wyverna
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
wyverna
mój pierwszy "smok" ogólnie to wyverna jest juz dokończona, jedyne co to trawka na podstawkę jeszcze dojdzie. fixa na żywo wygląda nieco lepiej, bo na zdjęcie nie widać większości cieniowań boss niedługo dojdzie
wszelkie porady mile widziane... może coś zmienię
miłego oglądania
wszelkie porady mile widziane... może coś zmienię
miłego oglądania
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008, o 11:36 przez oczopek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez myślałem ze bejca:P świeci sie okrótnie, i slabo widac to cieniowanie o ktorym pisałes.
Napewno "matowy"? Ja mam także matowy (GW Purity Seal- Satin Varnish) i modele się tak nie świecą.oczopek pisze:świeci sie bo popsikałem lakierem "matowym"
Jak się za dużo psiknie takim matem w sprayu to tez się bedzie świecił .Recznie jakims matem pomaluj i lepiej być powinno.
Co do malowania. Duużo pracy Cie czeka jeszcze. z tego co widzę ( amało widzę to racyej doszc niechlujne to cieniowanie. Skryzda wzgladaj jakbz je ktođ metalikami pomalowa
Co do malowania. Duużo pracy Cie czeka jeszcze. z tego co widzę ( amało widzę to racyej doszc niechlujne to cieniowanie. Skryzda wzgladaj jakbz je ktođ metalikami pomalowa
Błona ma fajny odcień mnie sie podoba, efekt metaliczności zapewne ten odblysk nadał, niemniej jednak faktycznie ja bym nad nią jeszcze posiedział. A co do zdjęć to spróbuj zrobić w jasny dzień korzystając z naturalnego oświetlenia oświetlając z daleka (koło 80cm do metra) jakąś lampeczka a najlepiej dwiema na krzyż. No i kwestia aparatu musisz sie pobawić ustawieniami żeby nie przekłamywał kolorów. Wiem że to sie fajnie gada ciężej zrobić ale na pewno dasz rade zrobić lepsze zdjęcia No i powodzenia z samym modelem!
Na środkowym zdjęciu Wyverna juz wygląda nieco lepiej co dowodzi, że zdjęcia nieco ujmują temu modelowi Bossa słabo widać ale chyba jest ok. Niemniej jednak wszystko wygląda jak dipowane/zalane inkiem. Nie jest źle ale mogło by być lepiej. Widać jednak postęp w stosunku do poprzednich prac
albo nie lakieruj... niszczenie figurek to mit - jezeli umiesz sie z nimi obchodzic.