Wałowanie
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
dzisiaj znów w 3 bitwie trafiłem na wałkarza. Tak mi się zdaje bo koleś wyglądał na doświadczonego, miał w pełni pomalowaną armię itd.
A np. próbował podczas overruna przestawiać herosów w oddziale bo robił tak w poprzedniej bitwie (sic) tak by stali na flance twierdząc uparcie, ze może zanim nie zawołałem sędziego.
Twierdził, że w strzelaniu do salamander mam -1 za skirmisz i tak pisze w podręczniku. No i byłaby to prawda gdyby nie to, ze w booku lizardów stoi, ze jest to niby skirmisz ale minusów do strzelania nie ma. Nie uwierzę, że nie dowiedział się tego po minimum kilkudziesięciu bitwach tą armią. . .
No i chciał mi dostawić do podstawki 40x40 trzy salamandry w szarży, a już ja wiem po dwóch bitwach z tą armią, ze do takiej podstawki musi dostawić 2 salamandry na monsterowych i dwa skinki w celu maksymalizacji. . . był to imo wał bo za wszelką cenę chciał generała na 1 ranie ubić i zależało mu na atakach. Widać było, ze kombinował, zastanawiał się itd. Znowu musiałem wołać sędziego.
Wały były dość inteligentne i nie do końca oczywiste, ale imo były wałami
A np. próbował podczas overruna przestawiać herosów w oddziale bo robił tak w poprzedniej bitwie (sic) tak by stali na flance twierdząc uparcie, ze może zanim nie zawołałem sędziego.
Twierdził, że w strzelaniu do salamander mam -1 za skirmisz i tak pisze w podręczniku. No i byłaby to prawda gdyby nie to, ze w booku lizardów stoi, ze jest to niby skirmisz ale minusów do strzelania nie ma. Nie uwierzę, że nie dowiedział się tego po minimum kilkudziesięciu bitwach tą armią. . .
No i chciał mi dostawić do podstawki 40x40 trzy salamandry w szarży, a już ja wiem po dwóch bitwach z tą armią, ze do takiej podstawki musi dostawić 2 salamandry na monsterowych i dwa skinki w celu maksymalizacji. . . był to imo wał bo za wszelką cenę chciał generała na 1 ranie ubić i zależało mu na atakach. Widać było, ze kombinował, zastanawiał się itd. Znowu musiałem wołać sędziego.
Wały były dość inteligentne i nie do końca oczywiste, ale imo były wałami
Z tym movem mnie zniszczylo...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Nie kumam czym sie cisnieniujecie. Walki sa spoko. Najlatwiej wkrecac takich mlodych, co to nic nie kumaja. W sumie bez walowania nie byloby sensu grac w Warhammera. Najbardziej lubie wkrecac na zasady, ale przesuwanie figurek i terenow tez wchodzi w gre. Takie akcje jak obciazane kosci sa slabe i malo smieszne. Wazne jest jednak aby znac granice pomiedzy lajtowym a ciezkim walkiem. Nalajtowe walki mozna przeciwnikowi pozwolic, ale po hardcorowym nalezy zwrocic mu uwage ze jest idiota a jego stara jest tak wlochata ze jedyny jezyk jaki zna to Wooki. I to jest najfajniejsze w walowaniu: jak Cie przylapia, oczywiscie trzeba do tego podchodzic z jajem a nie trzymac sie swojej wersji do konca (w koncu moga nie uwierzyc ze treeman lata, a nighty w erracie dostaly stubborna).
Pozdrawiam wszystkich ktorych zwalowalem i tych ktorzy waluja mnie
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
@Schabovy
Hmmm... z twojej wypowiedzi widzę zę jesteś typem lokalnego wymiatacza a mianowicie osoby która umie wygrywać tylko i wyłacznie na lokalach u siebie dla tego ze przychodza młodzi gracze którzy nie znają jeszcze zasad a ty mozęsz sobię ich zwałować bez problemu i wygrać z nimi bo bez wałowania nawet z małym dzieckiem nie dasz sobie rady. Wałowanie jest dla takich idotów którzy nie umieja grać i jest to jedyny sposub aby z kimś wygrać i dowartościować swoje małe ego. Ja tam nie wałuję jak z kimkolwiek gram bo to się mija z celem, co z tego ze wygram z kimś bo wcisnę mu kit że mój heros ma terror i potem przeciwnikowi ucieknie cała armia a tak na prawdę sram w gacie ze strachu ze jak on tego nie kupi to mnie pojedzie jak małe dziecko.
Zawsze po takiej żałosnej wygranej możesz powiedzieć kolegom że pocisnąłeś na turnieju maskę w ostatniej bitwie i wygrałeś turniej, no i super jesteś mistrzem który pojechał jakiegos początkującego gracza, a potem przychozdzi dzień w którym się jedzie na mastera i zajmuje się ostatnie miejsce bo okazało się zę nie jest sie takim kozakiem i gracze znający zasady nie nabiora się na to że np treeman wbija w strzelaniu 2D6 S5 hitów.
