a moze to ten drugi akapit trzeba zmienic?Q: Does the Rune of the True Beat affect Monstrous charactes(i.e. Treeman Ancients,Greater Daemons,Shaggoth Champions, etc.)?
A. NO,Ther are characters.Note that this means that a Shaggoth is affected,while a Shaggoth Champion isn't. A monstrous character os assumed to have the strength of mind and willpower to resist these sorts of things, while most other monsers are more mindless and instinctual in behavior
Troszkę inna bajka - Demony i LS
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Szkoda że pomimo że uaktualniono Demony w uściśleniach nadal nie ma tam skalryfikowanej kwestii rozstrzygania Pestilent Mucus... to dość skomplikowana sprawa, a ciężko mi tłumaczyć przeciwnikowi że np musi rzucać raz za każde zranienie z osobna i zdejmować po nim modele bo tak na forum napisał mi w temacie Jankiel... Wiem jak sam bym spojrzał na przeciwnika który by mi tak uzasadnił swoją interpretację
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Wreszcie coś napisałeś.Kensiorek pisze:a moze to ten drugi akapit trzeba zmienic?Q: Does the Rune of the True Beat affect Monstrous charactes(i.e. Treeman Ancients,Greater Daemons,Shaggoth Champions, etc.)?
A. NO,Ther are characters.Note that this means that a Shaggoth is affected,while a Shaggoth Champion isn't. A monstrous character os assumed to have the strength of mind and willpower to resist these sorts of things, while most other monsers are more mindless and instinctual in behavior
Ja takie "wrzutki" jak punkt 14 wycinam na pniu.
(Tak, podstawą ETC są nasze US)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
poniewaz w uscisleniach sie nic nie zmienilo w tej kwestii dodatkowo w uscisleniach jednoczesnie wypuyszczanych przez gw sie czesto pojawiaja takie sprzecznosci (magiczosc strzal, immune to psychology, ilosc boundow itp.)krecik_77 pisze:Poruszałem niedawno kwestię potworności demonów w świetle tego FAQ'a, to mi Shino grzecznie odpowiedział, że to działa TYLKO na RotTB, bo tylko do tej runy odnosi się FAQ bestii...
Ponieważ zrobił się z tego taki trochę temat "pytania o nowe demony", to ozwalam sobie się zapytać:
I drugie pytanie (jak doczytałem, to dla mnie odpowiedź oczywista, ale lepiej zapytać) - syrenka nie działa na obsługi machin?
Grałem, że smok rzuca na swoje Ld a jeździec na swoje. Źle czy dobrze? Jak trzeba, wkleję cały opis giftu.JaceK pisze:Tylko, że jeździec na smoku to jeden model.KrzysiekW pisze:"Models in base contact with the Daemon may not use another model's Leadership value"Piotras pisze: A czasami enrapturing gaze nie dziala tak, ze nie moge brac ld'ka od generała, bohatera w jednostce itp.?
I drugie pytanie (jak doczytałem, to dla mnie odpowiedź oczywista, ale lepiej zapytać) - syrenka nie działa na obsługi machin?
zeby wogole rzucic musi byc spelniony warunek
rb prz sobie nie mam wiem czy oni tylko szarz niemoga dobrowolnie deklarowac czy wogole szarowac stwierdzic nie jestem w stanie.
a one chyba zabraniaja zaloga szarzowac.This unit must be able to charge according to the normal Warhammer rules
rb prz sobie nie mam wiem czy oni tylko szarz niemoga dobrowolnie deklarowac czy wogole szarowac stwierdzic nie jestem w stanie.
OK, to kwestię wymuszania szarży obsługi maszyn za pomocą syreny mamy za sobą. Nie lza.
Wracam do pierwszego pytania z mojego posta powyzej.
Czy jeżeli w base kontakcie z demonem z enrapturing gaze ("Models in base contact with the Daemon may not use another model's Leadership value") jest model jeżdzca na wierzchowcu (czy to zwykłym z 1W czy potworze) to czy można przyjąć że jeździec rzuca na swoje Ld a wierzchowiec na swoje (np. żeby sprawdzić czy mogą atakować)?
Grałem właśnie tak (jeździec osobno, wierzchowiec osobno), ale nie jestem pewien, czy to poprawna interpretacja. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Wracam do pierwszego pytania z mojego posta powyzej.
Czy jeżeli w base kontakcie z demonem z enrapturing gaze ("Models in base contact with the Daemon may not use another model's Leadership value") jest model jeżdzca na wierzchowcu (czy to zwykłym z 1W czy potworze) to czy można przyjąć że jeździec rzuca na swoje Ld a wierzchowiec na swoje (np. żeby sprawdzić czy mogą atakować)?
Grałem właśnie tak (jeździec osobno, wierzchowiec osobno), ale nie jestem pewien, czy to poprawna interpretacja. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Powiem tak - logicznie rzecz biorąc powinno tak być że rzucają osobno.
Klimaciarz powie, że autorytet herosa jest tak wielki że ten model odnosi się też do konika, który jest jego wyposażeniem.
Zasada mówi - model i brak jest wyszczególnienia w przypadku jeźdźców i wierzchowców więc...
Klimaciarz powie, że autorytet herosa jest tak wielki że ten model odnosi się też do konika, który jest jego wyposażeniem.
Zasada mówi - model i brak jest wyszczególnienia w przypadku jeźdźców i wierzchowców więc...
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
po pierwszym przeglądzie uściśleń wpadło mi to w oko ale jakoś nie chciało mi sie pisać o tym! ;] fajnie teraz ludzie mogą wałować:D