Wałowanie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

dzisiaj znów w 3 bitwie trafiłem na wałkarza. Tak mi się zdaje bo koleś wyglądał na doświadczonego, miał w pełni pomalowaną armię itd.

A np. próbował podczas overruna przestawiać herosów w oddziale bo robił tak w poprzedniej bitwie (sic) tak by stali na flance twierdząc uparcie, ze może zanim nie zawołałem sędziego.

Twierdził, że w strzelaniu do salamander mam -1 za skirmisz i tak pisze w podręczniku. No i byłaby to prawda gdyby nie to, ze w booku lizardów stoi, ze jest to niby skirmisz ale minusów do strzelania nie ma. Nie uwierzę, że nie dowiedział się tego po minimum kilkudziesięciu bitwach tą armią. . .

No i chciał mi dostawić do podstawki 40x40 trzy salamandry w szarży, a już ja wiem po dwóch bitwach z tą armią, ze do takiej podstawki musi dostawić 2 salamandry na monsterowych i dwa skinki w celu maksymalizacji. . . był to imo wał bo za wszelką cenę chciał generała na 1 ranie ubić i zależało mu na atakach. Widać było, ze kombinował, zastanawiał się itd. Znowu musiałem wołać sędziego.

Wały były dość inteligentne i nie do końca oczywiste, ale imo były wałami ;)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

mnie koleś chciał zwałowac i wmówić mi że piechota z light armorem ma -1 do mova i ze jak czar nie wyjdzie to od razu mam miscatsa hehehehe

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

:lol2:

Z tym movem mnie zniszczylo...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Nie kumam czym sie cisnieniujecie. Walki sa spoko. Najlatwiej wkrecac takich mlodych, co to nic nie kumaja. W sumie bez walowania nie byloby sensu grac w Warhammera. Najbardziej lubie wkrecac na zasady, ale przesuwanie figurek i terenow tez wchodzi w gre. Takie akcje jak obciazane kosci sa slabe i malo smieszne. Wazne jest jednak aby znac granice pomiedzy lajtowym a ciezkim walkiem. Nalajtowe walki mozna przeciwnikowi pozwolic, ale po hardcorowym nalezy zwrocic mu uwage ze jest idiota a jego stara jest tak wlochata ze jedyny jezyk jaki zna to Wooki. I to jest najfajniejsze w walowaniu: jak Cie przylapia, oczywiscie trzeba do tego podchodzic z jajem a nie trzymac sie swojej wersji do konca (w koncu moga nie uwierzyc ze treeman lata, a nighty w erracie dostaly stubborna).
Pozdrawiam wszystkich ktorych zwalowalem i tych ktorzy waluja mnie :D

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ułaaaa... onetowa prowokacja :D
A wątek skończył się miesiące temu...
Ukrócić nekromantę czy poczekać na Storm of Chaos?
;)

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Zwałuj temat. :P

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

@Schabovy
Hmmm... z twojej wypowiedzi widzę zę jesteś typem lokalnego wymiatacza a mianowicie osoby która umie wygrywać tylko i wyłacznie na lokalach u siebie dla tego ze przychodza młodzi gracze którzy nie znają jeszcze zasad a ty mozęsz sobię ich zwałować bez problemu i wygrać z nimi bo bez wałowania nawet z małym dzieckiem nie dasz sobie rady. Wałowanie jest dla takich idotów którzy nie umieja grać i jest to jedyny sposub aby z kimś wygrać i dowartościować swoje małe ego. Ja tam nie wałuję jak z kimkolwiek gram bo to się mija z celem, co z tego ze wygram z kimś bo wcisnę mu kit że mój heros ma terror i potem przeciwnikowi ucieknie cała armia a tak na prawdę sram w gacie ze strachu ze jak on tego nie kupi to mnie pojedzie jak małe dziecko.
Zawsze po takiej żałosnej wygranej możesz powiedzieć kolegom że pocisnąłeś na turnieju maskę w ostatniej bitwie i wygrałeś turniej, no i super jesteś mistrzem który pojechał jakiegos początkującego gracza, a potem przychozdzi dzień w którym się jedzie na mastera i zajmuje się ostatnie miejsce bo okazało się zę nie jest sie takim kozakiem i gracze znający zasady nie nabiora się na to że np treeman wbija w strzelaniu 2D6 S5 hitów.

