Chaos 40k - up 6 IV - berserkers

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Chaos 40k - up 6 IV - berserkers

Post autor: Marko »

Co prawda forum jakby fantasy, ale mam nadzieję, że nikt się nie obrazi...
Jakiś czas temu malowałem na zamówienie obliteratory i demona, teraz przyszła kolej na następną część. Ponieważ będzie tego już trochę postanowiłem zrobić jeden temat i tu wszystko wrzucać :)
Było:
Demon
Oblity pierwsze
Oblity drugie

Teraz natomiast Raptorzy. Schemat kolorystyczny miał być taki, jak na stronie: O tej właśnie tutaj. Wyszło podobnie, choć inaczej. Chyba wiem, w czym problem, ale ponieważ się podoba, zostało tak jak jest.
Jeden z czempionów ma zmienioną rękę na power fista, natomiast specjaliści mają bronie przyczepiane na magnesy, dzięki czemu można je wg upodobania zmieniać :) Całkiem sprytnie wyszło, zadowolony jestem z tego.
Ogólnie modele fajne w malowaniu, szczegółowe, ale nie do przesady... Trzeba je tylko powyginać tak, by w miarę stabilnie stały... Dość marudzenia, oto zdjęcia (niestety nie najlepszej jakości).

Link do coolmini: tutaj
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pzd

EDIT: zmienione zdjęcia
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2009, o 10:09 przez Marko, łącznie zmieniany 9 razy.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Coś prześwietlone te zdjęcia.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Mam pytanie co do pancerzy bo bardzo fajnie wyszły. To mieszanka Tin Bitz+ Shinning Gold może?
Obrazek

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Pancerze, to:
-czarny podkład; drybrush tin bitzem, (mocniejszy na bardziej wystających częściach); drubrush boltgun metal (delikatny i na wystających częściach), wash chestnut inkiem "w dół" tzn, tak, żeby pędzlem kończyć tam, gdzie ma być ciemno; wash purple inkiem (ale delikatnie, bo strasznie mocny kolor daje), głównie do cieni.
Trochę tutorial wyszedł... Wygląda może i skomplikowanie, ale proste jak konstrukcja cepa.

pzd

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Kozacko wyglądają. Podstawki to bagno, pomalowane lakierem bezbarwnym z połyskiem?

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Dokładnie :)
Różne brązy + zielony wash i przyciemnianie black inkiem, potem lakier.

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Dalsza część. Lordowie:
- Jeden w wersji mocno wip, żeby tylko wiadomo było mniej więcej o co chodzi.
ObrazekObrazek

- drugi już pomalowany, do zrobienia motor. Problem był taki, że to miał być lord slaaneshowy/tzeentchowy. Postanowiłem pomieszać kolorki i tak to wyszło:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 19 lip 2008, o 20:58 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Dobra, gość zrobiony:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

i jeszcze link, wiadomo gdzie :) http://coolminiornot.com/196267

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ten lord na ciężarówce jest fenomenalny! =D> Sam wierzchowiec zbiera się jak pies, świetnie to wygląda! Bardzo ładna konwersja.

Motorek jest OK, podoba mi się niebieski pancerz i rozjaśnienia na załamaniach, no i metaliki. Podstawka troszkę uboga.

Natomiast przepalenia na kolektorach trochę za mocne, może lepiej by było spróbować z kilkakrotnym glazem? Tak to jest fioletowa plama tylko :) Przy okazji - Tamiya ma w swojej ofercie specjalne cienie do takich efektów wraz z takim pręcikiem z gąbką na końcu, jak do makijażu. Super efekty wychodzą, ale trochę to trwa :)

Dalej - głowa motocyklisty jest super, kolory w połączeniu z dynamiczną pozą - wszystko to tworzy wrażenie ruchu. Miecz może mógłby dostać gdzieniegdzie więcej złota, ale to już mój gust :)

Ładne prace, czekam na pomalowanego Juggernauta!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Bardzo udany model!!
szczególnie podobają mi się niebiesko fioletowe elementy i twarz.
Co do złota to wydaje mi się, że jakby robione na szybko i średnio mi się podoba. Mógłbyś dać coś jeszcze na podstawkę bo wygląda trochę biednie :)

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Lord zrobion. W trakcie malowania zmieniła mi się koncepcja sztandaru (a był już pomalowany), przez co całość zajęła nieco więcej czasu, niż myślałem.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

I jeszcze linek do kulmini: Click

pozdro

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Nowy Juggernaut wyglądał by lepiej ale ten też nie jest jakiś najgorszy. TO ma robić za jakiegoś herosa 40stkowego ?

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Dostałem takiego, takiego pomalowałem, moim zdaniem ten nowy wcale nie jest wiele lepszy od starego.
I tak - to ma być heros do 40-stki, gdzieś tam chowa się okrągła podstawka 40mm:)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Nowy jest do bani, kawał grubego plastiku i nic więcej :)

Ładnie Ci to wyszło, Marko! Jak zwykle udane metaliki i staranność wykonania. Jedynie żółte pady odpadają u mnie, niebieski sztandar też trochę za jaskrawy :) Poza tym bardzo mi się podoba!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Ostatnia praca - Rhino. Miał być solidny, ale bez fajerwerków. Klapka z tyłu oczywiście otwierana, pomalowany jest nawet pulpit w środku, no ale to na słowo :) link do coolmini

Obrazek

pzd

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

fajnie pomalowany rino ... mogles dokonczyc ten znak chaosu na bocznej i tylnej powierzchni pojazdu

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Dobra, w końcu zrobiony. Trochę to trwało, ale nie miałem tyle czasu, ile bym chciał. Kolejny demon, tym razem Belakor. Muszę przyznać, że to jeden z fajniejszych modeli, jakie malowałem i to była sama przyjemność :)
link do coolmini: http://coolminiornot.com/200962

Obrazek

pzd

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

zajebisty :D :D :D
bardzo mi sie podoba połaczenie żółtego ()i czarnego
czy to jest snakebite leather

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Bardzo fajny :) No i ten glut na podstawce :D jak go robiłeś ? bo wyszedł kozacko :) Drugie pytanie mam dot. metalików tzn. kawałek pancerza na udzie (jakich glazów użyłeś ? zielenie ...? bo też wyszedł zwaliście ) .
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, o 14:01 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Wow!! świetny! strasznie podobają mi się kolory, takie inne niż u resztybelakorów jakie do tej pory widziałem. A podstawka też ładna :)

kurde taki fajny, że chyba kupie se belakora i pomaluje w podobnych kolorach co ty :D

ODPOWIEDZ