeniem też jest niezły.
Proponuję jeszcze wiewiórcze swarmy i krecich minersów.
Treeman powinien miotać kamieniami i mieć hejta, każdej jednostki posiadającej topór:)
W ogóle powinniśmy mieć hejta do kurduplów.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Leśny Człowiek pisze: Treeman powinien miotać kamieniami i mieć hejta, każdej jednostki posiadającej topór:)
i feara przed White Lionsami :P

w ich flufie pisze, ze za jednym zamachem są zdolni ściać drzewo :P
F.N.

Leśny Człowiek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Leśny Człowiek »

No!xD Idąc dalej wzorem Władcy Pierścieni, jeśli czytaliście książkę. Było tam napisane, że podczas ataku na Isengard kora Drzewca nabierała twardości skały, więc w walce wręcz Treeman dostaje AS-a na 2+xD

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Widzę, że fantazja coraz bardziej was ponosi. :D
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Ej, a mnie nie ;( ja też chcę...
To ja chcę mieć liście (nie treemany, sam nie wiem co) w corach i gladów z siłą 5 i no armour save i...

A natchnął mnei mój pomysł z liściami jako swarmami w corach :D
Powinniśmy mieć czar, który powoduje wiatr, który robi z liśćmi co chce. Naprzykład zasłania wybrany oddział, dzięki czemu nei można w niego strzelać :D

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Przydałby się też przedmiot (może być one use only ;) ), po użyciu którego cały stół zamieniałby się w las. Mógłby nawet 100 pkt. kosztować... :D
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

i wszystkie stoly w obrębie pola widzenia gracza
F.N.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Krassus pisze:Przydałby się też przedmiot (może być one use only ;) ), po użyciu którego cały stół zamieniałby się w las. Mógłby nawet 100 pkt. kosztować... :D
chyba jedno zero zjadłeś... :twisted: :roll:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

A ja przeczytałem: "chyba za dużo zjarałeś..."

:D :D

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ptaq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ptaq »

"a ja chcem warda na 2+, 7 ataków na wszystkim, zabójcze króliczki z doliny Kreemwall i przedmioty z WoW'a, Lineage i tibii w podstawowym ekwipunku herosa..."

Nie wiem po co cały ten koncert życzeń, GW nie urządza "polsat dzieciom" tylko machną pewnie za rok czy 2 pod koniec edycji na odwal się booka do elfistów i na tym się skończy. Wyrzeźbią piękne figsy typu Nurgle Spawn (ble) itp. albo dorobią zmutowane wiewiórki, które będą zrzucane przez ogromne dzięcioły z aurą fiuta... Wszyscy będą happy, a szczególnie ci, którzy WE nie grają ;] Ostatnio GW ma tendencję do zapominania o nich. Chyba jedyną bardziej zapuszczoną rasą są ogry. Co nam z zajebistego kodexu, jeśli powstaje on parę miechów przed renowacją innych ras, które stają się jeszcze bardziej zajebiste?

Pozdro

ODPOWIEDZ