Chaos 40k - up 6 IV - berserkers
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Chaos 40k - up 6 IV - berserkers
Co prawda forum jakby fantasy, ale mam nadzieję, że nikt się nie obrazi...
Jakiś czas temu malowałem na zamówienie obliteratory i demona, teraz przyszła kolej na następną część. Ponieważ będzie tego już trochę postanowiłem zrobić jeden temat i tu wszystko wrzucać
Było:
Demon
Oblity pierwsze
Oblity drugie
Teraz natomiast Raptorzy. Schemat kolorystyczny miał być taki, jak na stronie: O tej właśnie tutaj. Wyszło podobnie, choć inaczej. Chyba wiem, w czym problem, ale ponieważ się podoba, zostało tak jak jest.
Jeden z czempionów ma zmienioną rękę na power fista, natomiast specjaliści mają bronie przyczepiane na magnesy, dzięki czemu można je wg upodobania zmieniać Całkiem sprytnie wyszło, zadowolony jestem z tego.
Ogólnie modele fajne w malowaniu, szczegółowe, ale nie do przesady... Trzeba je tylko powyginać tak, by w miarę stabilnie stały... Dość marudzenia, oto zdjęcia (niestety nie najlepszej jakości).
Link do coolmini: tutaj
pzd
EDIT: zmienione zdjęcia
Jakiś czas temu malowałem na zamówienie obliteratory i demona, teraz przyszła kolej na następną część. Ponieważ będzie tego już trochę postanowiłem zrobić jeden temat i tu wszystko wrzucać
Było:
Demon
Oblity pierwsze
Oblity drugie
Teraz natomiast Raptorzy. Schemat kolorystyczny miał być taki, jak na stronie: O tej właśnie tutaj. Wyszło podobnie, choć inaczej. Chyba wiem, w czym problem, ale ponieważ się podoba, zostało tak jak jest.
Jeden z czempionów ma zmienioną rękę na power fista, natomiast specjaliści mają bronie przyczepiane na magnesy, dzięki czemu można je wg upodobania zmieniać Całkiem sprytnie wyszło, zadowolony jestem z tego.
Ogólnie modele fajne w malowaniu, szczegółowe, ale nie do przesady... Trzeba je tylko powyginać tak, by w miarę stabilnie stały... Dość marudzenia, oto zdjęcia (niestety nie najlepszej jakości).
Link do coolmini: tutaj
pzd
EDIT: zmienione zdjęcia
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2009, o 10:09 przez Marko, łącznie zmieniany 9 razy.
Coś prześwietlone te zdjęcia.
Mam pytanie co do pancerzy bo bardzo fajnie wyszły. To mieszanka Tin Bitz+ Shinning Gold może?
Pancerze, to:
-czarny podkład; drybrush tin bitzem, (mocniejszy na bardziej wystających częściach); drubrush boltgun metal (delikatny i na wystających częściach), wash chestnut inkiem "w dół" tzn, tak, żeby pędzlem kończyć tam, gdzie ma być ciemno; wash purple inkiem (ale delikatnie, bo strasznie mocny kolor daje), głównie do cieni.
Trochę tutorial wyszedł... Wygląda może i skomplikowanie, ale proste jak konstrukcja cepa.
pzd
-czarny podkład; drybrush tin bitzem, (mocniejszy na bardziej wystających częściach); drubrush boltgun metal (delikatny i na wystających częściach), wash chestnut inkiem "w dół" tzn, tak, żeby pędzlem kończyć tam, gdzie ma być ciemno; wash purple inkiem (ale delikatnie, bo strasznie mocny kolor daje), głównie do cieni.
Trochę tutorial wyszedł... Wygląda może i skomplikowanie, ale proste jak konstrukcja cepa.
pzd
Dokładnie
Różne brązy + zielony wash i przyciemnianie black inkiem, potem lakier.
Różne brązy + zielony wash i przyciemnianie black inkiem, potem lakier.
Dalsza część. Lordowie:
- Jeden w wersji mocno wip, żeby tylko wiadomo było mniej więcej o co chodzi.
- drugi już pomalowany, do zrobienia motor. Problem był taki, że to miał być lord slaaneshowy/tzeentchowy. Postanowiłem pomieszać kolorki i tak to wyszło:
- Jeden w wersji mocno wip, żeby tylko wiadomo było mniej więcej o co chodzi.
- drugi już pomalowany, do zrobienia motor. Problem był taki, że to miał być lord slaaneshowy/tzeentchowy. Postanowiłem pomieszać kolorki i tak to wyszło:
Ostatnio zmieniony 19 lip 2008, o 20:58 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten lord na ciężarówce jest fenomenalny! Sam wierzchowiec zbiera się jak pies, świetnie to wygląda! Bardzo ładna konwersja.
Motorek jest OK, podoba mi się niebieski pancerz i rozjaśnienia na załamaniach, no i metaliki. Podstawka troszkę uboga.
Natomiast przepalenia na kolektorach trochę za mocne, może lepiej by było spróbować z kilkakrotnym glazem? Tak to jest fioletowa plama tylko Przy okazji - Tamiya ma w swojej ofercie specjalne cienie do takich efektów wraz z takim pręcikiem z gąbką na końcu, jak do makijażu. Super efekty wychodzą, ale trochę to trwa
Dalej - głowa motocyklisty jest super, kolory w połączeniu z dynamiczną pozą - wszystko to tworzy wrażenie ruchu. Miecz może mógłby dostać gdzieniegdzie więcej złota, ale to już mój gust
Ładne prace, czekam na pomalowanego Juggernauta!
Motorek jest OK, podoba mi się niebieski pancerz i rozjaśnienia na załamaniach, no i metaliki. Podstawka troszkę uboga.
Natomiast przepalenia na kolektorach trochę za mocne, może lepiej by było spróbować z kilkakrotnym glazem? Tak to jest fioletowa plama tylko Przy okazji - Tamiya ma w swojej ofercie specjalne cienie do takich efektów wraz z takim pręcikiem z gąbką na końcu, jak do makijażu. Super efekty wychodzą, ale trochę to trwa
Dalej - głowa motocyklisty jest super, kolory w połączeniu z dynamiczną pozą - wszystko to tworzy wrażenie ruchu. Miecz może mógłby dostać gdzieniegdzie więcej złota, ale to już mój gust
Ładne prace, czekam na pomalowanego Juggernauta!
Lord zrobion. W trakcie malowania zmieniła mi się koncepcja sztandaru (a był już pomalowany), przez co całość zajęła nieco więcej czasu, niż myślałem.
I jeszcze linek do kulmini: Click
pozdro
I jeszcze linek do kulmini: Click
pozdro
Nowy Juggernaut wyglądał by lepiej ale ten też nie jest jakiś najgorszy. TO ma robić za jakiegoś herosa 40stkowego ?
Dostałem takiego, takiego pomalowałem, moim zdaniem ten nowy wcale nie jest wiele lepszy od starego.
I tak - to ma być heros do 40-stki, gdzieś tam chowa się okrągła podstawka 40mm:)
I tak - to ma być heros do 40-stki, gdzieś tam chowa się okrągła podstawka 40mm:)
Nowy jest do bani, kawał grubego plastiku i nic więcej
Ładnie Ci to wyszło, Marko! Jak zwykle udane metaliki i staranność wykonania. Jedynie żółte pady odpadają u mnie, niebieski sztandar też trochę za jaskrawy Poza tym bardzo mi się podoba!
Ładnie Ci to wyszło, Marko! Jak zwykle udane metaliki i staranność wykonania. Jedynie żółte pady odpadają u mnie, niebieski sztandar też trochę za jaskrawy Poza tym bardzo mi się podoba!
Ostatnia praca - Rhino. Miał być solidny, ale bez fajerwerków. Klapka z tyłu oczywiście otwierana, pomalowany jest nawet pulpit w środku, no ale to na słowo link do coolmini
pzd
pzd
fajnie pomalowany rino ... mogles dokonczyc ten znak chaosu na bocznej i tylnej powierzchni pojazdu
Dobra, w końcu zrobiony. Trochę to trwało, ale nie miałem tyle czasu, ile bym chciał. Kolejny demon, tym razem Belakor. Muszę przyznać, że to jeden z fajniejszych modeli, jakie malowałem i to była sama przyjemność
link do coolmini: http://coolminiornot.com/200962
pzd
link do coolmini: http://coolminiornot.com/200962
pzd
Bardzo fajny No i ten glut na podstawce jak go robiłeś ? bo wyszedł kozacko Drugie pytanie mam dot. metalików tzn. kawałek pancerza na udzie (jakich glazów użyłeś ? zielenie ...? bo też wyszedł zwaliście ) .
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, o 14:01 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.