Nowe WE w 7 Edycji - czyli koncert życzeń i o minusach AB
Moderator: Gremlin
No ba.
Przydałaby się jeszcze jakaś jazda na orłach, z WS 6, tańcami jak dancerzy i wardem 4+ xD No ofc i asv na 2+.
Nie no dobra powaga, jedyne co bym chciał to wsv 5+ z bazy na dancerach, na wszystko... Jakieś nowe itemy i byłbym w niebie, powaga.
Przydałaby się jeszcze jakaś jazda na orłach, z WS 6, tańcami jak dancerzy i wardem 4+ xD No ofc i asv na 2+.
Nie no dobra powaga, jedyne co bym chciał to wsv 5+ z bazy na dancerach, na wszystko... Jakieś nowe itemy i byłbym w niebie, powaga.
przede wszystkim porazka jest podzial na magic itemy, spite'y i kindredy, powinni to skasowac zgodnie zreszta z moda w nowych bookach. Po co tyle komplikowac i umieszczac sto opcji , z ktorych i tak co dziesiata tylko jest grywalna ?
A tak to treeman ancient nie powinien zajmowac rare'a.
A w ramach spontatnicznego natchnienia - longbowy powinni im zmienic na bowy (kto slyszal by po lasach, gdzie zasieg widzenia i strzalu jest ograniczony elfy uzywaly dlugich lukow ?, nawet transportowanie takiego byloby klopotliwe w biegu). Za to wszystkim killing blowy przy strzelaniu. Az takie przegiete by to nie bylo, a przynajmniej mieli by szanse ustrzlic ciezkozbrojnych czy generalnie "byc dobrym w tym w czym sie specjalizuja"
A tak to treeman ancient nie powinien zajmowac rare'a.
A w ramach spontatnicznego natchnienia - longbowy powinni im zmienic na bowy (kto slyszal by po lasach, gdzie zasieg widzenia i strzalu jest ograniczony elfy uzywaly dlugich lukow ?, nawet transportowanie takiego byloby klopotliwe w biegu). Za to wszystkim killing blowy przy strzelaniu. Az takie przegiete by to nie bylo, a przynajmniej mieli by szanse ustrzlic ciezkozbrojnych czy generalnie "byc dobrym w tym w czym sie specjalizuja"
looo ja pie###leDyd pisze: A tak to treeman ancient nie powinien zajmowac rare'a.
ani to z kliamtem nie powiązane ani tym bardziej z równowagą w grze, któa jest i tak zaburzona. Przecież Glade Guardsi to są wyśmienici strzelcy, najlepsi w grze i dlugo nie mieli sobie równych, teraz dolanczają do nich kusznicy mrocznych, jednak gg są od nich jak mi się zdaje niedużo lepsi. A z tymi KB to:
:O
A co wy na to, żeby czarodzieje z obu armii mieli wspólną pulę kostek casta i dispella, a magic itemy ze wszystkich armii zebrać w jedne? i niech się już nie dzielą na weapony, arcany itd...
Wiem, że to temat do fantazjowania, ale twoje pomysły zniszczły mi wyobraźnię...
A co wy na to, żeby czarodzieje z obu armii mieli wspólną pulę kostek casta i dispella, a magic itemy ze wszystkich armii zebrać w jedne? i niech się już nie dzielą na weapony, arcany itd...
Wiem, że to temat do fantazjowania, ale twoje pomysły zniszczły mi wyobraźnię...
kiedyś tak bylomax1 pisze:: a magic itemy ze wszystkich armii zebrać w jedne?
wtedy byly inne itemy, jednak niektóre zostaly, np. battle banner każdy mógl brać
-
- Pseudoklimaciarz
W ogóle każdy leśny łucznik powinien mieć bazowe 2 ataki z łuków, to by je wyróżniało...
WRdancerzy powinni mieć defa jak Fenix Guardzi i bazowe +1 atak bez tańca.
W maszynkach zrobiłbym Leaf Canonoa, który by wystrzeliwał liście dębu, z taką szybkością, że na 3+ byłby KB. Coś a la tnące liście Bulbasaura, jeśli ktoś jeszcze Pokemony pamięta
Driady powinny być eteryczne, pomysł z zauroczeniem też jest niezły.
Proponuję jeszcze wiewiórcze swarmy i krecich minersów.
