"Next time put a little heart into it..."
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
"Next time put a little heart into it..."
No wreszcie po tygodniu bez kompa (mainboard i zasilacz kaput) moge pokazac co nowego zmalowalem.
Lekka konwersja zainspirowana filmem "Vampire in Brooklyn" z Eddym Murphym jako tytulowym krwiopijca. W jednej z pierwszych scen wyrywa serce gangsterowi, ktory wczesniej probowal go zastrzelic mowiac "Next time put a little heart into it...". To mi sie tak pieknie skojarzylo z Wladkiem, wiec postanowilem go przyozdobic takim akcesorium
Schemat kolorystyczny jak widac zaczerpniety z okladki Army Booka. Szukalem kolorystyki, ktora jeszcze nie byla wykorzystana przy tym modelu.
Link do CMON.
Jak bede mial troche czasu to zlepie jeszcze jakies close ups (szczegolnie, ze to serce dosc slabo widac, ale to tez wina swiecacego lakieru)
Lekka konwersja zainspirowana filmem "Vampire in Brooklyn" z Eddym Murphym jako tytulowym krwiopijca. W jednej z pierwszych scen wyrywa serce gangsterowi, ktory wczesniej probowal go zastrzelic mowiac "Next time put a little heart into it...". To mi sie tak pieknie skojarzylo z Wladkiem, wiec postanowilem go przyozdobic takim akcesorium
Schemat kolorystyczny jak widac zaczerpniety z okladki Army Booka. Szukalem kolorystyki, ktora jeszcze nie byla wykorzystana przy tym modelu.
Link do CMON.
Jak bede mial troche czasu to zlepie jeszcze jakies close ups (szczegolnie, ze to serce dosc slabo widac, ale to tez wina swiecacego lakieru)
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
Rap jesteś świetnym malarzem naprawdę. Pierwszy Vlad, który mi sie podoba i od razu fantastyczny. brawo cóż więcej mówić
No, ktoś tu faktycznie "włożył trochę serca..."
Dobra - głowa, kolec i miecz - Tylko włosy takie same, jak skóra
Ładny, ciemny czerwony, a także cały NMM, płaszcz bardzo subtelny, delikatnie rozjaśniony, nadaje charakteru. Chyba najsłabiej wyszło futro z tego wszystkiego... Kolorystyka bardzo odpowiednia, złoto pięknie się mieni, ale nie bije po oczach, akurat Twój NMM uważam za jeden z najlepszych, jakie do tej pory widziałem w ogóle, serio. Przypomina trochę efekty Alexi Z, ale Twój jest o wiele płynniejszy i to widać od razu. Klejnot ma mieczu też jest rewelacyjny.
No i pomysłowa podstawka Nie wiem, co mógłbym więcej napisać, więc tylko już sobie popatrzę na ten model. Dobra robota!
... a że "pod latarnią najciemniej..."Raptaparat pisze:Schemat kolorystyczny jak widac zaczerpniety z okladki Army Booka. Szukalem kolorystyki, ktora jeszcze nie byla wykorzystana przy tym modelu.
Dobra - głowa, kolec i miecz - Tylko włosy takie same, jak skóra
Ładny, ciemny czerwony, a także cały NMM, płaszcz bardzo subtelny, delikatnie rozjaśniony, nadaje charakteru. Chyba najsłabiej wyszło futro z tego wszystkiego... Kolorystyka bardzo odpowiednia, złoto pięknie się mieni, ale nie bije po oczach, akurat Twój NMM uważam za jeden z najlepszych, jakie do tej pory widziałem w ogóle, serio. Przypomina trochę efekty Alexi Z, ale Twój jest o wiele płynniejszy i to widać od razu. Klejnot ma mieczu też jest rewelacyjny.
No i pomysłowa podstawka Nie wiem, co mógłbym więcej napisać, więc tylko już sobie popatrzę na ten model. Dobra robota!
No tak Roman, skoro tobie się podoba to musi być full proRap jesteś świetnym malarzem naprawdę. Pierwszy Vlad, który mi sie podoba i od razu fantastyczny. brawo cóż więcej mówić Applause
Fotka ze zbliżeniami dużo dodaje figurce. Jedyne co mi się nie do końca podoba to futro i płaszcz, ale tego się po prostu nie da ładnie zrobić
Z twarzą też nie jest do końca fajnie, po pierwsze jest za bardzo podobna do włosów. Po drugie te brązowe glazy są jakieś takie dziwne, z daleka wyglądają fajnie, ale z bliska to chyba nie to. To tylko kwestia gustu, technicznie wszystko jest okej. Ja bym tam dal jakiś fiolet
Ogólnie masz ode mnie dyszkę i liczę na rewanżyk
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
pamietaj o rewanzykuRaptaparat pisze:Ja wiem co ty bys dal: rozowa skore i zielone butyMuK pisze: Ja bym tam dal jakiś fiolet
Rapta, gratuluje bardzo udanej pracy. Można śmiało powiedzieć, że Twoje wyczucie trójwymiaru jest już dobrze wypracowane, co w połączeniu z bardzo dobrym warsztatem stawia cię w krajowej czołówce.
'Komiks' w najlepszym wydaniu.
Pozdrawiam!
Sz.
'Komiks' w najlepszym wydaniu.
Pozdrawiam!
Sz.
Cud ,miód i orzeszki Bardzo fajna miniatura ... Jakbym miał się do czegoś na siłę doczepić to byłoby to futerko
Ehhh co tu duzo gadać rozłacza synapsy i zawija moszne na plecy Jak kiedys umre i doczekam sie reinkarnacji chce umiec tak malowac:P