kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Corvus Albus
- Kretozord
Czyli wystarczy na starcie szarży być poza zasięgiem terroru i można bezkarnie atakować oddział obok smoka XD bez zdawania Ld? co za tandeta mój misterny plan spalił na panewce
Dzięki za odpowiedź.
Dzięki za odpowiedź.
Dzięki. Druga tura
Czy rany zadane dzięki magicznym pociskom liczą się do CR w nadchodzącej turze walki? Jeżeli wszystkie modele sąsiadujące z magiem zostaną zabite magicznym pociskiem, to czy na początku tury walki jednostka może atakować maga?moze
A możesz podać kilka przykładów? Przez noc wymyśliłem, że można sprowokować jednostkę mającą frenzy jak się zatrzymam kilka cali od nich moim unitem. Są jakieś inne?tak sa
podjechanie terrorysa 6" od wroga, podstawienie sie pod szarze jednostce z frenzy, wygranie breaka z jednostka, przegranie breaka z jednostka z frenzy/z hatem/ z minosami/ z impetous, szarza fearujaca jednostka na wroga jesli masz outnumber, zpanikowanie przeciwnika, uzycie master rune of challenge lub siren songA możesz podać kilka przykładów? Przez noc wymyśliłem, że można sprowokować jednostkę mającą frenzy jak się zatrzymam kilka cali od nich moim unitem. Są jakieś inne?
nie mozesz rzucacczarow do walki wrecz jesli nie przewiduje tego sam czar. nie mozesz rzucac magicznych pociskow do i z walki wreczCzy rany zadane dzięki magicznym pociskom liczą się do CR w nadchodzącej turze walki? Jeżeli wszystkie modele sąsiadujące z magiem zostaną zabite magicznym pociskiem, to czy na początku tury walki jednostka może atakować maga?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
[/quote] nie mozesz rzucacczarow do walki wrecz jesli nie przewiduje tego sam czar. nie mozesz rzucac magicznych pociskow do i z walki wrecz[/quote]
chyba że będziesz miał nowe dark elfy a czarodziejka która to rzuca będzie miałą focus familiara to wtedy z walki wręcz myślę że będzie mógł rzucać. Do walki nie ale z walki tak jak gdzie indziej familiar będzie widział./
chyba że będziesz miał nowe dark elfy a czarodziejka która to rzuca będzie miałą focus familiara to wtedy z walki wręcz myślę że będzie mógł rzucać. Do walki nie ale z walki tak jak gdzie indziej familiar będzie widział./
mylisz sie focus familiar nie pozwala na rzucanie mm z walki wrecz. a magica caly czas jest w walce wrecz. od familiara bierze sie tylko los i zasiegchyba że będziesz miał nowe dark elfy a czarodziejka która to rzuca będzie miałą focus familiara to wtedy z walki wręcz myślę że będzie mógł rzucać. Do walki nie ale z walki tak jak gdzie indziej familiar będzie widział.
Jednostka generalnie nie może być celem żadnego czaru, jeżeli jest w combacie, chyba że opis konkretnego czaru mówi inaczej. Nie ma znaczenia, czy sam czarodziej walczy, czy się tylko przypatruje z daleka, ani czy korzysta z mediów typu familiar.
szukales moze? bo jest to dosc wyraznie napisane.... to nie jest topic pod tytulem zapytajcie sie kogos bo nie chce wam sie poszukac odpowiedniego dzialu w rulebooku lecz taki dotyczacy pytan prostych dotyczacy glownie poczatkujacych nieznajacych jeszcze zasad wfb....Mike pisze:Jest gdzieś napisane Shino, że nie można rzucać MM z walki wręcz, czy poprostu się tak przyjęło, bo nie było takich rzeczy jak familiar? A slaan może rzucać MM korzystając ze skinkowych priestów?
slann nie ma nic co by znosilo restrykcji rzucania mm dlatego, ze rzuca przez skinki
Kilka razy przewijały się nieścisłości dotyczące ogromnych bohaterów i ostatnio zgłupiałem...
Czy na ogromnych bohaterów działa Beast Covers? Jeśli tak, to czy np. Wielki Ptak może czarować będąc pod wpływem Beast Covers? Nie mam akurat RB pod ręką i nie pamiętam dokładnego opisu...
Czy na ogromnych bohaterów działa Beast Covers? Jeśli tak, to czy np. Wielki Ptak może czarować będąc pod wpływem Beast Covers? Nie mam akurat RB pod ręką i nie pamiętam dokładnego opisu...
Ty się mylisz Shino.mylisz sie focus familiar nie pozwala na rzucanie mm z walki wrecz. a magica caly czas jest w walce wrecz. od familiara bierze sie tylko los i zasieg
Czarodziejka jest traktowana tak, jak by była w miejscu, w którym jest familiar. Jak familiar jest poza walką, to można z niego rzucać magic missile.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ale czarodziejka lub jej unit jest w walce wiec nie mozesz imo w takim przypadku sytacja jest taka jakby jej oddzial byl w walce wrecz lecz ona sie nie stykala z przeciwnikiem.Jankiel pisze:Ty się mylisz Shino.mylisz sie focus familiar nie pozwala na rzucanie mm z walki wrecz. a magica caly czas jest w walce wrecz. od familiara bierze sie tylko los i zasieg
Czarodziejka jest traktowana tak, jak by była w miejscu, w którym jest familiar. Jak familiar jest poza walką, to można z niego rzucać magic missile.
Pofatyguje się ktoś do odpowiedzi? Plis.Krassus pisze:Kilka razy przewijały się nieścisłości dotyczące ogromnych bohaterów i ostatnio zgłupiałem...