Treeman powinien miotać kamieniami i mieć hejta, każdej jednostki posiadającej topór:)
W ogóle powinniśmy mieć hejta do kurduplów.
WRdancerzy powinni mieć defa jak Fenix Guardzi i bazowe +1 atak bez tańca.
W maszynkach zrobiłbym Leaf Canonoa, który by wystrzeliwał liście dębu, z taką szybkością, że na 3+ byłby KB. Coś a la tnące liście Bulbasaura, jeśli ktoś jeszcze Pokemony pamięta
Driady powinny być eteryczne, pomysł z zauroczeniem też jest niezły.
Proponuję jeszcze wiewiórcze swarmy i krecich minersów.
Treeman powinien miotać kamieniami i mieć hejta, każdej jednostki posiadającej topór:)
W ogóle powinniśmy mieć hejta do kurduplów.
i feara przed White LionsamiLeśny Człowiek pisze: Treeman powinien miotać kamieniami i mieć hejta, każdej jednostki posiadającej topór:)
w ich flufie pisze, ze za jednym zamachem są zdolni ściać drzewo
-
- Pseudoklimaciarz
No!xD Idąc dalej wzorem Władcy Pierścieni, jeśli czytaliście książkę. Było tam napisane, że podczas ataku na Isengard kora Drzewca nabierała twardości skały, więc w walce wręcz Treeman dostaje AS-a na 2+xD
Widzę, że fantazja coraz bardziej was ponosi.
Ej, a mnie nie ;( ja też chcę...
To ja chcę mieć liście (nie treemany, sam nie wiem co) w corach i gladów z siłą 5 i no armour save i...
A natchnął mnei mój pomysł z liściami jako swarmami w corach
Powinniśmy mieć czar, który powoduje wiatr, który robi z liśćmi co chce. Naprzykład zasłania wybrany oddział, dzięki czemu nei można w niego strzelać
To ja chcę mieć liście (nie treemany, sam nie wiem co) w corach i gladów z siłą 5 i no armour save i...
A natchnął mnei mój pomysł z liściami jako swarmami w corach
Powinniśmy mieć czar, który powoduje wiatr, który robi z liśćmi co chce. Naprzykład zasłania wybrany oddział, dzięki czemu nei można w niego strzelać
Przydałby się też przedmiot (może być one use only ), po użyciu którego cały stół zamieniałby się w las. Mógłby nawet 100 pkt. kosztować...
i wszystkie stoly w obrębie pola widzenia gracza
"a ja chcem warda na 2+, 7 ataków na wszystkim, zabójcze króliczki z doliny Kreemwall i przedmioty z WoW'a, Lineage i tibii w podstawowym ekwipunku herosa..."
Nie wiem po co cały ten koncert życzeń, GW nie urządza "polsat dzieciom" tylko machną pewnie za rok czy 2 pod koniec edycji na odwal się booka do elfistów i na tym się skończy. Wyrzeźbią piękne figsy typu Nurgle Spawn (ble) itp. albo dorobią zmutowane wiewiórki, które będą zrzucane przez ogromne dzięcioły z aurą fiuta... Wszyscy będą happy, a szczególnie ci, którzy WE nie grają ;] Ostatnio GW ma tendencję do zapominania o nich. Chyba jedyną bardziej zapuszczoną rasą są ogry. Co nam z zajebistego kodexu, jeśli powstaje on parę miechów przed renowacją innych ras, które stają się jeszcze bardziej zajebiste?
Pozdro
Nie wiem po co cały ten koncert życzeń, GW nie urządza "polsat dzieciom" tylko machną pewnie za rok czy 2 pod koniec edycji na odwal się booka do elfistów i na tym się skończy. Wyrzeźbią piękne figsy typu Nurgle Spawn (ble) itp. albo dorobią zmutowane wiewiórki, które będą zrzucane przez ogromne dzięcioły z aurą fiuta... Wszyscy będą happy, a szczególnie ci, którzy WE nie grają ;] Ostatnio GW ma tendencję do zapominania o nich. Chyba jedyną bardziej zapuszczoną rasą są ogry. Co nam z zajebistego kodexu, jeśli powstaje on parę miechów przed renowacją innych ras, które stają się jeszcze bardziej zajebiste?
Pozdro