Raporty i opinie z bitew VIIed Delfami

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

2 bolce i hydra stają się widzę standardem jeszcze przed oficjalnym pojawieniem się AB :) Ale to fajnie bo opcja 4 bolców zawsze mnie irytowała.
DE pokazują coraz większy potencjał, skoro wygrywają z demonami przy, jak piszesz, dość dużym pechu. Ciekawe jak by było gdyby przeciwnik miał większego demona.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zabili demonetki w dwie tury, a potem zginęli rozjechani przez plaguebearerów z heraldem - T4, ward i regeneracja plus kasowanie ASF przez heralda to była dla chłopaków zbyt wiele.
Bsb zabil najpierw heralda slaanesha, potem flesh houndy, COK spokojnie poradzili sobie z bloodletterami (ale wpadli w nich od boku) natomiadst hydra skasowała drugie flesh houndy i heralda nurgla-bsb.
Wszystko działało świetnie, jedynie magowie dali dupy - ale na rzuty nic się nie poradzi.
Ciekawe jak by było gdyby przeciwnik miał większego demona.
Jutro będę grał z dużym. Może będzie łatwiej, bo na demony na masie piechoty nie ma jakiej magii brać :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Jeśli uda ci się go sieknąć to koniecznie napisz jak, ja cały czas się zasatanawiam czym można by zlikwidować u nas takiego BT i nic mi nie przychodzi do głowy :roll: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
mika
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: mika »

Tullaris pisze:Jeśli uda ci się go sieknąć to koniecznie napisz jak, ja cały czas się zasatanawiam czym można by zlikwidować u nas takiego BT i nic mi nie przychodzi do głowy :roll: .
W sensie duzego demona? Jesli to nie Keeper to chyba najlatwiej bedzie execiutioners axe + asf banner.

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

to już nie lepiej dać inwerowanego warda w klocku - chalenge i niech sie z CR'a rozsypuje przegrywająć średnio o 5

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Też uważam że inwert ward jest najlepszy, do tego np crimson death i coś szybkiego do przewozu, pegaz lub konik, jeśli nie zabije to przynajmniej przytrzyma. No i zawsze można próbować starymi dobrymi RBT. Nie miałem okazji tego przetestować w praktyce ale tak to widzę.

Klocek byłby pewnie lepszy niż koń ale wątpię żeby ktoś dał się mu złapać, prędzej DR i harpie na flanki lub tył, ale to wszystko teoria, w praktyce wiadomo jak czasem bywa.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Przy jawności rozpisek zaden myślądy właściciel Greater Demona nie dotknie się nim do BG gdzie jest AS+Exe Axe(no chyba wyjątek KoSa)
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
mika
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: mika »

Murmandamus pisze:Przy jawności rozpisek zaden myślądy właściciel Greater Demona nie dotknie się nim do BG gdzie jest AS+Exe Axe(no chyba wyjątek KoSa)
A no tak, zapominam caly czas, ze wy gracie na jawne rozpy...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Nie wy(ja akurat nie) tylko Oni. :) Ja się nie zaliczam do lobby jawnorozpiskowej loży. Ale jak się coś dużego złąpie to biada takiemu. A czempioni posyłąni do pojedynku przez wroga przestają być problemem jak bez trudu wsadzimy max overkila czyli +5 . Czyli
+6 na dobrą sprawę.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

te deomy co jankielu grales nie byly raczej tip-topik :P
a co do wiekszych demonow, to ja mam kilka opcji:
albo probowac zestrzelic, powoundowac z czego sie da(najlepiej rbt), jak jest ranny to dobic smoczyskiem albo nawet cokami/witchkami
albo zlapac bsbkiem i potem szarze piechoty/coldow z +d3 i probowac sypac
tu pisze o bt albo keeperze, bo ptaka jest duzo latwiej utluc :P
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

mika pisze:
Tullaris pisze:Jeśli uda ci się go sieknąć to koniecznie napisz jak, ja cały czas się zasatanawiam czym można by zlikwidować u nas takiego BT i nic mi nie przychodzi do głowy :roll: .
W sensie duzego demona? Jesli to nie Keeper to chyba najlatwiej bedzie execiutioners axe + asf banner.

No ok, ale jak się bierze te wielką siekiere, to nie starcza pkt na dobry pancerz.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

pancerz starczy, ale innej ochrony nie bedzie...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Jerzyn pisze:pancerz starczy, ale innej ochrony nie bedzie...
Właśnie czyli jeśli który z bydlaków ustoi to nasz Dredlord ma przerąbane.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

ale tylko troche ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

te deomy co jankielu grales nie byly raczej tip-topik
A jaki masz sposób na 2x20 plaguebearerów z heraldami? Sypią się tak samo chętnie, jak BK z regenką.
Nie była to specjalnie prosta bitwa.

Dzisiaj grałem z esencją mordu khorna (bloodthirster, trzech heraldów na jugerach, 4xflesh houndy, 2x furie, 3xbloodletterzy). Upierdliwe, bo herosi mieli MR co najmniej 3, ja oczywiście niewylosowałem kuźni, więc BT był bezkarny. Kolejny raz okazało się, że hydra flesh houndy wciąga nosem, CO dla bsb był dobrym wyborem (na koncie mial dwa oddzialy houndów i heralda) a BG nie należy przeceniać (szarży dwóch juggenaughtów i psów nie wytrzymają. Magia szła dzisiaj dobrze, tylko czary były nie te, co trzeba :)
Kolejny raz dupy dali kusznicy - chyba zainwestuję w shades. 7 strzela tak samo dobrze, a jeszcze powalczyć może. No i można nimi spowolnić przeciwnika.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Wynik jaki?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Zły - 14-6 w plecy

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

No cóż, nie zawszę się wygrywa, mniemam że Bloodzia nie udało się usiec. Co do BG no cóż mają tylko AS 5+ T3 i S4 na Juggenaughty to jednak trochę mało i cudów od nich wymagać nie można.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Muszę tą rozpę przetestować na różnych przeciwników. Na demony moje panienki nie miały co rzucać i nawet nie generowałem dodatkowych kości, bo nie było po co.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Ja grałem dziś wraz z OnG przeciwko Imperium i WE, 1500pkt każdy.
Po raz kolejny hetred okazał się nie oceniony, magia kompletnie zawiodła (duża w tym zasługa jednej z czarodziejek która wylosowała czary nie nadające się do niczego i robiła w zasadzie za figuranta całą bitwę) tyle szczęścia że nie było miscasta żadnego i obie magiczki przeżyły. Świetnie wypadli CoK, którzy przejechali się z pomocą squigów przez jedną flankę przeciwnika, niszcząc knightów z priestem, 2 odziały glade guardów i działo z magiem. Z drugiej strony BG jedynie przytrzymali treemana przez 2 tury, chyba nie umiem grać tą jednostką jeszcze, za bardzo się boję że spadną od ostrzału, przez co nie są tam gdzie być powinni. A no i reakcja przeciwnika jak usłyszy jak działa invert ward- bezcenna :)
Ostatecznie 11:9 dla sił zła, choć gdyby nie biegacz który przedarł się na tyły pod koniec gry i zdziesiątkował nasze maszyny to było by lepiej.

ODPOWIEDZ