Pozdro

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

shabovy pisze:Nie kumam czym sie cisnieniujecie. Walki sa spoko. Najlatwiej wkrecac takich mlodych, co to nic nie kumaja. W sumie bez walowania nie byloby sensu grac w Warhammera. Najbardziej lubie wkrecac na zasady, ale przesuwanie figurek i terenow tez wchodzi w gre. Takie akcje jak obciazane kosci sa slabe i malo smieszne. Wazne jest jednak aby znac granice pomiedzy lajtowym a ciezkim walkiem. Nalajtowe walki mozna przeciwnikowi pozwolic, ale po hardcorowym nalezy zwrocic mu uwage ze jest idiota a jego stara jest tak wlochata ze jedyny jezyk jaki zna to Wooki. I to jest najfajniejsze w walowaniu: jak Cie przylapia, oczywiscie trzeba do tego podchodzic z jajem a nie trzymac sie swojej wersji do konca (w koncu moga nie uwierzyc ze treeman lata, a nighty w erracie dostaly stubborna).
I ty jesteś z Wrocławia? Obrazek
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

No widze ze Wrocałw na to sobie nie pozwoli, przypilnujcie żeby kolega nie wałował :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Chopaki, to prowokacja :P
kryć sie ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Kosa pisze:Chopaki, to prowokacja :P
kryć sie ;)
No co ty nie powiesz? :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Mientka dupa z tego schabowego, nawet nie pociągnął tematu. Pewnie ciągnie co innego...
Obrazek

Miszcz
Plewa

Post autor: Miszcz »

shabovy pisze:Nie kumam czym sie cisnieniujecie. Walki sa spoko. Najlatwiej wkrecac takich mlodych, co to nic nie kumaja. W sumie bez walowania nie byloby sensu grac w Warhammera. Najbardziej lubie wkrecac na zasady, ale przesuwanie figurek i terenow tez wchodzi w gre. Takie akcje jak obciazane kosci sa slabe i malo smieszne. Wazne jest jednak aby znac granice pomiedzy lajtowym a ciezkim walkiem. Nalajtowe walki mozna przeciwnikowi pozwolic, ale po hardcorowym nalezy zwrocic mu uwage ze jest idiota a jego stara jest tak wlochata ze jedyny jezyk jaki zna to Wooki. I to jest najfajniejsze w walowaniu: jak Cie przylapia, oczywiscie trzeba do tego podchodzic z jajem a nie trzymac sie swojej wersji do konca (w koncu moga nie uwierzyc ze treeman lata, a nighty w erracie dostaly stubborna).
Każdego z takim podejściem to tylko wziąć pistolet i zastrzelić a figurki przekazać do PCK.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Kruti pisze:Mientka dupa z tego schabowego, nawet nie pociągnął tematu. Pewnie ciągnie co innego...
:lol2: =D>
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Szaman pisze:
Kruti pisze:Mientka dupa z tego schabowego, nawet nie pociągnął tematu. Pewnie ciągnie co innego...
+1
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

b_sk pisze:
Szaman pisze:
+1
Pr0 :lol2:

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

hmmm...w sobotę jest turniej we wrocu...jak chcesz panie Schabovy powałować to zapraszam...
a jeszcze lepiej do Wołowa...tam w sobotę na 2300 możemy się powałować...

wałować młodych graczy-to nie jest wstyd...

to kompleks małego......gracza :twisted:
Mientka dupa z tego schabowego, nawet nie pociągnął tematu. Pewnie ciągnie co innego...
popieram....

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

yyy... Chciałeś pwiedzieć do WAŁOWA :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

+1 [-o< :D :D :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

a może by turniej wałkarzy urządzić? :) będą się wałować między sobą. Trochę mi to wałowanie sodomią pachnie :D

Zablokowany