wyverna

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
oczopek
Mudżahedin

wyverna

Post autor: oczopek »

mój pierwszy "smok" :) ogólnie to wyverna jest juz dokończona, jedyne co to trawka na podstawkę jeszcze dojdzie. fixa na żywo wygląda nieco lepiej, bo na zdjęcie nie widać większości cieniowań :( boss niedługo dojdzie :twisted:

wszelkie porady mile widziane... może coś zmienię 8)

miłego oglądania

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008, o 11:36 przez oczopek, łącznie zmieniany 1 raz.

oczopek
Mudżahedin

nie.., :)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Tez myślałem ze bejca:P świeci sie okrótnie, i slabo widac to cieniowanie o ktorym pisałes.

oczopek
Mudżahedin

świeci sie bo popsikałem lakierem "matowym" :P i dałem lampke biurkową bo było ciemno. i mysle ze również przez tą lampkę efekt cieniowania znika :(

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

oczopek pisze:świeci sie bo popsikałem lakierem "matowym"
Napewno "matowy"? Ja mam także matowy (GW Purity Seal- Satin Varnish) i modele się tak nie świecą.
Obrazek

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Jak się za dużo psiknie takim matem w sprayu to tez się bedzie świecił .Recznie jakims matem pomaluj i lepiej być powinno.

Co do malowania. Duużo pracy Cie czeka jeszcze. z tego co widzę ( amało widzę :P to racyej doszc niechlujne to cieniowanie. Skryzda wzgladaj jakbz je ktođ metalikami pomalowa :wink:

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Błona ma fajny odcień mnie sie podoba, efekt metaliczności zapewne ten odblysk nadał, niemniej jednak faktycznie ja bym nad nią jeszcze posiedział. A co do zdjęć to spróbuj zrobić w jasny dzień korzystając z naturalnego oświetlenia oświetlając z daleka (koło 80cm do metra) jakąś lampeczka a najlepiej dwiema na krzyż. No i kwestia aparatu musisz sie pobawić ustawieniami żeby nie przekłamywał kolorów. Wiem że to sie fajnie gada ciężej zrobić ale na pewno dasz rade zrobić lepsze zdjęcia :) No i powodzenia z samym modelem!

oczopek
Mudżahedin

ok jutro rano spróbuje... a na ile ustawić "iso" i inne balanse? ogólnie co do czego służy i co zmienia??

oczopek
Mudżahedin

zrobiłem nowe, moim zdaniem lepsze zdjęcia... nadal nie widać wszystkiego, ale chyba da sie przeżyć??
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Wygląda jak zalana inkiem, lub właśnie zanurzona w bejcy po całości :/ Zwłaszcza na powierzchni skrzydeł widać charakterystyczne zalania po tuszu/bejcy ;(
No, ale skoro była rozjaśniana.. ;)

oczopek
Mudżahedin

na skrzydłach jest troche tuszu... ale nigdzie wiecej, a na pewno nie bejcy ;)

oczopek
Mudżahedin

i wreszcie skończyłem :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Na środkowym zdjęciu Wyverna juz wygląda nieco lepiej co dowodzi, że zdjęcia nieco ujmują temu modelowi :) Bossa słabo widać ale chyba jest ok. Niemniej jednak wszystko wygląda jak dipowane/zalane inkiem. Nie jest źle ale mogło by być lepiej. Widać jednak postęp w stosunku do poprzednich prac :)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Podstawka super!
Z reszta, no wiesz powiem tak mniej washy wiecej cieni.
Na poczatek super

oczopek
Mudżahedin

Bizon pisze:Niemniej jednak wszystko wygląda jak dipowane/zalane inkiem.
czemu to tak moze wyglądać, jak uniknąć tego w przyszłości?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Albo sprejuj z większej odległości lakierem albo zmień lakier.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

albo nie lakieruj... niszczenie figurek to mit - jezeli umiesz sie z nimi obchodzic.

ODPOWIEDZ