Pozdro
Hmmm... z twojej wypowiedzi widzę zę jesteś typem lokalnego wymiatacza a mianowicie osoby która umie wygrywać tylko i wyłacznie na lokalach u siebie dla tego ze przychodza młodzi gracze którzy nie znają jeszcze zasad a ty mozęsz sobię ich zwałować bez problemu i wygrać z nimi bo bez wałowania nawet z małym dzieckiem nie dasz sobie rady. Wałowanie jest dla takich idotów którzy nie umieja grać i jest to jedyny sposub aby z kimś wygrać i dowartościować swoje małe ego. Ja tam nie wałuję jak z kimkolwiek gram bo to się mija z celem, co z tego ze wygram z kimś bo wcisnę mu kit że mój heros ma terror i potem przeciwnikowi ucieknie cała armia a tak na prawdę sram w gacie ze strachu ze jak on tego nie kupi to mnie pojedzie jak małe dziecko.
Zawsze po takiej żałosnej wygranej możesz powiedzieć kolegom że pocisnąłeś na turnieju maskę w ostatniej bitwie i wygrałeś turniej, no i super jesteś mistrzem który pojechał jakiegos początkującego gracza, a potem przychozdzi dzień w którym się jedzie na mastera i zajmuje się ostatnie miejsce bo okazało się zę nie jest sie takim kozakiem i gracze znający zasady nie nabiora się na to że np treeman wbija w strzelaniu 2D6 S5 hitów.
Pozdro
I ty jesteś z Wrocławia?shabovy pisze:Nie kumam czym sie cisnieniujecie. Walki sa spoko. Najlatwiej wkrecac takich mlodych, co to nic nie kumaja. W sumie bez walowania nie byloby sensu grac w Warhammera. Najbardziej lubie wkrecac na zasady, ale przesuwanie figurek i terenow tez wchodzi w gre. Takie akcje jak obciazane kosci sa slabe i malo smieszne. Wazne jest jednak aby znac granice pomiedzy lajtowym a ciezkim walkiem. Nalajtowe walki mozna przeciwnikowi pozwolic, ale po hardcorowym nalezy zwrocic mu uwage ze jest idiota a jego stara jest tak wlochata ze jedyny jezyk jaki zna to Wooki. I to jest najfajniejsze w walowaniu: jak Cie przylapia, oczywiscie trzeba do tego podchodzic z jajem a nie trzymac sie swojej wersji do konca (w koncu moga nie uwierzyc ze treeman lata, a nighty w erracie dostaly stubborna).
No widze ze Wrocałw na to sobie nie pozwoli, przypilnujcie żeby kolega nie wałował
Chopaki, to prowokacja
kryć sie
kryć sie
No co ty nie powiesz?Kosa pisze:Chopaki, to prowokacja
kryć sie
Każdego z takim podejściem to tylko wziąć pistolet i zastrzelić a figurki przekazać do PCK.shabovy pisze:Nie kumam czym sie cisnieniujecie. Walki sa spoko. Najlatwiej wkrecac takich mlodych, co to nic nie kumaja. W sumie bez walowania nie byloby sensu grac w Warhammera. Najbardziej lubie wkrecac na zasady, ale przesuwanie figurek i terenow tez wchodzi w gre. Takie akcje jak obciazane kosci sa slabe i malo smieszne. Wazne jest jednak aby znac granice pomiedzy lajtowym a ciezkim walkiem. Nalajtowe walki mozna przeciwnikowi pozwolic, ale po hardcorowym nalezy zwrocic mu uwage ze jest idiota a jego stara jest tak wlochata ze jedyny jezyk jaki zna to Wooki. I to jest najfajniejsze w walowaniu: jak Cie przylapia, oczywiscie trzeba do tego podchodzic z jajem a nie trzymac sie swojej wersji do konca (w koncu moga nie uwierzyc ze treeman lata, a nighty w erracie dostaly stubborna).
+1Szaman pisze:Kruti pisze:Mientka dupa z tego schabowego, nawet nie pociągnął tematu. Pewnie ciągnie co innego...
A licky boom boom down!!!
hmmm...w sobotę jest turniej we wrocu...jak chcesz panie Schabovy powałować to zapraszam...
a jeszcze lepiej do Wołowa...tam w sobotę na 2300 możemy się powałować...
wałować młodych graczy-to nie jest wstyd...
to kompleks małego......gracza
a jeszcze lepiej do Wołowa...tam w sobotę na 2300 możemy się powałować...
wałować młodych graczy-to nie jest wstyd...
to kompleks małego......gracza
popieram....Mientka dupa z tego schabowego, nawet nie pociągnął tematu. Pewnie ciągnie co innego...
+1Kruti pisze:Mientka dupa z tego schabowego, nawet nie pociągnął tematu. Pewnie ciągnie co innego...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
a może by turniej wałkarzy urządzić? będą się wałować między sobą. Trochę mi to wałowanie sodomią pachnie
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar